Home / Μπάσκετ / Eurobasket 2015 / Ζντοβτς: «Η Ελλάδα έδειξε πόσο καλά μπορεί να παίξει»

Ζντοβτς: «Η Ελλάδα έδειξε πόσο καλά μπορεί να παίξει»

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική έδειξε πόσο καλή ομάδα είναι, όπως δήλωσε ο Γιούρε Ζντοβτς μετά την ήττα της Σλοβενίας.

Εγκώμια για την ελληνική ομάδα, αλλά και την προσπάθεια της ομάδας του στο δεύτερο μέρος είχε ο προπονητής της Σλοβενίας, Γιούρε Ζντοβτς.

«Συγχαρητήρια στην Ελλάδα, ήταν καλύτερη. Είναι πολύ καλή ομάδα. Στο πρώτο μέρος έδειξαν πόσο καλό μπάσκετ μπορούν να παίξουν. Μας τιμώρησαν σε όλες τις καταστάσεις. Στο δεύτερο μέρος παλέψαμε και είχαμε την ευκαιρία μας, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν έχουμε πολλή εμπειρία και δυστυχώς δεν είχαμε το χρόνο να προετοιμάσουμε στην προπόνηση το παιχνίδι όπως θα θέλαμε. Προσπάθησα να πείσω τους παίκτες μου στο ημίχρονο πως πρέπει να σκεφτούν ότι παίζουν στην έδρα τους, να παίξουν πιο δυνατά και να προσπαθήσουν περισσότερο. Έτσι βελτιωθήκαμε πολύ. Αν είχαμε παρουσιάσει την ίδια εικόνα και στο πρώτο ημίχρονο να καταφέρανε κάτι καλύτερο. Τώρα δεν ήταν αρκετό για να γυρίσουμε το παιχνίδι. Κάναμε κάποια λάθη στην άμυνα από έλλειψη συγκέντρωσης και μας στοίχισαν», ανέφερε.

Για τη χρησιμοποίηση σχήματος με τρεις κοντούς από την Εθνική, είπε: «Έχουν πολλούς καλούς γκαρντ και μπορούν να έχουν καλή δημιουργία από εκεί. Έχουν ένα πλεονέκτημα. Είχαμε καλό ματσάρισμα στους κοντούς, αλλά περισσότερο προβληματιστήκαμε όταν έβαλαν τον Περπέρογλου και μας πόσταραν. Όταν βάλαμε πιο ελαφρύ σχήμα, με τον Σλόκαρ στο ‘5’, είχαμε πρόβλημα στην άμυνα».

πηγή sport fm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*