Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Η μάχη Ελ Αραμπί-Ανσαριφάρντ, ο Καμαρά και το πρώτο γκολ…

Η μάχη Ελ Αραμπί-Ανσαριφάρντ, ο Καμαρά και το πρώτο γκολ…

• Πρώτο στοιχείο ενόψει του αποψινού ντέρμπι: η ΑΕΚ φέτος όποτε άνοιξε αυτή το σκορ κέρδισε, με εξαίρεση την ισοφάριση της από τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ στο 90ο λεπτό.

• Υπό αυτή την έννοια, είναι καλό που εσχάτως ο Ολυμπιακός σκοράρει στα α΄ ημίχρονα του. Κάπως έτσι κέρδισε τον Παναθηναϊκό (1-0) με το γκολ στο 21’, τον Άρη (2-1) με το 1-0 στο 29’ κι 6-0 τη Λαμία (με το 1-0 στο 13’ και 3-0 στο ημίχρονο. Ακόμη και στο 4-1 με τον Βόλο το πιο κρίσιμο ίσως γκολ ήταν η ισοφάριση του (1-1) στο τελευταίο λεπτό του α’ ημιχρόνου, ενώ και στη Μασσαλία είχε καταφέρει να προηγηθεί με 1-0 στο ημίχρονο.

• Δεύτερο στοιχείο: οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν κάνει το τραγικό, όσο κι απίστευτο, κι έχουν υποπέσει σε πέντε πέναλτι στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους, σε Ευρώπη κι Ελλάδα! Ειδικά η απροσεξία τους με τα χέρια, ξεπερνάει κάθε όριο: ο Ραντζέλοβιτς, ο Χολέμπας, ο Ραφίνια-ο Χολέμπας είχε κάνει πέναλτι (σπρώξιμο εκείνο) και με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, αλλά ήταν τυχερός γιατί υπήρχε οφσάιντ. Κι είχαν προηγηθεί ο Σεμέδο στην Τούμπα κι ο Μπρούνο στην Κωνσταντινούπολη! Πόσα ακόμη χέρια-πέναλτι θα κάνουν;…

• Γενικά χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσοχή από τους παίκτες του Ολυμπιακού στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ακόμη και στο 6-0 με τη Λαμία, οι επιδόσεις τους ήταν χαμηλού επιπέδου, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να απειλήσουν επανειλημμένως τον Σα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο του β’ ημιχρόνου, όπου οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αλλού για αλλού κι η Λαμία έχασε δύο καθαρές ευκαιρίες με τον Αραμπούλι και τον Βασιλακάκη, αφού προηγουμένως ο Ραφίνια είχε γλιτώσει μία ακόμη επικίνδυνη κατάσταση, σε φάση στην οποία ο Ντέλετιτς είχε περάσει με χαρακτηριστική ευκολία τους Πέπε και Σισέ.

• Ας πούμε ότι τότε το σκορ ήταν 3-0 κι οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν χαλαρά στο β΄ ημίχρονο, που δεν πρέπει να είναι έτσι, αλλά τέλος πάντων. Μα και στο α’ ημίχρονο, για την ακρίβεια στα πρώτα 25 λεπτά, αμυντικά η ομάδα του Μαρτίνς λειτούργησε σχεδόν απαράδεκτα. Εδώ ο εντελώς άπειρος Προβιδάκης έφευγε σαν δεξί μπακ στην επίθεση όποτε ήθελε. Τον Σεμέδο ο Ντέλετιτς τον ντρίμπλαρε μέσα στην περιοχή του Σα με φοβερή ευκολία. Ο Ραφίνια έχασε κατά τραγικό τρόπο τον Ρόμανιτς στο δεύτερο δοκάρι, σε μία ακόμη σέντρα από την πλευρά του Χολέμπας.

