Home / sport-fm.gr ΘΕΜΑ / Η ενδεκάδα της 16ης αγωνιστικής: Οι ψηλοί, ο κοντός και η γκολάρα

Η ενδεκάδα της 16ης αγωνιστικής: Οι ψηλοί, ο κοντός και η γκολάρα

Η 16η αγωνιστική της Super League, διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον στη βαθμολογία, επιφύλασσε αρκετές συγκινήσεις και ανέδειξε πολλούς πρωταγωνιστές. Από το ισλανδικό πανύψηλο κεντρικό αμυντικό δίδυμο εξ Ισλανδίας των Μάγκνουσον και Ίνγκασον, μέχρι τον βραχύσωμο και αεικίνητο Χουάνγκ, αλλά και τον σκόρερ του ομορφότερου γκολ ίσως της σεζόν, Καρέλη.

Αυτή ήταν η καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής, όπως την επέλεξαν οι συντάκτες του sport-fm.gr:

Τερματοφύλακας: Μπόρις Κλέιμαν (Βόλος)

Για άλλο ένα παιχνίδι ήταν εξαιρετικός ο γεννημένος στην Ουκρανία αλλά πολιτογραφημένος Ισραηλινός γκολκίπερ. Κατεύθυνε σωστά την άμυνα του, είχε εξαιρετικές επεμβάσεις όταν χρειάστηκε με κορυφαίες αυτές στο τετ-α-τετ του Ντίκο και στην κεφαλιά του Περέα στο 89’ κρατώντας στο μηδέν τον ΟΦΗ και διασφαλίζοντας τον βαθμό για την ομάδα του.

Δεξί μπακ: Ροντινέι (Ολυμπιακός)

Θετικότατο ντεμπούτο για τον Βραζιλιάνο. Παρουσίασε πολύ καλά στοιχεία καλύπτοντας τη θέση του δεξιού μπακ, όπου έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά φέτος ο Ολυμπιακός ώστε να βρει μία αξιόπιστη λύση. Έδειξε ότι έχει πολύ καλή σέντρα και αν ήταν σε μεγαλύτερη ετοιμότητα ο Μπακαμπού στο 3’, λογικά θα είχε συνδυάσει με ασίστ την πρώτη του εμφάνιση με τους Πειραιώτες. Φάνηκε ξεκάθαρα με το… καλημέρα ότι πρόκειται για ποιοτικό παίκτη που του αρέσει να παίζει πολύ ψηλά στο γήπεδο.

Στόπερ: Χόρντουρ Μάγκνουσον (Παναθηναϊκός)

Μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του Ισλανδού με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο υψηλόσωμος στόπερ παρότι δεν χρειάστηκε να επέμβει και πολλές φορές κατά τη διάρκεια του ματς, ήταν πολύ καλός στις μεταβιβάσεις του, ενώ από αυτόν ξεκινάει η φάση του γκολ για τον Παναθηναϊκό με την όμορφη βαθιά μπαλιά στον Σπόραρ.

Στόπερ: Σβέριρ Ίνγκασον (ΠΑΟΚ)

Ισλανδός και ο δεύτερος στόπερ της καλύτερης ενδεκάδας. Ο Ίνγκασον ήταν ως συνήθως απροσπέλαστος αμυντικά περιορίζοντας στο ελάχιστο τους (ούτως ή άλλως λιγοστούς) κινδύνους για την εστία του ΠΑΟΚ, αλλά αυτή τη φορά πέτυχε και το γκολ που έκρινε ένα ολόκληρο ντέρμπι της πόλης με γυριστό σουτ απέναντι στον Άρη. Τι άλλο να κάνει δηλαδή ένας αμυντικός;

Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα της 16ης αγωνιστικής

Αριστερό μπακ: Σταύρος Πήλιος (ΠΑΣ Γιάννινα)

Σούπερ εμφάνιση από τον νεαρό αμυντικό του ΠΑΣ. Από τη δική του τρομερή προσπάθεια προήλθε το πρώτο γκολ της ομάδας του στη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ, με τον 22χρονο ποδοσφαιριστή να έχει εκτός της ασίστ μπόλικες μάχες με τον Άμραμπατ. Εκ των πρωταγωνιστών σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, αποδεικνύεται σε εξαιρετικό αντικαταστάτη του Πίρσμαν στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Κεντρικό χαφ: Χουάνγκ Ινμπόμ (Ολυμπιακός)

