Home / Μπάσκετ / Euroleague / Η Ιταλία στον τελικό με Κροατία

Η Ιταλία στον τελικό με Κροατία

Η Ιταλία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στην αναμέτρηση με το Μεξικό, το οποίο νίκησε με 79-54 και θα αντιμετωπίσει την Κροατία στον τελικό του Σαββάτου (9/7) με φόντο το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η Ιταλία ήταν το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης με το Μεξικό, γεγονός που φάνηκε και στο παρκέ. Χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα, οι παίκτες του Μεσίνα επικράτησαν των αντιπάλων τους με 79-54 και θα δώσουν το “παρών” στον τελικό του ομίλου στο Τορίνο κόντρα στην Κροατία (9/7,22:00) με φόντο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Οι Ιταλοί ήταν μπροστά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο το Μεξικό δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να βρεθεί αρκετά κοντά στην ισοφάριση στα μισά της τρίτης περιόδου. Οι… οικοδεσπότες όμως, χάρη στους Μπελινέλι και Μέλι και τη δουλειά που είχε κάνει ήδη από το πρώτο μέρος ο Γκαλινάρι ξέφυγαν και πάλι στο σκορ με αποτέλεσμα να καθαρίσουν την υπόθεση νίκη, επικρατώντας τελικά με 79-54.

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 38-28, 58-41, 79-54

Ιταλία: Ποέτα 3, Μπελινέλι 12, Αραντόρι 10, Τζεντίλε 4, Μπαρνιάνι 8, Γκαλινάρι 15, Μέλι 14, Κάζιν, Ντατόμε 9, Τσέρνι, Χάκετ 2, Τόνουτ 2.

Μεξικό: Στολ 6, Ράμος, Τοσκάνο 6, Γκουτιέρεζ Τζ. 6, Γκουτιέρεζ Ι. 2, Κρουζ 20, Τζιρόν, Γκαριμπάι, Ερνάντεζ 9, Μέντεζ 2, Μάτα, Ζαμόρα 3.

πηγή : contra.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*