Home / Μπάσκετ / Euroleague / Η κριτική του Παναθηναϊκού: Κανείς πάνω από τη βάση μετά την εικόνα αποσύνθεσης στο φινάλε

Η κριτική του Παναθηναϊκού: Κανείς πάνω από τη βάση μετά την εικόνα αποσύνθεσης στο φινάλε

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με το πολύ βαρύ 112-83 στην Αγία Πετρούπολη από τη Ζενίτ στον προτελευταίο αγώνα του στη φετινή Euroleague, εμφανίζοντας στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού μια απογοητευτική εικόνα αποσύνθεσης. Συγκεκριμένα από το -12 (84-72) του 33ου λεπτού οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο -29 στη λήξη του ματς, αφήνοντας τους αντιπάλους τους να σκοράρουν σχεδόν ανενόχλητοι στον αιφνιδιασμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Βάσει αυτής της εικόνας που έφερε τον διασυρμό, κανενός παίκτη του «τριφυλλιού» η βαθμολογία δεν μπορεί να ξεπερνά τη βάση.

Η βαθμολογία των παικτών του Παναθηναϊκού (με άριστα το 10):

Γιώργος Παπαγιάννης (4): Ο Έλληνας σέντερ… πέρασε και δεν ακούμπησε από το ματς. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος (αλλά και συνολικά ο Παναθηναϊκός) υπερτερούσε σε ύψος και μέγεθος των αντιπάλων του, δεν το εκμεταλλεύτηκε σε κανένα σημείο του αγώνα και τελείωσε το ματς με τον φτωχό απολογισμό των 3 πόντων σε 16:39.

Λευτέρης Μποχωρίδης (4): Ο Θεσσαλονικιός γκαρντ προσπάθησε να βοηθήσει σε άμυνα και επίθεση, εμφανίζοντας το γνωστό του αγωνιστικό φιλότιμο, αλλά δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί διακριθείς από το συνολικό ναυάγιο. Σημείωσε 7 πόντους.

Ζακ Όγκαστ (4): Έκανε αισθητή την παρουσία του στο πρώτο δεκάλεπτο, βοηθώντας με δύο συνεχόμενα καλάθια την ελληνική ομάδα να μείνει κοντά στο σκορ, αλλά πέραν τούτου ουδέν στα 13 λεπτά παρουσίας του στο παρκέ.

Ιωάννης Παπαπέτρου (5): Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν αυτός που κράτησε τον Παναθηναϊκό στο πρώτο δεκάλεπτο για να μην ξεφύγει… από νωρίς το πράγμα, μετά το 11-0 της Ζενίτ. Εύστοχος και αξιόπιστος επιθετικά και στη συνέχεια, ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού μέχρι το 33′ με 16 πόντους, αλλά δεν μπόρεσε ούτε αυτός να αποτρέψει την πολύ άσχηη εικόνα στο φινάλε.

Νίκος Δίπλαρος (5): Μπήκε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του γ’ δεκαλέπτου και μέχρι το 33′ που ξεκίνησε η κατρακύλα ήταν θετικός, ασκώντας έντονη πίσεη αμυντικά στον Πάνγκος. Σίγουρα δεν βρίσκεται ο Δίπλαρος στους κύριους υπαίτιους της συντριβής.

Λεωνίδας Κασελάκης (4): Μηδέν πόντοι, -2 στην αξιολόγηση και γενικώς ήταν σαν να μην βρέθηκε στο γήπεδο στα 12’14” συμμετοχής του.

Ίαν Βουγιούκας (4): Μπήκε στην 12αδα λόγω απουσιών και αγωνίστηκε 6’19”, ξεκινώντας το τελευταίο δεκάλεπτο και βάζοντας ένα καλάθι μέχρι τη μείωση του σκορ στους 12 πόντους στο 33′. Δεν είχε μεγάλη επιρροή στον αγώνα.

Νεμάνια Νέντοβιτς (4): Πήρε «φωτιά» στην αρχή του 4ου δεκαλέπτου βάζοντας 10 συνεχόμενους πόντους (από τους 20 που είχε συνολικά στο παιχνίδι). Μετά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι για να σταματήσει την «καταιγίδα», ενώ και στα πρώτα 30′ δεν ήταν ιδιαίτερα καλός. Τα 3 λεπτά εξαιρετικής παρουσίας για τον Νέντοβιτς δεν λένε τίποτα ούτε για τον ίδιο ούτε για τον Παναθηναϊκό.

Άαρον Γουάιτ (5): Ο Αμερικανός φόργουορντ έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στο 2ο δεκάλεπτο, πρωτοστατώντας στη μείωση του σκορ σε 41-38, με τρία δικά του καρφώματα. Συνολικά είχε 10 πόντους και 6 ριμπάουντ και ήταν μαζί με τον Παπαπέτρου οι διασωθέντες μέχρι να αρχίσει η κατρακύλα του φινάλε.

Κωνσταντίνος Μήτογλου (4): Αν εξαιρεθεί ένα ξέσπασμα με 5 σερί πόντους στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, ο 24χρονος φόργουροντ έμεινε αρκετά μακριά από τα φετινά του στάνταρ και δεν διασώθηκε του ναυαγίου.

Μπεν Μπέντιλ (4): Οι 2 πόντοι και κυρίως το -6 στην αξιολόγηση τα λένε όλα για την κακή παρουσία του Γκανέζου στην Αγία Πετρούπολη, σε σχεδόν 13 λεπτά συμμετοχής.

Χάουαρντ Σαντ Ρος (4): Ο Κουβανός δεν βοήθησε την ομάδα του όσα θα μπορούσε ιδίως αμυντικά, με τον Πάνγκος να κάνει το ματς της ζωής του απέναντί του. Δεν ευθύνεται μόνο αυτός για την παιδική συνολική άμυνα, αλλά ευθύνεται σαφώς για το ότι ο Καναδός επιχειρούσε σουτ από τα 6,75 σαν σε προπόνηση, με αρκετά από αυτά ελεύθερα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*