Home / Strictly Football / Η τρομακτική ομοιότητα των τραγικών γκολ που δέχεται η ΑΕΚ

Η τρομακτική ομοιότητα των τραγικών γκολ που δέχεται η ΑΕΚ

Είναι απίστευτο κι όμως κιτρινόμαυρο. Ο τρόπος με τον οποίο η άμυνα της Ένωσης δέχεται τα γκολ, είτε πρόκειται για φάσεις από open play, δηλαδή κανονική ροή παιχνιδιού, είτε στις στημένες μπάλες, όταν πρέπει να αμυνθεί, φαντάζει τόσο πανομοιότυπος, που απορεί κανείς πως είναι δυνατό, να συμβαίνουν τα ίδια πράγματα, σε κάθε αγωνιστική, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή προσπάθεια, αυτά να βελτιωθούν. Υπάρχουν τέσσερις χαρακτηριστικές φάσεις, τερμάτων που έχει δεχτεί η ΑΕΚ, δύο από κανονική ροή και τρεις από στατικές μπάλες, που αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος. Σε όλες τις περιπτώσεις, το πρόβλημα είναι ίδιο. Γρήγορο σφάλμα αντιδράσεων για αλληλοκάλυψη, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ τελικά, σε κάποιο σημείο της φάσης, να μένει με αντίπαλο ξεμαρκάριστο. Πάμε λοιπόν να θυμηθούμε τέσσερις συν μία ακόμα χαρακτηριστικές φάσεις, από γκολ που έχει δεχτεί η ΑΕΚ στον τελευταίο καιρό:

Δέχτηκε γκολ με εννέα παίκτες πίσω από την μπάλα και δύο αντιπάλους κοντά στην περιοχή.

Η πιο θλιβερή ίσως περίπτωση από τα γκολ που έχουμε επιλέξει να σας δείξουμε, είναι εκείνη της φάσης του δεύτερου τέρματος του Άρη. Το καταγράφουμε γιατί υπάρχουν εννέα ποδοσφαιριστές τοποθετημένοι στο 90ο λεπτό πίσω από την μπάλα με μόλις δύο αντιπάλους και τρίτο τον εκτελεστή. Σαφέστατα αποτέλεσμα της πλήρους πνευματικής κατάρρευσης που υπάρχει στην ομάδα. Ο Άρης λίγο πιο ψηλά από το κέντρο, έχει κερδίσει φάουλ, με τον Μάνο και τον Ζάντε Σίλβα να είναι οι μοναδικοί πλασαρισμένοι εκείνη τη στιγμή κοντά στην περιοχή της ΑΕΚ. Εκτελείται με πάσα το φάουλ κάθετα στον Μάνο που βρίσκεται 4-5 μέτρα έξω από την περιοχή προς τη δεξιά γωνία όπως αμύνεται η Ένωση. Ο Νταντσένκο και ο Νεντελτσιάρου πάνε πάνω στον παίκτη που πασάρει στον άξονα προς τον Ζάντε Σίλβα. Αυτός με μια απλή κίνηση αδειάζει τον Λάτσι, γιατί αφήνει να ρολάρει η μπάλα προς τα δεξιά του. Η ΑΕΚ δέχεται γκολ με τρεις επαφές των αντιπάλων σε φάση που συμμετείχαν τρεις με τον εκτελεστή από τον αντίπαλο και εννέα ποδοσφαιριστές της, είναι πίσω από την μπάλα. Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Πανομοιότυπα γκολ σε Λεωφόρο και Τούμπα!

Η ΑΕΚ δέχτηκε το γκολ από τον Βέλεθ στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό από στατική μπάλα λίγο πιο πάνω από το κέντρο. Ο Μαουρίτσιο εκτελεί φάουλ, ο Νιάς πιάνει πρώτη κεφαλιά, δεύτερη ο Πούγγουρας, την ώρα που ο Λάτσι έχει χάσει τη φάση, ο Νεντελτσιάρου πάει αργά να καλύψει και όταν με τη σειρά του πάει ο Σβάρνας να καλύψει προς τα μέσα ο Βέλεθ μένει μόνος του από τα αριστερά όπως κατεβαίνει ο ΠΑΟ για να ζυγίσει το σουτ. Ο Σβάρνας πάει καθυστερημένα πάνω του και η ΑΕΚ δέχεται ένα ακόμα γκολ από στημένη μπάλα.

Στο χθεσινό ματς άλλη μια εκτέλεση από το ίδιο σημείο. Ο Ίνγκασον νικά τον Σβάρνα στην κεφαλιά ο Μπακάκης πάει να καλύψει τον Κρέσπο. Ένας παίκτης ξεμαρκάριστος πάλι μετά το ύψος του δεύτερου δοκαριού από εκεί που εκτελείται το φάουλ, ο Ζίβκοβιτς είναι ξεμαρκάριστος, με αποτέλεσμα να έχει όλο το χρόνο προκειμένου να σημαδέψει την απέναντι γωνία του Αθανασιάδη για το 1-0 του ΠΑΟΚ.

Τα απίθανα γκολ στο Αλκαζάρ

Ενδεικτική των τρομερών λαθών που γίνονται στις αλληλοκαλύψεις είναι και τα δύο γκολ που δέχεται η ΑΕΚ στο Αλκαζάρ. Και τα δύο έχουν έρθει από γεμίσματα. Στη μείωση με βυσσινί σε 1-2, ο Λάτσι μετά από ελεύθερο και λάθος απόκρουση του σε κεφαλιά του Ακούνια, βγαίνει εκτός θέσης μετά τη νέα κεφαλιά του Ουρουγουανού, από κόντρα στον Μπεν Χατίρα, η μπάλα φτάνει στον Μουκάντζο. Όλη η άμυνα έχει αδειάσει γιατί ο Ρουμάνος πάει πάνω στις κόντρες και ο Ντατσένκο, συγκλίνοντας προς τα μέσα βρίσκεται ανάμεσα στον δημιουργό του γκολ και τον Νικολιά, που τελειώνει τη φάση με αριστερό πλάσε. Για να φτάσουμε στο αποκορύφωμα της ισοφάρισης των «βυσσινί», όταν από γέμισμα αμυντικού, ο Ακούνια νικάει τρεις παίκτες, αρχικά τους Λόπες και Λάτσι και να τους πάρει την μπάλα με τον Νέντε να πηγαίνει πάλι αργά για να καλύψει, ώστε να γίνει το προσωρινό 2-2.



Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*