Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Η κριτική του Ολυμπιακού: Τα «φώτα» στο… φρέσκο αίμα

Η κριτική του Ολυμπιακού: Τα «φώτα» στο… φρέσκο αίμα

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση (0-0) με τον Αστέρα. Σε ένα παιχνίδι που κινήθηκε σε χαμηλό τέμπο συνολικά και είχε λίγες καλές φάσεις, ξεχώρισαν ουσιαστικά (κρίνοντας τηρουμένων των αναλογιών και του background που υπάρχει) οι νεαροί παίκτες των Πειραιωτών. Όπως κι των δύο ομάδων γενικά. Δηλαδή, ο ενδεκαδάτος Καλογερόπουλος, ο Σουρλής και ο Τζολάκης (πιο έμπειρος πλέον από τους άλλους δύο).

Η βαθμολογία με άριστα το 10:

Τζολάκης (6): Σταθερός και αξιόπιστος ξανά, παρότι έχει μπει ξανά στην εξίσωση έπειτα από καιρό (ήταν βασικός και με Άρη). Ανταπεξέρχεται καλά, αν και δεν είναι παίκτης με εμπειρία. Το μοναδικό ψεγάδι είναι ένα διώξιμο χωρίς δύναμη στη συμπλήρωση ενός τετάρτου. Βέβαια, δεν δέχθηκε και έντονη πίεση. Συνολικά θετικό το πρόσημο.

Ανδρούτσος (5): Πρωταγωνιστεί στην καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού στο ματς δίχως το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς χάνει ένα γκολ από αυτά που λέμε ότι δεν χάνεται. Αμυντικά συνεπής απέναντι σε έναν δραστήριο αντίπαλο, αλλά επιθετικά δεν έδωσε πολλά, ενώ θα μπορούσε να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του από νωρίς. Συνεπώς παίρνει τη βάση.

Καλογερόπουλος (7): Θετικότατο το πρόσημο για τον νεαρό. Είχε καλές τοποθετήσεις στον αγωνιστικό χώρο, έβγαλε αρκετή ενέργεια, σε ένα παιχνίδι που, πάντως, δεν πιέστηκε πολύ η άμυνα των Πειραιωτών. Στάθηκε αρκετά καλά και δεν άφησε να φανεί η απειρία που έχει σε τέτοιο επίπεδο.

Αστέρας-Ολυμπιακός: Η κριτική των «ερυθρόλευκων»

Παπασταθόπουλος (7): Σταθερός, στο ύψος του, επενέβη όποτε χρειάστηκε, σε ένα παιχνίδι στο οποίο, όπως προαναφέραμε, δεν δέχθηκε ιδιαίτερη πίεση η άμυνα του Ολυμπιακού.

Χολέμπας (6): Με αρκετή συμμετοχή στο παιχνίδι, κυρίως στο πρώτο μέρος στο οποίο είχε περισσότερες δυνάμεις. Αξιόπιστος γενικά και πίσω.

Σουρλής (6): Θετική η εικόνα και του πιτσιρικά και πάλι. Με αρκετά τρεξίματα και τρομερή διάθεση να δείξει πράγματα. Πλάθεται ακόμα και στο μέλλον θα έχει τη δυνατότητα να τονίσει τα δυνατά σημεία του παιχνιδιού του.

Μπουχαλάκης (6): Σταθερός, συνεπής και γενικώς όλα τα σχόλια που συνοδεύουν συνήθως τις εμφανίσεις του. Σήμερα λίγο έλειψε να χριστεί και σκόρερ με εκτέλεση φάουλ στο 6’. Έκανε οκτώ λάθη αν και δεν το συνηθίζει, αλλά γενικότερα έκαναν αρκετά λάθη οι δύο ομάδες.

Καμαρά (6): Καλό παιχνίδι γενικά, δίχως να φορτσάρει. Κατά διαστήματα έδειξε την ποιότητά του. Από τα δικά του πόδια (μετά το κλέψιμο του Μπρούμα) ξεκινάει η φάση του δοκαριού στο 16’.

