Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ζαγαρίτης: «Θέλω να παραμείνω στον Παναθηναϊκό»

Ζαγαρίτης: «Θέλω να παραμείνω στον Παναθηναϊκό»

Ξεκάθαρη θέση σε ό,τι αφορά το μέλλον του πήρε ο Βασίλης Ζαγαρίτης.

Ο μπακ του Παναθηναϊκού επεσήμανε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στις σκέψεις που κάνει, τονίζοντας ότι θέλει να παραμείνει στο «τριφύλλι», αναφερόμενος στο θέμα του συμβολαίου του.

«Εξ’ αρχής έχω εκφράσει την επιθυμία μου να παραμείνω στον Παναθηναϊκό και δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς αυτό. Είναι η ομάδα στην οποία έχω ανδρωθεί ποδοσφαιρικά και για την οποία θα ήθελα να συνεχίσω να παίζω», επεσήμανε ο 19χρονος μπακ μέσω του match programme της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα όμως είναι πάντα λογικό να εισπράττεις. Πως τη διαχειρίζεσαι;

«Είναι λίγο περίεργο γιατί έχει τύχει πολλές φορές να είμαι έξω για έναν περίπατο με τους γονείς μου και να με σταματάει κόσμος να μου μιλήσει. Προσπαθώ απλά να παραμένω συγκεντρωμένος στη δουλειά μου».

Πλέον είσαι ελεύθερος να υπογράψεις σε άλλη ομάδα αν το θελήσεις ενόψει του καλοκαιριού. Υπάρχει πάντα και η προοπτική της επέκτασης της συνεργασίας σου με τον Παναθηναϊκό. Η δική σου προτεραιότητα ποια είναι;

«Εξ’ αρχής έχω εκφράσει την επιθυμία μου να παραμείνω στον Παναθηναϊκό και δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς αυτό. Είναι η ομάδα στην οποία έχω ανδρωθεί ποδοσφαιρικά και για την οποία θα ήθελα να συνεχίσω να παίζω».

Αν έφευγες από τον Παναθηναϊκό θα ήθελες να δοκιμάσεις την τύχη σου εκτός Ελλάδας;

«Κατά κύριο λόγο, ναι. »

Είναι για σένα σε κάθε περίπτωση ένα όνειρο να παίξεις κάποια στιγμή στο εξωτερικό;

«Το όνειρό μου είναι να παίξω στην Πρέμιερ Λιγκ. Είναι ένα πρωτάθλημα που θα έλεγα πως ταιριάζει στα χαρακτηριστικά μου, τα μπακ ανεβοκατεβαίνουν συνεχώς».

Ενόψει της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης, πόσο σημαντικό είναι η ομάδα να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος με νίκη;

«Πάντα είναι υποχρέωσή μας να κερδίζουμε από τη στιγμή που βρισκόμαστε σε μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Ειδικά όταν μιλάμε για παιχνίδια που δεν έχουν την δυναμική ενός ντέρμπι. Ο Αστέρας Τρίπολης είναι μια δυνατή ομάδα, στην έδρα τους μας είχαν ταλαιπωρήσει πολύ και στο τέλος είχαμε χάσει. Περιμένουμε στην έδρα μας μια ομάδα που θα παίξει πολύ καλή άμυνα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να μπορέσουμε να βρούμε τρόπο να σκοράρουμε».

Δώσατε ήδη ένα ματς στη Λεωφόρο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, μπορεί να μην υπάρχει η παρουσία του κόσμου όμως και μόνο η αύρα του γηπέδου αποτελεί για εσάς ένα επιπλέον κίνητρο;

«Προσωπικά επειδή έχω ζήσει τη Λεωφόρο ως ball boy και έχω δει το γήπεδο γεμάτο, μου προκαλεί δέος. Παρ’ όλα αυτά, σίγουρα ήταν ένα πρόβλημα για εμάς ο αγωνιστικός χώρος και δεν μπορούσαμε να δείξουμε όσα θα θέλαμε. Πιστεύω πως κόντρα στον Αστέρα, ο αγωνιστικός χώρος θα έχει βελτιωθεί γιατί σίγουρα το να παίζεις στη Λεωφόρο είναι μεγάλο πλεονέκτημα.»

Όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια με την πανδημία και επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, θα ήθελες ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να παίζει στη Λεωφόρο ή προτιμάς το ΟΑΚΑ;

«Η κάθε ομάδα έχει το σπίτι της, έτσι και εμείς πρέπει να έχουμε το δικό μας. Ο Ολυμπιακός έχει το Καραϊσκάκη, ο ΠΑΟΚ έχει την Τούμπα και η ΑΕΚ κατασκευάζει το δικό της γήπεδο. Είναι πολύ διαφορετικά όλα όταν παίζεις στη δική σου έδρα.»

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε με πολλά σκαμπανεβάσματα και αρκετά αρνητικά αποτελέσματα για τον Παναθηναϊκό. Τι πιστεύεις ότι δεν πήγε καλά στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος;

«Πιστεύω πως το κακό ξεκίνημα είχε να κάνει με το γεγονός πως ήμασταν μία καινούργια ομάδα από την αρχή ως το τέλος. Δεν υπήρχε χημεία μεταξύ μας και αυτό μας κόστισε πολύ. Σίγουρα δεν ήταν ένας καλός πρώτος γύρος. Αν κοιτάξουμε τη βαθμολογία είμαστε χαμηλά για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού. Πιστεύω όμως πως από εδώ και στο εξής θα μπορέσουμε να χτίσουμε ένα σερί και να καλύψουμε το χαμένο έδαφος προκειμένου να πάμε ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα».

Όταν ξεκίνησε η σεζόν και με δεδομένες τις μεταγραφές που έγιναν, είχες πιστέψει πως η ομάδα φέτος θα μπορέσει να κάνει ένα βήμα παραπάνω;

«Όλοι πιστεύαμε ότι με βάση την περσινή ομάδα και κάποιες ποιοτικές προσθήκες θα χτιστεί ένα καλό σύνολο που θα κάνει το βήμα παραπάνω. Παρά το γεγονός πως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα θέλαμε, πιστεύω πως οι μεταγραφές που έγιναν ήταν πράγματι ποιοτικές και με δεδομένο πως πλέον έχουμε βρει τα πατήματά μας, θα καταφέρουμε να δείξουμε στο γήπεδο πως αυτή η ομάδα έχει προοπτική.»

Ειδικά εσείς οι νεότεροι ποδοσφαιριστές έχετε στο μυαλό σας πως τρία χρόνια μακριά από τα Κύπελλα Ευρώπης για μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, είναι πολλά;

«Επειδή υπάρχουν και παιδιά που δεν ήταν όπως εγώ στην Ακαδημία θα έλεγα πως πρέπει να το έχεις ζήσει για να καταλάβεις τι σημαίνει να παίζει ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη. Όποτε υπήρχε ευρωπαϊκός αγώνας για την ομάδα, το γήπεδο ήταν πάντα γεμάτο. Δεν μπορούσες να μιλήσεις στον διπλανό σου, καταλάβαινες πως Παναθηναϊκός και Ευρώπη είναι δύο έννοιες που πάνε μαζί. Το να είναι η ομάδα τρία χρόνια μακριά από αυτά τα ματς, είναι κάτι πολύ δύσκολο για όλους».

Ποια είναι η γνώμη που έχεις σχηματίσει ως τώρα για τον Λάζλο Μπόλονι;

«Εμένα προσωπικά ο προπονητής με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Με έχει βοηθήσει να καταλάβω ακόμα περισσότερο τι πρέπει να κάνω μέσα στο γήπεδο. Μου έχει δώσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής και πηγάζει από τον προπονητή του. Θα έλεγα πως αυτό έχει φανεί πρώτα απ’ όλα μέσα στο γήπεδο. Με βοηθάει καθημερινά στην προπόνηση να βελτιώνομαι και να διορθώνω τα λάθη μου.»

