Home / Ποδόσφαιρο / Football League / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / Η «οδύσσεια» του Τάσου Λαγού και η νοοτροπία του που τον κάνει… πρώτο μάγκα!

Η «οδύσσεια» του Τάσου Λαγού και η νοοτροπία του που τον κάνει… πρώτο μάγκα!

Ο Τάσος Λαγός πρέπει να αποτελεί το παράδειγμα για κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή!

Στα χαρακτηριστικά, προφανώς υπάρχουν ποιοτικότεροι χαφ με μεγαλύτερη καριέρα και πλουσιότερο βιογραφικό. Ωστόσο, μακάρι οι περισσότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές να είχαν τη νοοτροπία του, την επιμονή, την αντοχή και το ποδοσφαιρικό ήθος του. Γιατί τους τελευταίους 14 μήνες έχει περάσει μια… ποδοσφαιρική οδύσσεια και άλλοι στη θέση του προφανώς θα τα είχαν «παρατήσει», αποχωρώντας από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

«Ξεφυλίζοντας» το ημερολόγιό του, πάμε αρκετά πίσω στις αρχές του 2020. Μετά την απομάκρυνση του Νίκου Παπαδόπουλου από την τεχνική ηγεσία, υπήρξαν τέσσερις ποδοσφαιριστές που «τελείωσαν» επίσης. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Τάσος Λαγός, με τον Μπάμπη Τεννέ να μην τον υπολογίζει ενόψει της συνέχεια της Super League 2. Αφού δεν βρέθηκε λύση για να «σπάσει» το συμβόλαιό του, ο Έλληνας χαφ συνέχιζε να προπονείται με την ομάδα αλλά χωρίς να αγωνίζεται με αυτή, παρακολουθώντας μόνιμα τα παιχνίδια της Ελαφράς Ταξιαρχίας από την κερκίδα.

Όταν ο κορωνοϊός υποχρέωσε την Super League 2 να βάλει «λουκέτο» και έγινε γνωστό πως ο Απόλλων θα πρέπει να δώσει διπλά μπαράζ με την Ξάνθη στα μέσα Αυγούστου, το «κυανόλευκο» ρόστερ ήταν λειψό. Σε αυτό βρισκόταν και ο Τάσος Λαγός, ο οποίος στα μέσα του Ιουλίου είχε ενημερωθεί ξανά πως δεν βρίσκεται στις επιλογές της διοίκησης, που νόμιζε ότι θα προβιβαστεί χωρίς αγώνες μπαράζ και έφτιαχνε το νέο ρόστερ, για τη νέα χρονιά. Ο Λαγός ενσωματώθηκε με την υπόλοιπη ομάδα, πάντως, παρότι θα μπορούσε να μην βοηθήσει καν τον Απόλλωνα, έχοντας νιώσει νωρίτερα την αδικία στο πετσί του. Ως καλός στρατιώτης, ο Έλληνας χαφ δεν είχε κανένα πρόβλημα να βοηθήσει την ομάδα του, να χρησιμοποιηθεί μάλιστα και σε θέση που είχε αγωνιστεί μόλις μια φορά νωρίτερα, ως στόπερ, και να τα πάει περίφημα βάζοντας και αυτός το λιθαράκι του για την επιστροφή του Απόλλωνα στην πρώτη κατηγορία!

Ο ερχομός του Γιώργου Παράσχου ήρθε να εδραιώσει τη θέση του στο ρόστερ της ομάδας, κρατώντας μόνο αυτόν από τους «κομμένους» θεωρώντας πως μπορεί να βοηθήσει, ενώ και η διοίκηση δεν είχε πρόβλημα σε αυτό αναγνωρίζοντας την βοήθεια που προσέφερε και αυτός στα μπαράζ, παρότι θεωρητικά δεν είχε λόγο! Ακόμη μια σεζόν, όμως, δεν ξεκίνησε καλά για τον ίδιο. Κάποιες περιπέτειες που είχε στο ξεκίνημα της περιόδου είχαν ως αποτέλεσμα να μείνει πιο πίσω από τους συμπαίκτες του, ενώ η τριάδα Φατιόν, Σλίβκα, Κολ στον άξονα δεν… έσπαγε εύκολα για να χωρέσει και ο Έλληνας χαφ. Τρία σερί ματς εκτός αποστολής, στη συνέχεια δύο δεκάλεπτες συμμετοχές κόντρα στον Ολυμπιακό και στον… πρώην Παναθηναϊκό και ξανά λίγο πάγκος και λίγο κερκίδα (για επτά διαδοχικά παιχνίδια)! Ακολούθησε η συμμετοχή του για δευτερόλεπτα στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ, ενώ βρέθηκε σε άλλα δύο ματς στον πάγκο.

Όλα αυτά δίχως να παραπονεθεί, δίχως να δημιουργήσει θέματα στα αποδυτήρια, δίχως να προκαλέσει προβλήματα. Το κεφάλι κάτω, δουλειά στην προπόνηση και υπομονή μέχρι να έρθει η ευκαιρία. Η πρώτη ήρθε απέναντι στην ΑΕΛ, ελέω και των απουσιών των Φατιόν-Σλίβκα, όταν έπαιξε βασικός για 61 λεπτά, πραγματοποιώντας μια αρκετά καλή εμφάνιση αλλά η κίτρινη που είχε δεχτεί ανάγκασε τον Παράσχο να τον αλλάξει. Ακολούθησαν 26 λεπτά στο πρώτο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ και άλλα τρία διαδοχικά παιχνίδια που τα είδε από τον πάγκο.

Έφτασε, όμως, η ώρα της ρεβάνς με την ΑΕΚ και ο Γιώργος Παράσχος του έδωσε την ευκαιρία που περίμενε καρτερικά ο Έλληνας χαφ. Και τι καλύτερο από το να αποδείξεις την αξία σου κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο! Ένας από τους διακριθέντες, ίσως και ο κορυφαίος του Απόλλωνα Σμύρνης στον αγωνιστικό χώρο. Τρομερό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο κυρίως, αλλά θετικότατο και στο δεύτερο, με αδιάκοπα τρεξίματα, πολλές κερδισμένες μονομαχίες και κοψίματα, με σωστές μεταβιβάσεις και με καθαρό μυαλό στον αγωνιστικό χώρο παρότι δεν είχε ρυθμό στα πόδια του. Επιστέγασμα της τρομερής του εμφάνισης το απίστευτο γκολ που πέτυχε με φοβερό σουτ στην κίνηση, το οποίο εν τέλει χάρισε μια σπουδαία για το πρεστίζ νίκη στον Απόλλωνα. Και ο ίδιος… ξέσπασε στον πανηγυρισμό του, το έζησε τόσο έντονα και το πανηγύρισε σαν να ήταν γκολ τίτλου!

Η πορεία της μπάλας στην γκολάρα του Τάσου Λαγού θα μπορούσε να είναι και η πορεία του τους τελευταίους 14 μήνες. Στον αέρα για αρκετή ώρα, όπως και η παρουσία του για αρκετό καιρό στον Απόλλωνα, που στο φινάλε της καταλήγει με εντυπωσιακό (όσο και η εμφάνισή του κόντρα στην ΑΕΚ) τρόπο στα δίχτυα…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*