Home / Διονύσης Δεσύλλας / Η αλλαγή ταυτότητας του Παναθηναϊκού, το πρέσινγκ ψηλά και τα λάθη που απαγορεύονται

Η αλλαγή ταυτότητας του Παναθηναϊκού, το πρέσινγκ ψηλά και τα λάθη που απαγορεύονται

* Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει τη νίκη και μάλιστα σχετικά εύκολα απέναντι στη Λοκομοτίβα, στη φιλική αναμέτρηση του “Ελ Πάσο”. Αλλά το ζητούμενο ή το κυρίαρχο σε αυτά τα ματς, δεν είναι η επικράτηση. Αν οι πράσινοι δεν είχαν κάνει δυο εύκολα λάθη (από Ρούμπεν και ειδικά Σάρλια), τότε θα είχαν πάρει το αποτέλεσμα, δείχνοντας, μάλιστα, σημάδια προόδου στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Κυρίως σε αυτό που αγωνίστηκαν οι «βασικοί».

* Στα θετικά για το «τριφύλλι» ήταν η βελτίωση στη συνοχή και το κομμάτι της δημιουργίας. Οι ποδοσφαιριστές έβγαλαν ωραίες φάσεις, θα μπορούσαν να σκοράρουν περισσότερες φορές, αν ο Καρλίτος, ο Βιγιαφάνιες ή ο Μπουζούκης ήταν… εύστοχοι. Οι παίκτες έδειξαν ότι όσο περνάει ο καιρός, αλλάζουν και την ποδοσφαιρική τους ταυτότητα ως ομάδα. Μια ταυτότητα που θέλει να δώσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό.

* Αυτό που άρεσε στο καλό διάστημα του Παναθηναϊκού ήταν η ανάπτυξη του παιχνιδιού και η υπομονή που είχε η ομάδα μέχρι να βρει το ρήγμα και να δημιουργήσει. Ο Χατζηγιοβάνης έδειξε ότι τώρα είναι ο καλύτερος εξτρέμ του Παναθηναϊκού, ενώ από εκεί και πέρα είναι ξεκάθαρο ότι επιβάλλεται ποιοτική ενίσχυση στα άκρα. Ο Βιγιαφάνιες ήταν δραστήριος, ενώ οι ακραίοι μπακ συμμετείχαν στο παιχνίδι. Ο Καρλίτος το πάλεψε και αναμφίβολα με βάση την παρουσία του και τη συμμετοχή του στο παιχνίδι, ένα γκολ θα έπρεπε να το βάλει.

* Άρεσε, επίσης, το πρέσινγκ της ομάδας. Πρέσινγκ που δούλεψε πάρα πολύ στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας ο Γιοβάνοβιτς και που συνεχίζει να κάνει. Ηταν πολλές οι στιγμές που οι παίκτες ανέβαιναν ψηλά για να δυσκολέψουν την αντίπαλη άμυνα και αρκετές φορές το πετύχαιναν, τελειώνοντας την ανάπτυξη των Κροατών. Αυτό το θέλει πάρα πολύ ο Σέρβος προπονητής.

* Αυτό που δεν άρεσε ήταν το γεγονός ότι η ομάδα από δυο επιπόλαια λάθη δέχθηκε δυο γκολ. Το αναφέραμε και παραπάνω. Αυτά απαγορεύονται, ειδικά όταν αρχίσουν τα επίσημα ματς και είναι δεδομένο ότι εξοργίζουν τον Γιοβάνοβιτς. Ο Σάρλια στην πρώτη του εμφάνιση, έκανε γκέλα για το 2-2, αλλά δε θα πρέπει να τον κρίνουμε απ’ αυτό στα λίγα λεπτά που τον έχουμε δει. Αναμφίβολα, η πρώτη εικόνα μένει. Ομως, θα είναι άδικο και ποδοσφαιρικά παράλογο να βγάλουμε συμπέρασμα για τον ποδοσφαιριστή με ένα τόσο μικρό δείγμα. Οσο για τον Ρούμπεν, ήταν περισσότερο ένα λάθος… σιγουριάς, αλλά και πάλι δεν επιτρέπεται ειδικά από ένα χαφ μεγάλης εμπειρίας, όπως είναι ο Ισπανός.

* Στην έλλειψη διάρκειας, δεν πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα σε περίοδο προετοιμασίας και τόσο πολλών αλλαγών στο βασικό σχήμα. Αυτό το οποίο οφείλουνε να επισημάνουμε είναι η ανάγκη για την ποιοτική ενίσχυση από τη μέση και μπροστά, προκειμένου η ομάδα να γίνει καλύτερη και φυσικά να ανεβάσει το επίπεδό της, κάτι που είναι απαραίτητο και υποχρεωτικό για τον Παναθηναϊκό…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*