Τι είναι αυτό που σε έχει βοηθήσει περισσότερο να αισθανθείς καλύτερα και να πιστέψεις περισσότερο στον εαυτό σου για να πραγματοποιήσεις αυτές τις καλές εμφανίσεις;

«Εγώ περίμενα την ευκαιρία μου. Περίμενα τον προπονητή που θα έρθει στην ομάδα και θα μου πει να μπω στο γήπεδο και να κάνω αυτό που ξέρω. Ο κ. Μπόλονι το έκανε αυτό και από εκεί και πέρα εγώ δεν είχα τίποτα περισσότερο να κάνω από το να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να του ανταποδώσω την εμπιστοσύνη.»

Το καλοκαίρι βλέποντας πως δεν είχες τον χρόνο συμμετοχής που πιθανώς να ήθελες, προβληματίστηκες πως ίσως αυτή η σεζόν δεν εξελιχθεί καλά για εσένα;

«Αρχικά, ναι, προβληματίστηκα. Στα play offs είχα πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής και πίστευα πως η νέα σεζόν θα αποτελούσε για εμένα μία συνέχεια. Δεν εννοώ φυσικά πως θα μου είχε εξασφαλίσει κάποιος χρόνο συμμετοχής, αλλά ότι θα είχα την ευκαιρία μου. Είχα προβληματιστεί αλλά δεν ήθελα να ρίξω το φταίξιμο σε κάποιον άλλον. Ήθελα να συνεχίσω να δουλεύω και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Ας πάμε λίγο πίσω στον χρόνο.»

Πως πήρες την απόφαση να γίνεις ποδοσφαιριστής;

«Εγώ από μικρός σούταρα ό,τι έβρισκα μέσα στο σπίτι! Έπαιζα πολλή ώρα με τον πατέρα μου στο σπίτι. Ο πατέρας μου ήταν ποδοσφαιριστής ενώ και η μητέρα μου βλέποντάς με, ήθελε να πάω σε μία ομάδα. Ο πατέρας μου είχε κάποιες επιφυλάξεις λόγω της δικής του εμπειρίας και πίστευε πως ίσως δεν έπρεπε από τόσο νωρίς να ξεκινήσω το ποδόσφαιρο. Ξεκίνησα παρ’ όλα αυτά να παίζω ποδόσφαιρο από την πρώτη δημοτικού. Σε μία ομάδα στο χωριό μου και παράλληλα σε μία ακαδημία στη Θήβα. Ακολούθησε η μεικτή Βοιωτίας και από εκεί με είδε ο κ. Φαμέλης που ήταν scouter του Παναθηναϊκού. Έκανα κάποια δοκιμαστικά και στη συνέχεια κατόπιν εισήγησης του κ. Ταράση πήγα στον Παναθηναϊκό.»

Σε ποια ηλικία έγινες μέλος του Παναθηναϊκού;

«Ήρθα στον Παναθηναϊκό 13 χρονών και ξεκίνησα από την Κ14. Θυμάμαι, μάλιστα, πως το πρώτο μου τουρνουά με την ομάδα ήταν στη Σουηδία.»

Ποιες είναι οι βασικές αρχές που παίρνει ένα παιδί που μεγαλώνει μέσα στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού;

«Σίγουρα μαθαίνει να αγαπάει το ποδόσφαιρο και να περνάει όμορφα μέσα από αυτό. Αυτό που σε μένα όμως έκανε εντύπωση είναι ότι η Ακαδημία καταφέρνει από μικρή ηλικία να περνάει σε ένα παιδί που θέλει να γίνει ποδοσφαιριστής, τη νοοτροπία του κλαμπ.»

