Home / Ομάδες / Η 11-αδα και το αποτέλεσμα του αγώνα.
Δείτε τους έντεκα που επέλεξε ο Γιάννης Αναστασίου για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη.

Η 11-αδα και το αποτέλεσμα του αγώνα.

Χωρίς εκπλήξεις οι έντεκα του Αναστασίου, αφού ο Κάρλος Ζέκα όπως αναμενόταν θα αγωνιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Τάσο Λαγό να έχει το ρόλο του αμυντικού μέσου. Μοναδική αλλαγή αυτή του Πέτριτς αντί του Ατζαγκούν, τον οποίο και δοκίμαζε μέσα στην εβδομάδα βασικό ο Έλληνας τεχνικός.

Ας δούμε αναλυτικά την ενδεκάδα.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Λουκ Στιλ και στην τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτελείται από τους: Ζέκα, Κουτρουμπή, Ταυλαρίδη και Νάνο.

Κόφτης στο κέντρο ο Λαγός και μπροστά του αριστερά-δεξιά οι Πράνιτς, Αμπέντ. Ο Πέτριτς θα βρεθεί λίγο πιο μπροστά και κεντρικά και οι Μπεργκ, Καρέλης προωθημένοι.

Θυμίζουμε πως ο Σάντσεθ τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός για κάποιες ημέρες, όπως και οι Κλωναρίδης (τραυματίας), Μπούρμπος, Δώνης, Λουντ και Βέμερ.

Screenshot_1

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Μαρίνος Ουζουνίδης κόντρα στον Παναθηναϊκό, σε μια προσπάθεια να γεμίσει το κέντρο και να μπορέσει να περιορίσει τα “ατού” του αντιπάλου του. Από την άλλη ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε το “κλασσικό” ρομβοειδές 4-4-2.

Οι πράσινοι ξεκίνησαν ορεξάτοι το ματς, πίεζαν ψηλά, ενώ στο 11ο λεπτό είχαν και την πρώτη τους καλή ευκαιρία. Ο Καρέλης πήρε όμορφα τη μπάλα από τον Μπεργκ, έκανε το σουτ εκτός περιοχής, όμως ο Παπαδόπουλος μάζεψε. Αυτή ήταν και η μόνη φάση στην οποία το “τριφύλλι” απείλησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι απάντησαν με το σουτ του Κόρμπου στο 13′, ενώ ένα λεπτό αργότερα είχαν νέο άστοχο σουτ με τον Σιώπη. Ο Αμπέντ έκανε ό,τι μπορούσε μπροστά όμως η ομάδα του Αναστασίου δυσκολευόταν να φτιάξει παιχνίδι. Στο 30′ ο Οικονόμου έπιασε ωραίο φαλτσαριστό σουτ από τα δεξιά, αναγκάζοντας τον Στιλ σε μια σπουδαία επέμβαση.

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Super League 2015-2016

Ό,τι καλό έκανε ο Στιλ στη φάση του 30′, το κατέστρεψε τρία λεπτά αργότερα. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε ένα φάουλ απευθείας από αρκετά μακρινή απόσταση κι ενώ ο Άγγλος κίπερ έδειχνε να ελέγχει την πορεία της μπάλας, αυτή του έφυγε μέσα από τα χέρια και κατέληξε στα δίχτυα! Ο Πανιώνιος πήρε το προβάδισμα με αναπάντεχο τρόπο και στη συνέχεια (36′) έχασε ακόμα μια καλή ευκαιρία με το Μασούρα να ντριμπλάρει τον Ταυλαρίδη, αλλά το σουτ του να είναι αδύναμο.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο τεχνικός του Παναθηναϊκού πέρασε στο γήπεδο τους Μαρινάκη και Καλτσά, αντικαθιστώντας τους… εξαφανισμένους Πέτριτς και Λαγό. Τα πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου ωστόσο συνεχίστηκαν. Η πρώτη καλή φάση των πρασίνων στο δεύτερο 45λεπτο ήρθε στο 59′ με τον Καλτσά να σουτάρει από μακρινή απόσταση και τη μπάλα να φεύγει εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου. Οι “κυανέρυθροι” στη συνέχεια ανέβηκαν και κατάφεραν να φτάσουν σε αρκετές περιπτώσεις κοντά στο 2-0. Αρχικά στο 65′ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουμάλ απέκρουσε ο Στιλ, ενώ τα σουτ των Μασούρα και Μπουμάλ λίγο αργότερα κατέληξαν άουτ.

Η καλύτερη φάση των φιλοξενούμενων στο ματς σημειώθηκε στο 75′. Ο Ζέκα αρκετά μέτρα μακριά από την περιοχή του Πανιωνίου όπλισε και σούταρε, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι σταματώντας στο οριζόντιο δοκάρι. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερο οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να “παγώσουν” το ματς, αλλάζοντας πάσες, ή κάνοντας καθυστερήσεις με όποιο τρόπο μπορούσαν. Ο ιδιαίτερα δραστήριος μετά την εισοδό τους στο ματς, Νίκος Καλτσάς, έπιασε ένα δυνατό σουτ εντός περιοχής στο 89′, όμως είδε τον Παπαδόπουλο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η τελευταία φάση του αγώνα είχε δράστη τον Μάρκους Μπεργκ -ο οποίος έκανε την πρώτη του τελική στο 93′- όμως η κεφαλιά που επιχείρησε κατέληξε άουτ.

MVP

Έξι βαθμούς έχει δώσει συνολικά στον Πανιώνιο στις τελευταίες δύο αγωνιστικές ο Τάσος Μπακασέτας. Ο επιθετικός των “κυανέρυθρων” ήταν τυχερός στο γκολ που πέτυχε μιας και ο Στιλ του έκανε ένα ωραιότατο δώρο, όμως η συνολική του παρουσία ήταν θετικότατη. Είχε εξαιρετικά στημένα, ενώ κάθε φορά που είχε στα πόδια του τη μπάλα, αποτελούσε κίνδυνο.

Αδύναμος Κρίκος

Ποιον “πράσινο” να πρωτοδιαλέξεις; Η ομάδα του Αναστασίου πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση στη Νέα Σμύρνη και είναι πολλοί αυτοί που διεκδικού τον τίτλο του αδύναμου κρίκου. Ο Στιλ που χάρισε το γκολ στον Πανιώνιο, ο Πέτριτς και ο Λαγός που ήταν άφαντοι στο πρώτο μέρος και σωστά αντικαταστάθηκαν και ο Πράνιτς που ήταν ο γνωστός, Πράνιτς.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας, Καραμάνος (73′ Μητρόπουλος), Μπουμάλ (87′ Βιγιάλμπα), Μπακασέτας (90′ Ανσαριφάρντ).

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Ζέκα, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Λαγός (46′ Μαρινάκης), Πράνιτς, Αμπέντ (68′ Νίνης), Πέτριτς (46′ Καλτσάς), Καρέλης, Μπεργκ.

Screenshot_3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*