Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Η ιδέα του Μαρτίνς είναι καλή, αλλά και με τον Βόλο η ίδια ήταν…

Η ιδέα του Μαρτίνς είναι καλή, αλλά και με τον Βόλο η ίδια ήταν…

• Από τη Λαμία πέρασαν και ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός-και οι δύο με καθαρές (2-0) νίκες, σε παιχνίδια στα οποία το τελικό σκορ είχε διαμορφωθεί από το 60ο-65ο λεπτό. Και μόνο έτσι αν το δούμε, αν ο Ολυμπιακός δεν κάνει σήμερα το μεσημέρι το ίδιο, θα έχει γκάφα ολκής.

• Η αλήθεια ότι στις δύο φορές που έχει πάει να παίξει στη Λαμία ο Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα, πέρυσι και πρόπερσι νίκησε και δη με εμφατικά σκορ (4-0 και 3-1 αντίστοιχα)-πολύ πιο δύσκολα είχε κερδίσει τη Λαμία στο Περιστέρι (1-0) ως τυπικά φιλοξενούμενος πριν τρία χρόνια. Από την άλλη, εξίσου αλήθεια είναι ότι στη Λαμία πήγε και δύο φορές για το Κύπελλο, πέρυσι και πρόπερσι και δεν κέρδισε (0-0 και 3-3 αντίστοιχα). Με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

• Νομίζω δε ότι ο Μαρτίνς ακόμη δεν έχει χωνέψει τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη Λαμία στο Κύπελλο, πρόπερσι! Για να ετοιμάζει να κάνει σχεδόν μηδενικό ροτέισον σήμερα, καθώς το σχήμα που δοκίμασε χθες είχε μόλις μία αλλαγή την ενδεκάδα που έπαιξε την Τετάρτη με την Πόρτο, τον Τιάγκο Σίλβα αντί του Καμαρά. Παρότι έχει μπροστά του ντέρμπι και δη εκτός έδρας την Τετάρτη, με την ΑΕΚ. Είναι προφανές ότι εκτεταμένο ροτέισον μάλλον θα σκεφθεί να κάνει την ερχόμενη Κυριακή με την ΑΕΛ στο Καραϊσκάκη, όμως είναι ένα ερωτηματικό αν ρισκάρει πιο πολύ με το να βάζει σημερα όλους τους βασικούς εξαντλημένους από τα πολλά παιχνίδια, σε σχέση με το να έβαζε κάποιους αναπληρωματικούς…

• Προφανώς το πλάνο του Μαρτίνς είναι ει δυνατόν να καθαρίσει το παιχνίδι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, και δη σε ένα αγωνιστικό χώρο που αναμένετai βαρύς κι άρα όσο τον πατάνε οι παίκτες στη διάρκεια του αγώνα θα γίνεται χειρότερος, και αν τα καταφέρει να ξεκουράσει βασικούς ενόψει του ντέρμπι. Η ιδέα δεν ακούγεται κακή-όμως και την περασμένη αγωνιστική πήγε να κάνει το ίδιο με τον Βόλο στο Καραϊσκάκη, αλλά τελικά κέρδισε τόσο δύσκολα (το σκορ ήταν 2-1 έως το 80ο λεπτό) που όχι απλά δεν πήρε ανάσες κανείς από τους βασικούς που ξεκίνησαν, αλλά υποχρεώθηκαν να μπουν ο Χολέμπας από το ημίχρονο κι ο Σισέ από το 58’…

• Ο Ολυμπιακός φέτος μπορεί να ξεκίνησε με γκέλα στο πρωτάθλημα (1-1 στα Γιάννινα) μετά από ευρωπαϊκό παιχνίδι του (το 0-0 στην Ομόνοια), αλλά έκτοτε μετά από κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι του νίκησε στο πρωτάθλημα: τον Απόλλωνα 2-0 εντός έδρας μετά το 0-2 στην Πόρτο, τον ΟΦΗ 2-0 εκτός έδρας μετά το 0-3 στη Σίτι, τον Άρη 2-1 εκτός έδρας μετά το 0-1 από τη Σίτι και το Βόλο 4-1 εντός έδρας μετά το 1-2 στη Μασσαλία.

• Κακό σημάδι για τον Ολυμπιακό των τελευταίων αγώνων του; Δεν μπορεί με τίποτα να κρατήσει το μηδέν, κάτι που νωρίτερα στη σεζόν ήταν μεγάλο όπλο του. τώρα, εδώ και πέντε παιχνίδια ο Σα πάντοτε δέχεται γκολ: 0-1 από τη Σίτι, 2-1 με τον Άρη, 1-2 από τη Μαρσέιγ, 4-1 με τον Βόλο, 0-2 από την Πόρτο. Εφτά γκολ παθητικό σε πέντε παιχνίδια δεν είναι καλή επίδοση για τον Σα και τους «σωματοφύλακες του» (Σεμέδο, Σισέ κ.α)…

• Ένας Ολυμπιακός που θα έχει καλό στάνταρ απόδοσης θα περάσει το μεσημέρι από τη Λαμία. Διαφορετικά, πολύ απλά θα διακινδυνεύσει να πάθει ό,τι και πέρυσι στις 22 Δεκέμβρη (0-0 στο Βόλο) και πρόπερσι στις 9 Δεκέμβρη (1-1 στην Ξάνθη)! Κατά…σύμπτωση σε εκείνα τα δύο παιχνίδια είχε ξεσηκωθεί τεράστιος θόρυβος για τη διαιτησία (Τζήλος στο μεν, Φωτιάς στο δε), πολύ απλά γιατί ο Ολυμπιακός είχε αδικηθεί κατάφωρα.

• Η Λαμία θα έχει σοβαρές ελλείψεις σήμερα, αλλά θα είναι αφελής αν πιστεύει κανείς ότι θα κάτσει να χάσει από τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες της θα παίξουν δυναμικά, ο Τεννές είναι έμπειρος και ξέρει να οργανώνει καλά την άμυνα του, ενώ οι Ντέλετιτς, Αραμπούλι και Ρόμανιτς είναι πολύ γρήγορα παιδιά μπροστά.

• Η δική μου αίσθηση είναι ότι καλύτερα ο Μαρτίνς να έκανε ένα καλό ροτέισον σήμερα, με την προοπτική να εμφανιστούν με μεγαλύτερη φρεσκάδα κάποιοι παίκτες στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Όμως, ο Πέδρο έχει το πλάνο του, νιώθει πιο σίγουρα έτσι και περιμένει από τους παίκτες του αντίδραση για μία ακόμη φορά μετά από μία ευρωπαϊκή ήττα.

Άσχετο: Στο VAR θα είναι σήμερα ο Κουμπαράκης, ο διαιτητής που από την γνωστή…άνωθεν προπαγάνδα έχει υποστεί μπούλινγκ από τα λίγα! Άραγε, θα είναι επηρεασμένος από αυτό το μπούλινγκ η, θα κάνει όμορφα κι ωραία, δηλαδή σωστά, τη δουλειά του στη Λαμία;

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*