Βρουσάι (6): Έπαιξε για ένα ημίχρονο και γενικώς άφησε καλές εντυπώσεις. Ταλαιπώρησε την δεξιά πλευρά του Αστέρα και από δικό του γύρισμα προήλθε το δοκάρι του Ανδρούτσου. Σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να γίνει κάποιος πιο απλός στο παιχνίδι του. Γενικά ήταν μια καλή παρουσία, ασχέτως αν για άλλους λόγους έδωσε χώρο στον Ελ Αραμπί στο 46ο λεπτό.

Μπρούμα (5): Δεν απείλησε καθόλου, καθώς δεν επιδίωξε σουτ. Ωστόσο, τουλάχιστον αυτήν τη φορά έδωσε άλλα πράγματα στην ομάδα του. Πίεσε αρκετά και έκανε δύο καλά κλεψίματα. Από το πρώτο ξεκινάει η φάση του δοκαριού του Ανδρούτσου, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει ευάλωτη την αντίπαλη άμυνα και είναι κάτι που πιστώνεται ο Πορτογάλος. Πρέπει όμως επιθετικά να παίρνεις περισσότερα πράγματα από τον εξτρέμ του και ο Μαρτίνς τον έβγαλε μετά την ανάπαυλα.

Χασάν (5): Δεν ήταν από τα καλά παιχνίδια του Χασάν. Είχε μικρή συμμετοχή στο παιχνίδι, όπως συμβαίνει πολλές φορές όταν παίζει δύο στήριγμα τον Ελ Αραμπί, αλλά και στο δεύτερο που είχε τον Μαροκινό στο πλευρό του δεν φάνηκε και εξαφανίστηκε. Στις δύο τελικές που του έκατσαν δεν εμφανίστηκε αποτελεσματικός.

Βαλμπουενά (6): Από τα δικά του πόδια φτιάχνει ο Ολυμπιακός τις δύο και μοναδικές του καλές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, για το κεφάλι του Χολέμπας και του Ελ Αραμπί. Από εκεί και πέρα δεν έκανε κάτι καλό ο Γάλλος, ο οποίος έπαιξε στο… ρελαντί, αλλά γενικά ήταν υποτονική η ομάδα του, που έκανε και αρκετές δοκιμές στο παιχνίδι.

Ελ Αραμπί (5): Έχει την καλή φάση στο 49’ και από εκεί και μετά δεν έκανε κάτι αξιοσημείωτο. Κουβάλησε μπάλα προς το τέλος ώστε να φτιάξει επιθέσεις, όπως κάνει πολύ καλά φέτος, αλλά… μηδέν εις το πηλίκον. Η συνολική μετριότητα του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος (στο οποίο αγωνίστηκε) τον παρασύρει και αποτελεί ελαφρυντικό για τον ίδιο που έπαιξε σβηστά.

Μασούρας (4): Ουσιαστικά πέρασε και δεν ακούμπησε. Αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο και δεν άφησε το αποτύπωμά του. Αποτελούν ελαφρυντικό τα όσα προαναφέραμε, αλλά ψάχνεις να βρεις μια καλή του στιγμή στο ματς και δεν τη βρίσκεις.

Σεμέδο (5): Μπήκε στο 62’ στη θέση του Καλογερόπουλου και έκανε δίχως ιδιαίτερο κόπο τα βασικά. Συνεπώς παίρνει τη βάση.

Καραργύρης (-): Πέρασε στο 83’ αντί του Τζολάκη και προφανώς (αφού μιλάμε για τερματοφύλακα) δεν μπορεί να κριθεί.

Αστέρας Τρίπολης

Θα σταθούμε σε τρεις παίκτες. Πολύ καλή παρουσία στην άμυνα από τον Χριστόπουλο που πιθανότατα είναι ο καλύτερος συνολικά παίκτης των γηπεδούχων. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο λήγει 0-0 απέναντι σε πιο δυνατό αντίπαλο ο Παπαδόπουλος έχει δύο καλές επεμβάσεις στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, αλλά και στην πρώτη δείχνει να αιφνιδιάζεται κάπως στην αρχή. Καλός στο δεύτερο μέρος ο Γκόμες. Από τα δικά του πόδια πέρασε ό,τι καλό έκανε ο Αστέρας στο καλό του ημίχρονο.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*