Home / Άλλα Σπόρ / Η LEN άλλαξε για εμπορικούς λόγους τα ζευγάρια του final-4, με Ουίπεστ ο Ολυμπιακός

Η LEN άλλαξε για εμπορικούς λόγους τα ζευγάρια του final-4, με Ουίπεστ ο Ολυμπιακός

Mε Ζέντεσι η Βουλιαγμένη στο LEN

Αθήνα
Η ανακοίνωση από τη LEN των διαιτητών που θα «σφυρίξουν» τα final-4 της Euroleague και του LEN Trophy έκρυβε μία μεγάλη έκπληξη, καθώς η ευρωπαϊκή ομοσπονδία υγρού στίβου άλλαξε για εμπορικούς λόγους τα ζευγάρια που είχαν προκύψει από την κλήρωση. Έτσι, στον ημιτελικό της Euroleague στις 22 Απριλίου, ο Ολυμπιακός δεν θα αντιμετωπίσει την ισπανική Σαμπαντέλ, η οποία θα είναι και η διοργανώτρια του final-4, αλλά την ουγγρική Ουίπεστ, ενώ η ισπανική ομάδα θα παίξει με τη ρωσική Κίνεφ Κίρισι!

Αντίστοιχη αλλαγή υπάρχει και στο LEN Trophy, όπου η Βουλιαγμένη, ενώ αρχικά επρόκειτο να αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της 15ης Απριλίου την ισπανική Ματαρό (επίσης διοργανώτρια του final-4), τώρα καλείται να παίξει με την ουγγρική Ζέντεσι, ενώ η Ματαρό θα παίξει με τη ρωσική Ουραλότσκα Ζλάτουστ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η LEN είχε διεξάγει την κλήρωση των ζευγαριών για τα δύο final-4 παράλληλα με εκείνη των προημιτελικών της Euroleague, ανακοινώνοντας ότι ο νικητής του ζευγαριού Ολυμπιακός-Ουραλότσκα θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό το νικητή του Σαμπαντέλ-Ζέντεσι και ο νικητής του Βουλιαγμένη-Κίνεφ τον νικητή του Ουίπεστ-Ματαρό, ενώ τα ίδια ζευγαρώματα θα ίσχυαν και στο LEN Trophy, μεταξύ των ηττημένων ομάδων.

Τα νέα ζευγάρια διαμορφώνονται ως εξής:

Euroleague (22-23 Απριλίου)

Ουίπεστ (Ουγγαρία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Σαμπαντέλ (Ισπανία)-Κίνεφ Κίρισι (Ρωσία)

LEN Trophy (15-16 Απριλίου)

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ-Ζέντεσι (Ουγγαρία)
Ματαρό (Ισπανία)-Ουραλότσκα Ζλάτουστ (Ρωσία)

Διαιτητές στο final-4 της Euroleague ορίστηκαν οι Ραφαέλε Κολόμπο (Ιταλία), Ούρσουλα Βένγκενροτ (Ελβετία), Μαρτσέλα Μάους (Γερμανία), Ντράγκαν Σταμπάλια (Κροατία). Αντίστοιχα τις αναμετρήσεις του LEN Trophy θα διευθύνουν οι Αρνάλντο Πετρονίλι (Ιταλία), Ντιάνα Ντούτιλχ-Ντούμας (Ολλανδία), Χέντρικ Σοπ (Γερμανία) και Μαρτίνα Κουνίκοβα (Σλοβακία).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*