Home / Άλλα Σπόρ / Η προκήρυξη του Κυπέλλου χάντμπολ ανδρών

Η προκήρυξη του Κυπέλλου χάντμπολ ανδρών

Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στο φετινό Κύπελλο χάντμπολ ανδρών είναι οι εξής: ΑΕΚ, Δούκας, Διομήδης Άργους, Ιωνικός Ν.Φ. Σαλαμίνα, Άρης Νικαίας, ΠΑΟΚ, Φίλιππος Βέροιας, Φαίακας Κέρκυρας, ΑΕΣΧ Πυλαίας, Ζαφειράκης Νάουσας, Δράμα

Η κλήρωση της διοργάνωσης θα διεξαχθεί την Πέμπτη στις 12:00 στα γραφεία της ΟΧΕ χωρίς την παρουσία των εκπροσώπων των σωματείων, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Στην πρώτη φάση, οι ομάδες θα τοποθετηθούν, βάσει γεωγραφικών κριτηρίων, σε Βορρά–Νότο. Οι έξι ομάδες από κάθε όμιλο μετά από κλήρωση θα σχηματίσουν δύο ζευγάρια, ενώ δύο ομάδες από κάθε όμιλο θα προκριθούν χωρίς αγώνα.

Στη δεύτερη φάση, οι νικήτριες ομάδες από την πρώτη φάση και δύο που θα προκριθούν χωρίς αγώνα μετά από κλήρωση θα σχηματίσουν δύο ζευγάρια ανά όμιλο και οι νικητές θα προκριθούν στο Final-4.

Ο κυπελλούχος Ελλάδος θα συμμετάσχει στο ΕHF European Cup της επόμενης περιόδου. Στην περίπτωση που κυπελλούχος Ελλάδος αναδειχθεί ο πρωταθλητής, τότε η φιναλίστ του τελικού θα εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό «εισιτήριο» και, αν το ζευγάρι του τελικού είναι ο πρωταθλητής και ο δευτεραθλητής, τότε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα συμμετάσχει η τέταρτη ομάδα της Handball Premier.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*