Home / Άλλα Σπόρ / Η κλήρωση του Παναθηναϊκού στο Europe Trophy πινγκ πονγκ γυναικών

Η κλήρωση του Παναθηναϊκού στο Europe Trophy πινγκ πονγκ γυναικών

Το Europe Trophy πινγκ 2021-2022 ανδρών και γυναικών πρόκειται για το νέο διασυλλογικό Κύπελλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, το οποίο, αφού γνώρισε αναβολές, λόγω της πανδημίας covid-19, θα κάνει, επιτέλους, την πρεμιέρα του στα μέσα Απριλίου.

Η διαδικασία της κλήρωσης αφορούσε και τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει δηλώσει συμμετοχή με τη γυναικεία ομάδα του.

Για τη διεξαγωγή της πρώτης φάσης, η ETTU χώρισε τους αγώνες σε συνολικά οκτώ περιφέρειες. Ο Παναθηναϊκός τέθηκε επικεφαλής στο γκρουπ για τις Περιφέρειες B, D, G, H και στις 28 και 29 Μαΐου θ’ αντιμετωπίσει στη Λετονία τη βελγική KTTC AFP Antwerpen, τη GTTF από τη Γροιλανδία και την «οικοδέσποινα» Salaspils GTK.

Στο Europe Trophy γυναικών σχηματίστηκαν τέσσερα γκρουπ. Αυτό της Region A, που θ’ αγωνιστεί στις 23 και 24 Απριλίου και τα γκρουπ Α και Β για τις Region E+F, που θ’ αρχίσουν πρώτα, στις 15 και 16 Απριλίου.

Κάθε γκρουπ θα διεξαχθεί με το σύστημα «ένας προς όλους», κάθε ομαδική συνάντηση θα κρίνεται υπέρ της ομάδας που θα φτάνει πρώτη στις τρεις νίκες, ενώ σε κάθε ατομικό ματς, που πηγαίνει στο 2-2, το πέμπτο σετ θα τελειώνει όταν μία από τις δύο αθλήτριες φτάσει στον έκτο και όχι τον 11ο πόντο, όπως, δηλαδή, συμβαίνει και στα άλλα δύο Ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Όπως, επίσης, σημειώνει η ντιρεκτίβα της ETTU για την τρίτη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της ηπείρου, οι ομάδες που θα πάρουν την πρώτη θέση στους ομίλους τους θα προκριθούν στο Europe Trophy Grand Final, το οποίο έχει οριστεί για το διάστημα 17 με 19 Ιουνίου 2022.

Ο Παναθηναϊκός, που επανεμφανίζεται μετά από πολλά χρόνια στην Ευρώπη, έχει σαφώς την ευκαιρία να πάρει την πρωτιά και να βρεθεί στο τελικό στάδιο. Εκτός από τις κορυφαίες Ελληνίδες, Κατερίνα Τόλιου και Ελισάβετ Τέρπου, έχει δηλώσει στην Ευρώπη από τις ξένες αθλήτριές του τη Σλοβένα Άνα Τοφάντ και την Ουγγαρέζα Σάντρα Πέργκελ.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*