Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Η ΑΕΚ πήγε στην ασφαλή επιλογή και ο ΠΑΟΚ στον «στρατηγό» του

Η ΑΕΚ πήγε στην ασφαλή επιλογή και ο ΠΑΟΚ στον «στρατηγό» του

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Θεωρώ πως και οι τρεις ομάδες, πλην Ολυμπιακού, από τους τέσσερις μεγάλους, που προχώρησαν σε αλλαγή προπονητή, έκαναν επιλογές που έχουν σαν στόχευση τη δημιουργία των προϋποθέσεων να γίνουν πραγματικά διεκδικητές. Η επιλογή Γιοβάνοβιτς για τον Παναθηναϊκό, ήταν σε εξαιρετική κατεύθυνση, το ίδιο και για την ΑΕΚ η πρόσληψη του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Για τον ΠΑΟΚ που χρύσωσε τον Λουτσέσκου, σίγουρα το ποσό, μπορεί ν’ αποτελεί υπερβολή για την ελληνική τωρινή πραγματικότητα. Από τη στιγμή όμως που ο Ιβάν αποφάσισε να προσλάβει ξανά, τον Ρουμάνο, προφανώς αναγνωρίζει τα σφάλματα που έγιναν και οδήγησαν το καλοκαίρι του 2019 (ή έδωσαν πάτημα στον νταμπλούχο τότε Λουτσέσκου) να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας του.

Για την πρόσληψη του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, αυτό που θέλω να θυμίσω, είναι πως η στήλη εκτιμά βαθιά τον συγκεκριμένο προπονητή, από τον καιρό που ήταν κόουτς του Πανιωνίου. Καθαρά αγωνιστικά, πιστεύω πως η παρουσία του θα απελευθερώσει πάρα πολύ τους Λιβάι Γκαρσία και Τάνκοβιτς, ενώ με έναν επιθετικό στιλ Αραούχο που είναι πιο κοντά στα θέλω του, θα μπορέσει να συνθέσει μια καλή επιθετική γραμμή. Οι γρήγορες μεταφορές της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, τα κλεψίματα ψηλά, οι διαγώνιες καλύψεις, αποτελούν στοιχεία που περιμένει κανείς να βάλει μέσα στο παιχνίδι της ΑΕΚ ο νέος προπονητής, αρκεί βέβαια να έρθουν οι απαραίτητες προσθήκες. Ειδικά στα χαφ, στους ακραίους μπακ και σίγουρα στα στόπερ. Όμως στέκομαι στα χαφ, γιατί το ποιοι θα είναι και κυρίως χαφ περισσότερο στο στιλ του Σιμόες, θα είναι κομβικοί στο να φτιάξει ο Μιλόγεβιτς αυτό που θέλει.

Τώρα στο επικοινωνιακό κομμάτι, σίγουρα κατανοώ πως η πρόσληψη του Σέρβου προπονητή, δεν ξεσήκωσε θύελλα ενθουσιασμού στους Ενωσίτες. Στην ουσία του πράγματος, αυτό είναι το λιγότερο που ενδιαφέρει. Πλην όμως η τοποθέτηση του Δημήτρη Μελισσανίδη πάνω στο θέμα, μόλις πριν από οκτώ μέρες, το γεγονός πως έπλεξε το εγκώμιο του Λουτσέσκου, ενώ είχε τονίσει πως δεν θα τον πτοούσαν οι αντιδράσεις του κόσμου, αλλά το μοναδικό εμπόδιο ήταν ότι ο Ρουμάνος ήθελε εξωτερικό, έδωσαν λάθος μήνυμα. Αυτό το γεγονός, συν η παρουσία του Ρεμπρόφ στο ρεπορτάζ, έφερναν τον Μιλόγεβιτς, ως 3η επιλογή.

Αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα στην ουσία. Η ΑΕΚ κάλλιστα μπορεί να έκανε την πιο ενδεδειγμένη επιλογή (πράγμα που προσωπικά πιστεύω) με τα λιγότερα χρήματα. Πλην όμως, δεν παύει και αυτή τη φορά, να χειρίστηκε ξανά λάθος επικοινωνιακά το θέμα, με αποτέλεσμα, αρκετοί οπαδοί της, να μην βλέπουν ευχάριστα την επιλογή Μιλόγεβιτς. Και γιατί στο θέμα των συζητήσεων με τους άλλους δύο, είχε πέσει θερμά, τουλάχιστον σύμφωνα με το ρεπορτάζ και το θέμα της έμπρακτης ενίσχυσης. Μακάρι η επιλογή του πρώην τεχνικού του Πανιωνίου, να στηριχθεί έμπρακτα.

Τωρα για τον ΠΑΟΚ οι προοπτικές και οι οιωνοί δείχνουν καλοί. Βέβαια, όπως πολλες φορές έχει συμβεί στο ποδόσφαιρο, για να επιστρέψει ο πλέον επιτυχημένος κόουτς του ΠΑΟΚ στην ιστορία, έπρεπε να απομακρυνθεί από την τεχνική ηγεσία, ο Πάμπλο Γκαρσία. Ένας προπονητής που έφερε σε πέρας μια δύσκολη αποστολή, οδηγώντας τον Δικέφαλο του Βορρά στην δεύτερη θέση και βέβαια στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Ιβάν Σαββίδης θεωρεί πλέον πως για να επανέλθει η ομάδα του στους τίτλους, προπονητικά η πλέον ενδεδειγμένη λύση είναι ο Ρουμάνος.

Ο Λουτσέσκου βέβαια θα απολαύσει ενός παχυλού συμβολαίου. Επίσης ποτέ οι επιστροφές δεν σημαίνει πως είναι απόλυτα επιτυχημένες. Ίσα-ίσα, όπως λέει και το τραγούδι, οι επιστροφές, αποτελούν και καταστροφές. Μοιάζει αυτή τη φορά, πως ο Ρουμάνος θα πάρει τουλάχιστον στην αρχή, πολύ αυξημένους ρόλους, απολαμβάνοντας και μια ρεβάνς, αφού δεν θα θέλει να έχει κανέναν στα πόδια του (είναι κοινό μυστικό πως την προηγούμενη φορά ο υιός του Ιβάν ανακατευόταν πολύ σε εσωτερικά θέματα).

Το βέβαιο είναι πως με την παρουσία του Λουτσέσκου, αλλά και λόγω της κατάκτησης του Κυπέλλου και την κατάληψη της 2ης θέσης, ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει τουλάχιστον σαν δεύτερο φαβορί τη νέα σεζόν. Ωστόσο τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και η ΑΕΚ, φαίνεται πως έχουν τη διάθεση και πήραν προπονητές που έχουν ως στόχο τον πρωταθλητισμό. Κι αυτό μας κάνει να αναμένουμε, μια νέα περίοδο που θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*