Home / Ομάδες / Η Χιχόν «φρέναρε» την Ατλέτικο, ευκαιρία να ξεφύγει παραπάνω η «Μπάρτσα»

Η Χιχόν «φρέναρε» την Ατλέτικο, ευκαιρία να ξεφύγει παραπάνω η «Μπάρτσα»

Στην Primera Divison…

Αθήνα
Οποιαδήποτε αμφιβολία υπήρχε για τον φετινό πρωταθλητή Ισπανίας «έσβησε» στο «Μολινόν». Η μαχητική Σπόρτινγκ Χιχόν νίκησε 2-1 την ελλιπή Ατλέτικο Μαδρίτης και πλέον η Μπαρτσελόνα έχει την ευκαιρία να ξεφύγει ακόμη και με 11 βαθμούς στην κορυφή, αν νικήσει την Κυριακή στο «Μαδριγάλ» τη Βιγιαρεάλ, αλλά έχει ακόμη και την πολυτέλεια «στραβοπατήματος», χωρίς ουσιαστικά να κινδυνεύει.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έκανε rotation, μετά τα 120 λεπτά του αγώνα της περασμένης Τρίτης με την Αϊντχόφεν, είδε τον Γκριζμάν με απευθείας φάουλ να ανοίγει το σκορ στο 29΄, αλλά όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι ανέβαιναν.

Ο Σανάμπρια ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο στο 79΄ και ο Κάρλος Κάστρο στο 89΄ (αφού λίγο νωρίτερα «σημάδεψε» δοκάρι προ κενής εστίας) ολοκλήρωσε την ανατροπή της Σπόρτινγκ, η οποία πήρε τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στη μάχη της παραμονής.

Επιπλέον πρόβλημα για τους «ροχιμπλάνκος» ο τραυματισμός του Χοσέ Χιμένες στα τελευταία λεπτά, κι ενώ είναι ήδη νοκ-άουτ άλλοι δύο κεντρικοί αμυντικοί (Γκοντίν και Σάβιτς).

Βαθμολογική ανάσα πήρε η Λας Πάλμας περνώντας νικηφόρα, με 1-0 από την έδρα της Σοσιεδάδ. Αυτό ήταν το τρίτο διαδοχικό «διπλό» για τους νησιώτες (και μάλιστα με ίδιο σκορ), καθώς είχαν προηγηθεί οι νίκες με Εϊμπάρ και Βιγιαρεάλ.

Το γκολ των νικητών σημείωσε ο Βραζιλιάνος Ουίλιαν Ζοσέ ντα Σίλβα στο 39΄, όταν εκτέλεσε σωστά έμμεσο φάουλ εντός περιοχής κι έκανε το 0-1 στο «Ανοέτα». Στο 13ο λεπτό ο Τζόναθαν Βιέρα είχε αστοχήσει σε πέναλτι για τους φιλοξενούμενους. Με τη νίκη της αυτή, η Λας Πάλμας απέκτησε «μαξιλάρι ασφαλείας» 5 βαθμών στη μάχη της παραμονής.

Ισόβαθμες, στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα έμειναν Γρανάδα και Ράγιο Βαγεκάνο, μετά το 2-2, στην πόλη της Ανδαλουσίας. Οι Μαδριλένοι μολονότι έμειναν δύο φορές πίσω στο σκορ, ισοφάρισαν δις και αδικούνται από το τελικό 2-2.

Ο Μαροκινός Γιουσούφ ελ Αραμπί ήταν ο σκόρερ και των δύο γκολ της Γρανάδας (12΄ & 54΄ πέναλτι), ενώ για τη Βαγεκάνο σκόραραν οι Πάμπλο Ερνάντεθ (45΄) και Ζε Κάστρο (87΄). Οι φιλοξενούμενοι έχασαν σωρεία ευκαιριών στο τελευταίο 20λεπτο, διάστημα στο οποίο έπαιζαν με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Αϊζακ Σαξές (71΄).