• Αν δούμε μόνο το 6-0, που διαμορφώθηκε με τρία γκολ στο πεντάλεπτο 82-87 κι άλλα δύο στο δίλεπτο 34-35, θα κάνουμε μεγάλο λάθος, αναφορικά με το ανασταλτικό κομμάτι του Ολυμπιακού. Με τον Σισέ να κάνει ρεσιτάλ από λάθη στις πάσες (πέτυχε μόνο μία προς την επίθεση σε ολόκληρο το ματς!) και να κόβει μόλις μία φορά (χωρίς υπερβολή) σε ολόκληρο το 90λεπτο!!! Τον Σεμέδο να βάζει τη Λαμία στην περιοχή του Σα με τζάμπα φάουλ. Και τον Ραφίνια να υπερφαλαγγίζεται εύκολα από τον Ρόμανιτς κλπ, κλπ.

• Ουσιαστικά στη Λαμία ο Ολυμπιακός αμυντικά ήταν μία συνέχεια του παιχνιδιού του με τον Βόλο, το 4-1 στο Καραϊσκάκη.

Μακάρι να δούμε άλλη εικόνα απόψε στο ΟΑΚΑ, γιατί η δύναμη της ΑΕΚ είναι μπροστά.

• Από εκεί και πέρα, είναι ευχάριστο που αρκετοί παίκτες του Ολυμπιακού σκοράρουν με αρκετή ευκολία κατά της ΑΕΚ, προπάντων δε ο Φορτούνης κι ο Καμαρά που της έχουν βάλει γκολ σε τέσσερα διαφορετικά παιχνίδια (έξι και τέσσερα αντίστοιχα)! Από την άλλη, μέσα στο ΟΑΚΑ έχουν σκοράρει από μία φορά ο καθένας, όπως κι ο Ελ Αραμπί.

• Γενικά, εδώ και χρόνια τα ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός πάνε σε πολύ «χαμηλά» σκορ. Είτε τα κερδίζει η ΑΕΚ με 1-0, είτε έρχονται 1-1 και 0-0. Εξαίρεση το 3-2 της ΑΕΚ από 0-2 του Ολυμπιακού και το καλοκαιρινό 2-1 του Ολυμπιακού στα πλέι οφς.

• Όπως κι αν έχει, όμως, θα είναι ενδιαφέρουσα η μονομαχία των δύο πρώτων σκόρερ των ομάδων, του Ελ Αραμπί από τη μία και του Ανσαριφάντ από την άλλη!

Ο Αραμπί έχει βάλει πιο πολλά γκολ, δέκα, αλλά τα έξι έχουν έρθει με δύο χατ τρικ (σε Ατρόμητο και Βόλο). Και γενικά έχει σκοράρει σε έξι ματς από τα 16 ματς στα οποία έχει παίξει.

Ο Ανσαριφάρντ έχει επίσης σκοράρει σε έξι ματς, από τα 18 στα οποία έχει παίξει, αλλά πιο λίγα γκολ, εφτά. Μόνο που είναι πιο καίριας σημασίας τα γκολ του: για τη νίκη επί της Βόλφσμπουργκ, το μοναδικό γκολ στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ, το μοναδικό στο 1-0 στα Γιάννινα, το 2-1 στο 4-1 με τη Λάρισα, το νικητήριο στο 2-1 στην Τρίπολη και δύο γκολ και στο 4-3 στον Απόλλωνα.

• Εντυπωσιακό δεδομένο: ΑΕΚ-Ολυμπιακός έχει να γίνει Δεκέμβρη μήνα από το μακρινό 1993, ένα 2-1 του Ολυμπιακού στη Φιλαδέλφεια, με Προτάσοφ και Κρίστενσεν! Το αμέσως προηγούμενο ήταν ένα 1-0 του Ολυμπιακού το 1979 πάλι στη Φιλαδέλφεια με γκολ του Κοκολάκη. Μετά ένα 0-0 το 1974 κι ένα άλλο 0-0 το 1973. Τελευταία νίκη της ΑΕΚ Δεκέμβρη μήνα ένα 2-0 το 1970.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*