Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Η ΑΕΚ θέλει να δέσει τον Σιμόες

Η ΑΕΚ θέλει να δέσει τον Σιμόες

Η ΑΕΚ βάζει στο τραπέζι την πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου ενός παίκτη – “κλειδί” για το αγωνιστικό μοντέλο του Γκουστάβο Πογέτ.

Όταν ο Γκουστάβο Πογέτ αποφάσισε να αλλάξει το σύστημα της ΑΕΚ, ήταν ο Αντρέ Σιμόες ο παίκτης που πήρε τον καθοριστικό, για την λειτουργία ολόκληρου του αγωνιστικού μηχανισμού, ρόλο.

Όταν ο Ουρουγουανός τεχνικός παίρνει αυτά τα ιδιότυπα ταϊμ αουτ κατά την διάρκεια του αγώνα, όταν υπάρχει διακοπή, είναι ο Πορτογάλος μέσος αυτός που τις περισσότερες φορές πηγαίνει δίπλα του για οδηγίες.

Όταν ο Πογέτ πριν από μερικές εβδομάδες έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης τηλεοπτική συνέντευξη, ήταν ο Σιμόες για τον οποίο είπε «δεν έχω ξαναδεί παίκτη τέτοιο παίκτη σε όλη μου την καριέρα, να προσαρμόζεται τόσο γρήγορα σε αυτά που του ζητάω». Δεν είναι λοιπόν δύσκολο να αντιληφθεί κανείς, πως για το πρότζεκτ που έχει στο μυαλό του ο Πογέτ για την ΑΕΚ της επόμενης σεζόν, η παρουσία του Σιμόες είναι απολύτως απαραίτητη. Γι αυτό και η ΑΕΚ προχωρά σε μια κίνηση, που εκτός των άλλων, θα αποτελέσει και ένα μήνυμα προς τον Ουρουγουανό τεχνικό.

Η Ένωση έχει καλέσει στην Αθήνα τον ατζέντη του Σιμόες, προκειμένου να υπάρξει μια αναπροσαρμογή και πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του παίκτη, το οποίο λήγει το επόμενο καλοκαίρι. Είναι μια απόφαση που ήδη είχε ληφθεί από τον περασμένο Γενάρη, όταν ήδη είχε απορριφθεί πρόταση από το εξωτερικό για την παραχώρηση του Πορτογάλου μέσου. Και με την εντυπωσιακή σεζόν που ο Σιμόες κάνει, ήταν δεδομένο πως η ΑΕΚ θα ήθελε να τον «δέσει», ανεξαρτήτως παρουσίας του Πογέτ στον πάγκο. Όμως για τον Ουρουγουανό τεχνικό, η παρουσία του Πορτογάλου μέσου είναι υπερπολύτιμη. Επομένως η κίνηση της ΑΕΚ να «δέσει» τον Σιμόες, είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Πογέτ, ως προς τις προθέσεις για το προτζέκτ της νέας σεζόν.

Μάλιστα την υπόθεση πιθανότατα θα χειριστεί ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Και θα είναι αυτός που ενδεχομένως ακόμα και σήμερα, να έχει συνάντηση με τον μάνατζερ του Σιμόες, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος η επέκταση του συμβολαίου. Με αναπροσαρμογή και σε οικονομικά δεδομένα, αλλά και σε ρήτρα αποδέσμευσης.

Η παράμετρος… Μπαρμπόζα

Ο βασικός λόγος της άφιξης του Κιμ Ριμπέιρο στην Αθήνα, θα είναι η κουβέντα για το συμβόλαιο του Σιμόες. Πάντως εκτός από τον Πορτογάλο μέσο, ο ίδιος μάνατζερ εκπροσωπεί και τον Έλντερ Μπαρμπόζα. Στο συμβόλαιο του Πορτογάλου εξτρέμ υπάρχει έτσι κι αλλιώς οψιόν ανανέωσης για ακόμα έναν χρόνο. Και με τις εμφανίσεις που έχει κάνει φέτος ο Μπαρμπόζα, είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θα την ενεργοποιήσει.

Κάτι άλλωστε που επιθυμεί και ο Πορτογάλος εξτρέμ. Ο Μπαρμπόζα είναι ευτυχισμένος στην Αθήνα και στην ΑΕΚ. Μέχρι ελληνικά έχει μάθει. Με δεδομένο όμως πως και ο Πορτογάλος έχει δεθεί με την ομάδα και η ΑΕΚ είναι ευχαριστημένη από τον παίκτη, δεν αποκλείεται να γίνει μια πρώτη κουβέντα για πρόωρη ανανέωση και στην περίπτωση του. Παρόλο που ακόμα είναι πολύ νωρίς.

Photo Credits: Action images

Πηγή : Sport24.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*