Τους 36 βαθμούς έφτασε η Λα Κορούνια επικρατώντας εντός έδρας, με 2-1 της ουραγού Λεβάντε, για την 30η αγωνιστική της Primera Division. Ο Λουίς Αλμπέρτο άνοιξε το σκορ στο 43′ για τους γηπεδούχους, αλλά στο 50΄ ο Τζιουζέπε Ρόσι ισοφάρισε για τη Λεβάντε. Το αυτογκόλ του Ντιέγκο Μαρίνο στο 85′, όμως χάρισε τους 3 βαθμούς στην Κορούνια βυθίζοντας ακόμη περισσότερο τους φιλοξενούμενους.

Βαθμολογική ανάσα πήρε η Λας Πάλμας περνώντας νικηφόρα, με 1-0 από την έδρα της Σοσιεδάδ. Αυτό ήταν το τρίτο διαδοχικό «διπλό» για τους νησιώτες (και μάλιστα με ίδιο σκορ), καθώς είχαν προηγηθεί οι νίκες με Εϊμπάρ και Βιγιαρεάλ. Το γκολ των νικητών σημείωσε ο Βραζιλιάνος Ουίλιαν Ζοσέ ντα Σίλβα στο 39΄, όταν εκτέλεσε σωστά έμμεσο φάουλ εντός περιοχής κι έκανε το 0-1 στο «Ανοέτα». Στο 13ο λεπτό ο Τζόναθαν Βιέρα είχε αστοχήσει σε πέναλτι για τους φιλοξενούμενους. Με τη νίκη της αυτή, η Λας Πάλμας απέκτησε «μαξιλάρι ασφαλείας» 5 βαθμών στη μάχη της παραμονής.

Ισόβαθμες, στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα έμειναν Γρανάδα και Ράγιο Βαγεκάνο, μετά το 2-2, στην πόλη της Ανδαλουσίας. Οι Μαδριλένοι μολονότι έμειναν δύο φορές πίσω στο σκορ, ισοφάρισαν δις και αδικούνται από το τελικό 2-2. Ο Μαροκινός Γιουσούφ ελ Αραμπί ήταν ο σκόρερ και των δύο γκολ της Γρανάδας (12΄ & 54΄ πέναλτι), ενώ για τη Βαγεκάνο σκόραραν οι Πάμπλο Ερνάντεθ (45΄) και Ζε Κάστρο (87΄). Οι φιλοξενούμενοι έχασαν σωρεία ευκαιριών στο τελευταίο 20λεπτο, διάστημα στο οποίο έπαιζαν με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Αϊζακ Σαξές (71΄).

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 30ής αγωνιστικής:

Χετάφε-Εϊμπάρ 1-1
(7΄ Βελάσκες – 87΄ Μπαστόν)

Σπόρτινγκ Χιχόν-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1
(79΄ Σανάμπρια, 89΄ Κάρλος Κάστρο – 29΄ Γκριζμάν)

Γρανάδα-Ράγιο Βαγεκάνο 2-2
(12΄ & 54΄ πεν. Ελ Αραμπί – 45΄ Ερνάντεθ, 87΄ Ζε Κάστρο)

Σοσιεδάδ-Λας Πάλμας 0-1
(39΄ Ζοσέ ντα Σίλβα)

Λα Κορούνια-Λεβάντε 2-1
(43΄ Λουίς Αλμπέρτο, 85΄ Ντιέγκο Μαρίνο αυτ. – 50΄ Ρόσι)

Μπέτις-Μάλαγα 23:05

Εσπανιόλ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 20/3

Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα 20/3

Βαλένθια-Θέλτα 20/3

Ρεάλ Μαδρίτης-Σεβίλη 20/3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 29 αγώνες)
Μπαρτσελόνα 75
Ατλέτικο Μαδρίτης 67 -30αγ.
Ρεάλ Μαδρίτης 63
Βιγιαρεάλ 53
Σεβίλη 48
Αθλέτικ Μπιλμπάο 47
Θέλτα 45
Εϊμπάρ 38 -30αγ.
Μάλαγα 36
Λα Κορούνια 36 -30αγ.
Σοσιεδάδ 35 -30αγ.
Μπέτις 34
Βαλένθια 34
Λας Πάλμας 33 -30αγ.
Εσπανιόλ 32
Χετάφε 28 -30αγ.
Ράγιο Βαγεκάνο 28 -30αγ.
Γρανάδα 28 -30αγ.
Σπόρτινγκ Χιχόν 27 -30αγ.
Λεβάντε 24 -30αγ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*