Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Η 11άδα της αγωνιστικής!

Η 11άδα της αγωνιστικής!

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος “διαβάστηκε” από πολλές μεριές. Ωστόσο, sport-fm.gr ξεκινάει την “ανάγνωση” της πρώτης αγωνιστικής της φετινής Super League από μια διαφορετική βάση.

Αναδεικνύουμε μια 11άδα από σημεία που ίσως και να έχουν τη σημασία τους στην εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος. Συμπεράσματα που βγήκαν από τους πρώτους οχτώ αγώνες των 16 ομάδων που συμμετέχουν στον φετινό “μαραθώνιο” και που πιθανόν να βρούμε μπροστά μας τις επόμενες αγωνιστικές.

Γράφει ο Θοδωρής Τσούτσος

Ποιος είναι ο μοναδικός αμυντικός που σκόραρε; Τι έκαναν οι μεταγραφές; Ποιος πέτυχε ανατροπή; Ποιος γκέλαρε; Πόσοι Ελληνες σκόραραν; Για πάμε να αναλύσουμε την πρεμιέρα:

1. Μόνο ένας αμυντικός σκόραρε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο Γκάλο της ΑΕΚ. Ολα τα υπόλοιπα γκολ, τα 14 από τα 15, τα σημείωσαν παίκτες της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ούτε καν της μεσοαμυντικής. Μάλιστα, σκόραραν αρκετοί από τους επιθετικούς περιοχής των ομάδων (Μπεργκ, Καρέλης, Αραβίδης, Περόνε, Ναζλίδης).

2. Από τα 15 γκολ της πρώτης αγωνιστικής, μόλις τα τέσσερα σημειώθηκαν από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα των ομάδων. Για την ΑΕΚ Βάργκας και Γκάλο, για τον Αστέρα Γιάννου και Μπερτόγλιο, Οι υπόλοιποι έντεκα σκόρερ ήταν και πέρυσι στις ομάδες τους (Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Μπεργκ, Καρέλης, Αραβίδης, Ντοσεβί, Κάπελ, Περόνε, Μπρίτο, Ναζλίδης, Ακόστα Ριβέρα).

3. Χαρακτηριστικό είναι ότι για τον Αστέρα σκόραραν και τα δύο γκολ ισάριθμες μεταγραφές του. Ο Γιάννου και ο Μπερτόγλιο. Ως επιβεβαίωση ότι η ομάδα της Τρίπολης έχει δημιουργήσει πολύ θετική παράδοση στις μεταγραφικές επιλογές. Από δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα βρήκε γκολ επίσης η ΑΕΚ (Βάργκας, Γκάλο), αλλά για την Ενωση σκόραρε και ο “παλιός” Αραβίδης…

4. Από τα χαρακτηριστικά της πρεμιέρας είναι ότι κανένας ποδοσφαιριστής δεν σημείωσε δύο γκολ. Συνολικά μπήκαν 15, από ισάριθμους διαφορετικούς σκόρερ. Η μάχη του πρώτου σκόρερ, λοιπόν, ακόμα δεν έχει ξεκινήσει…

5. Σχεδόν σε ισορροπία σημειώθηκαν τα τέρματα στα δύο ημίχρονα των οχτώ αγώνων. Συγκεκριμένα, 7 μπήκαν στο πρώτο 45λεπτο και 8 στο δεύτερο. Μόνο δύο ομάδες σκόραραν και στα δύο ημίχρονα, ΑΕΚ και ολυμπιακός, που πέτυχαν και τις μεγαλύτερες σε έκταση νίκες.

6. Οι ξένοι νίκησαν τους Ελληνες στην πρεμιέρα. Συγκεκριμένα, εννέα ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό βρήκαν δίχτυα σε αυτή την πρώτη αγωνιστική, ενώ κατάφεραν να σκοράρουν έξι Ελληνες.

7. Μόνο μία ανατροπή έγινε στα οχτώ γήπεδα της Super League. Την πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο Αγρίνιο, όταν βρέθηκε να χάνει 1-0 και τελικά επικράτησε με 1-2. Από την πρεμιέρα, λοιπόν, έχει το know how σε περίπτωση που “στραβώσει” το ματς. Οι υπόλοιποι “μεγάλοι” θα δοκιμαστούν στην πορεία.

8. Από την πρώτη ταχύτητα του πρωταθλήματος, τις έξι ομάδες που φαίνεται με μια πρώτη ματιά ότι θα διεκδικήσουν την πεντάδα, γκέλαρε μόνο ο ΠΑΟΚ (0-0 με Ξάνθη). Οι υπόλοιποι της πρώτης γραμμής, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Αστέρας, Ατρόμητος, ξεκίνησαν με νίκες. Παραδοσιακά πάντως, οι περισσότερες γκέλες για τους “μεγάλους” γίνονται τις πρώτες αγωνιστικές…

9. Τρεις εκτός έδρας νίκες σε οχτώ αγώνες δεν τις λες και λίγες. Αλλες τόσες πήραν οι γηπεδούχοι, ενώ δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Μια ισορροπία που προαναγγέλλει αμφίρροπες μάχες στη συνέχεια.

10. Γκολ – γκολ είχαμε μόνο σε δύο ματς. Στο Βέροια – ΠΑΣ Γιάννινα και στο Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός. Σε όλα τα υπόλοιπα είτε μια ομάδα έμεινε στο μηδέν είτε και οι δύο, στον αγώνα ΠΑΟΚ – Ξάνθη.

11. Πάνω από δύο γκολ μπήκαν μόνο σε τρία παιχνίδια, στις νίκες 3-0 ΑΕΚ και Ολυμπιακού και στην ανατροπή του Παναθηναϊκού. Για ξεκίνημα πρωταθλήματος, που οι ομάδες είναι ανέτοιμες, δεν είναι και παράλογο…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*