Home / Μπάσκετ / Euroleague / Ζητείται… Παναθηναϊκός με τη Ζενίτ

Ζητείται… Παναθηναϊκός με τη Ζενίτ

Ένα… στοπ στην κατρακύλα των τελευταίων αγώνων καλείται να βάλει ο Παναθηναϊκός υποδεχόμενος για την 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκας τη Ζενίτ στο ΟΑΚΑ (21:00, Novasports 2, bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι «πράσινοι» μετά τις αποκαρδιωτικές εμφανίσεις απέναντι σε Ερυθρό Αστέρα και Λαύριο προχώρησαν σε λύση της συνεργασίας με τον Γιώργο Βόβορα και θα πορευτούν μέχρι νεωτέρας με το δίδυμο των Κώστα Χαραλαμπίδη και Θανάση Γιαπλέ στον πάγκο.

Η ομάδα καλείται να βγάλει αντίδραση και να δείξει πως έχει αδικήσει τον εαυτό της, καθώς αποδεδειγμένα μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Το έργο της δεν θα είναι εύκολο έχοντας απέναντι τη Ζενίτ, που βρίσκεται στο 10-5 και παρουσιάζει μεγάλη σταθερότητα. Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης έχει το εντυπωσιακό ρεκόρ 7-2 μακριά από την Αγία Πετρούπολη, έχοντας χάσει μόνο από τη Ρεάλ και την ΤΣΣΚΑ.

Ο Τσάβι Πασκουάλ, που δεν θα έχει στη διάθεσή του τον σέντερ Άλεξ Πόιθρες και τον γκαρντ Ντμίτρι Χβοστόφ, επιστρέφει ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού που υπηρέτησε για μια διετία. Τις δύο ομάδες συνδέουν επίσης ο συνεργάτης του, Διαμαντής Παναγιωτόπουλος, ο Κέι Σι Ρίβερς, αλλά κυρίως ο Μάνος Παπαδόπουλος που υπηρέτησε την πράσινη ΚΑΕ για 30 χρόνια μέχρι να αποχωρήσει το περασμένο καλοκαίρι για να γίνει τζένεραλ μάνατζερ στη Ζενίτ.

Όσο για την παράδοση; Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί μόλις δύο φορές, με τον Παναθηναϊκό νικητή σε αμφότερες. Στις 24 Οκτωβρίου του 2019 πέρασε με 89-79 από την Αγία Πετρούπολη, ενώ στις 7 Φεβρουαρίου του 2020 επικράτησε 96-81 στο ΟΑΚΑ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία) και Αμίτ Μπαλάκ (Ισραήλ).

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*