Πολύ γεμάτο παιχνίδι από τον Κορεάτη και πάλι. Ναι, καλός και ο Χάμες (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο), εντυπωσιακό γκολ ο Φορτούνης, αλλά ανάμεσα στους τρεις ο πιο επιδραστικός ήταν ξανά ο Χουάνγκ. Σέρβιρε το 1-0 στον Μπακαμπού, θα μπορούσε να είχε πιστωθεί νωρίτερα ασίστ στην τρομερή κάθετη στον Ρέαμπτσιουκ, ενώ γενικότερα αρκετές φάσεις του Ολυμπιακού, ξεκίνησαν από τα δικά του πόδια. Αποτέλεσε ξανά το «ερυθρόλευκο» δυναμό, το οποίο σε σχέση με τους δύο συμπαίκτες του, παρουσίασε μεγαλύτερη διάρκεια στην αναμέτρηση.

Κεντρικό χαφ: Ντόουγκλας Αουγκούστο (ΠΑΟΚ)

Το ντεμπούτο του Ντάριντα με τον Άρη σε μια δύσκολη έδρα ήταν συμπαθητικό, αλλά στη μάχη του κέντρου νικητής ήταν ο ΠΑΟΚ και οφείλει πολλά γι’ αυτό στον Ντόουγκλας Αουγκούστο. Ο Βραζιλιάνος πίεσε ασφυκτικά, βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας και είχε ένα καλό σουτ σε μια από τις λιγοστές απειλητικές στιγμές της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο.

Εξτρέμ: Αχμάντ Μέντες Μορέιρα (ΠΑΣ Γιάννινα)

Μπορεί να μην κατέγραψε γκολ ή ασίστ στο 2-1 επί της ΑΕΚ, όμως ο Αφρικανός εξτρέμ του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν όλα τα λεφτά στην αναμέτρηση των Ζωσιμάδων. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ο έμπειρος ακραίος δημιούργησε μπόλικα προβλήματα στον Σιντιμπέ, ενώ και στο δεύτερο ήταν μέσα στις λιγοστές επιθετικές ενέργειες της ομάδας του δίνοντας παράλληλα αμυντικές βοήθειες.

Εξτρέμ: Κρέσπι (Αστέρας Τρίπολης)

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης στην εμφατική νίκη της ομάδας του με 3-0 επί της Λαμίας. Έκανε τρομερό παιχνίδι, ταλαιπωρώντας τους αντιπάλους αμυντικούς, ενώ από τη δική του σέντρα-σουτ γίνεται το 2-0 και με δικό του πλασέ το 3-0, βάζοντας ουσιαστικά το κερασάκι στην τούρτα. Είναι σταθερά από τους κορυφαίους των Αρκάδων φέτος και συνεχίζει τις υψηλές… πτήσεις.

Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα της 16ης αγωνιστικής

Δεκάρι: Μπερνάρ (Παναθηναϊκός)

Ακόμη μια μεστή εμφάνιση από τον Βραζιλιάνο. Πολύ τρέξιμο, σχεδόν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του και αρκετά ψύχραιμος σε όλα τα κομμάτια του αγώνα. Φυσικά και αυτός «παρασύρθηκε» από τα νεκρά διαστήματα που είχε συνολικά ο Παναθηναϊκός ωστόσο παιχνίδι με το παιχνίδι ανεβάζει αισθητά την απόδοση του και δείχνει την αδιαμφισβήτητη ποιότητά του.

Σέντερ φορ: Νίκος Καρέλης (Παναιτωλικός)

Τι έβαλε ο άνθρωπος; Ο Νίκος Καρέλης «ξεκλείδωσε» το ματς με τον Ατρόμητο των δέκα παικτών για τον Παναιτωλικό με τακουνάκι και με το μάλλον το καλύτερο γκολ του πρωταθλήματος ως τώρα. Μπορεί ο Σενγκέλια να είχε τις δύο ασίστ στο ματς και να κέρδισε την αποβολή από τον Γιαννιώτη, αλλά ο 30χρονος Έλληνας φορ συνεχίζει να κάνει τη διαφορά με τα γκολ του φτάνοντας τα 10 στο πρωτάθλημα, όπου είναι πρώτος σκόρερ.

Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα της 16ης αγωνιστικής

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*