Home / Μπάσκετ / Euroleague / Η ΤΣΣΚΑ νίκησε τον… Ντε Κολό και πήρε προβάδισμα

Η ΤΣΣΚΑ νίκησε τον… Ντε Κολό και πήρε προβάδισμα

Το πρώτο ματς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τη Φενέρμπαχτσε για τα playoffs της Euroleague είχε ξεκάθαρο φαβορί τους Ρώσους κι αυτοί το επιβεβαίωσαν νικώντας με 92-76, αν και ζορίστηκαν πολύ για τρία δεκάλεπτα.

Οι χτυπημένοι από τον κορωνοϊό Τούρκοι, που έπαιξαν χωρίς πέντε βασικούς παίκτες και με απόντα τον προπονητή τους, τα περίμεναν όλα από τον Νάντο Ντε Κολό (27π.) και βρίσκονταν στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι το 30′, όταν όμως αυτός «κλειδώθηκε» στο τελευταίο δεκάλεπτο παραδόθηκαν στην πληρέστερη ΤΣΣΚΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατά συνθήκη προπονητής Ερντέμ Τζαν χρησιμοποίησε μόλις εννιά παίκτες, εκ των οποίων σκόραραν μόνο οι έξι.

Για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη κορυφαίοι ήταν ο καθοριστικός στο ξέσπασμα του τελευταίου δεκαλέπτου Ντάνιελ Χάκετ (20π.) και ο Γουίλ Κλάιμπερν (20π., 5ρ., 5ασ.), ενώ ακολούθησε ο Γιοχάνες Φόιγκτμαν με double double (12π, 10 ρ.).

Την Παρασκευή (23/4, 20:00) ο δεύτερος αγώνας, ξανά στη Μόσχα, στον οποίο οι Τούρκοι αναμένεται να παραταχθούν με την ίδια ελλιπή σύνθεση.

Το ματς

Η ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε καλύτερα το ματς και προηγήθηκε 8-2 χάρη σε τέσσερις σερί πόντους του Έρικ. Όμως η Φενέρμπαχτσε απάντησε με σερί 9-0 και προηγήθηκε 8-11, με τον Ντε Κολό να αναλαμβάνει δράση. Οι Ρώσοι ξαναπήραν το προβάδισμα (15-13) με τρίποντο του Αντόνοφ στο 6′, αλλά ο Ντε Κολό ήταν ασταμάτητος στην πρώτη περίοδο (14π.) και οδήγησε τους Τούρκους στο +6 (15-21). Ο Λούντμπεργκ, που είχε περάσει στο παρκέ, ήταν εξαιρετικός σε εκτέλεση και δημιουργία στο τέλος της πρώτης περιόδου και αποτέλεσε την κύρια αιτία για το σερί 13-2 των γηπεδούχων και το 28-23 στο 10ο λεπτό.

Με τον Κλάιμπερν να μπαίνει… φουριόζος στο β’ δεκάλεπτο η ΤΣΣΚΑ έφτασε γρήγορα σε διψήφιο προβάδισμα και ο Στρέλνιεκς πέτυχε τρίποντο για το +13 (40-27). Η Φενέρ κατάφερε να μειώσε σε 40-32 με τον Μπιμπέροβιτς να βοηθάει επιθετικά, αλλά ο Κλάιμπερν επανέφερε το διψήφιο προβάδισμα. Έπειτα από λίγα λεπτά… ξεκούρασης, ο Ντε Κολό ξαναπήρε το όπλο του και οδήγησε τη Φενέρ στο -5 (45-40). Ο Γάλλος είχε τους 22 από τους 44 πόντους της ομάδας του στο ημίχρονο, αλλά η ΤΣΣΚΑ είχε πιο πολλές λύσεις και την κυριαρχία στη γραμμή των ψηλών κι έτσι έφτασε στην ανάπαυλα προηγούμενη 53-44.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους τέσσερις πόντους (55-51) στην αρχή του δεύτερου μέρους με τον Κουίν να συμβάλει επιθετικά και ακόμα περισσότερο στη συνέχεια (58-56), παρά το γεγονός ότι ο εκνευρισμένος Ντε Κολό είχε αποσυρθεί στον πάγκο. Παράλληλα βελτίωσαν την άμυνά τους, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να μην βρίσκουν σκορ με την ίδια ευκολία (έβαλαν μόλις 11 πόντους στο 3ο δεκάλεπτο), ενώ στον αγώνα άρχισαν να υπάρχουν και αρκετά νεύρα μεταξύ των παικτών. Όλα αυτά οδήγησαν στο προβάδισμα των φιλοξενούμενων κατά τη λήξη του δεκαλέπτου (64-66), με το αποτέλεσμα του αγώνα να είναι ορθάνοιχτο.

Ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ντε Κολό «κλειδώθηκε» από την άμυνα των παικτών του Ιτούδη και η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να τρέξει ένα σερί 20-4 μέχρι το 35′ και να προηγηθεί 84-70, με καταιγισμό από συνεχόμενα τρίποντα και πρωταγωνιστή τον Χάκετ. Το ματς είχε κριθεί παρότι απέμεναν σχεδόν 5 λεπτά, αφού η Φενέρ δεν είχε ούτε τις δυνάμεις ούτε τις λύσεις για να επιστρέψει. Έτσι ο υπόλοιπος αγώνας κύλησε «σβηστά» για το τελικό 92-76.

Τα δεκάλεπτα: 28-23, 53-44, 64-66, 92-76

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*