Φανταζόσουν όταν ξεκινούσες στα 13 σου ότι σήμερα θα είσαι ενεργό μέλος της πρώτης ομάδας;

«Σε καμία περίπτωση δεν το φανταζόμουν, έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Θυμάμαι όταν έκανα προπονήσεις στο γήπεδο δίπλα σε αυτό που κάνουμε σήμερα, στο βοηθητικό που χρησιμοποιεί η Ακαδημία, έβλεπα τις προπονήσεις της πρώτης ομάδας μέσα από τα κάγκελα. Αναρωτιόμουν τότε αν ποτέ θα κάνω κι εγώ εκεί προπόνηση. Και μία μέρα ξαφνικά, έκανα προπόνηση εκεί. Σε άλλες στιγμές αναρωτιόμουν αν ποτέ θα φτάσω να παίξω κι εγώ στη Λεωφόρο. Και ξαφνικά μία μέρα έπαιξα κι εγώ στη Λεωφόρο. Έβλεπα τον Λέτο και τον Κουρμπέλη να κάνουν προπονήσεις και μπορεί με τον Λέτο να μην πρόλαβα, όμως σήμερα κάνω προπονήσεις με τον Κουρμπέλη. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα.»

Έβλεπες εκείνη την περίοδο κάποιους παίκτες που να ξεχώριζες;

«Μου άρεσε πάρα πολύ ο Ζέκα, ο Μολέδο και φυσικά ο Μπεργκ!»

Ξεκινάει ένα καλοκαίρι πέρσι στο οποίο για πρώτη φορά ακολουθείς την προετοιμασία της πρώτης ομάδας. Αισθάνθηκες πως πλησίαζε η σειρά σου;

«Στην αρχή, όταν ενημερώθηκα πως θα ακολουθήσω την προετοιμασία της πρώτης ομάδας, ξαφνιάστηκα. Δεν το περίμενα. Από τη στιγμή που μπήκα στο αεροπλάνο για την Ολλανδία, σκεφτόμουν πως δεν έχω τίποτα περισσότερο να κάνω, από το να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Γυρίζοντας στην Ελλάδα, ένιωθα ότι είχα κάνει μία αξιοπρεπή προετοιμασία.»

Όταν σου ανακοινώθηκε από τον Νίκο Νταμπίζα ότι θα ακολουθήσεις την προετοιμασία της πρώτης ομάδας, τι σκέφτηκες;

«Είχα κάνει κάποιες καλές εμφανίσεις με την Κ19 αλλά το ρόστερ ήταν μεγάλο και είχαν κοπεί πολλά παιδιά. Οπότε μου φαινόταν αρκετά δύσκολο να ακολουθήσω την προετοιμασία».

Στην Ακαδημία έπαιζες ως αριστερό εξτρέμ. Στην πρώτη ομάδα από την αρχή αγωνίστηκες ως αριστερό μπακ. Πως ήταν αυτή η μετάβαση και τι πιστεύεις ότι σου ταιριάζει τελικά καλύτερα;

«Ο κ. Συλαϊδόπουλος με ήξερε από την Ακαδημία πολύ καλά και ουσιαστικά μαζί με τον κ. Νταμπίζα είχαν πάρει την απόφαση να αλλάξω από αριστερό εξτρέμ σε αριστερό μπακ. Φυσικά με τη σύμφωνη γνώμη στη συνέχεια του κ. Δώνη. Μπορώ να πω πως στην αρχή μου είχε κακοφανεί γιατί δεν μου άρεσε να κάνω άμυνα. Ήμουν ένας 16χρονος που καθόταν μπροστά από το κέντρο και περίμενε να του έρθει η μπάλα. Μετά κατάλαβα πως έχω καλή αντοχή και καλή ταχύτητα, στοιχεία που θα με βοηθούσαν να γίνω ένα καλό αριστερό μπακ.»

Τώρα αισθάνεσαι καλά σε αυτή τη θέση;

«Αισθάνομαι πολύ οικεία πλέον. Φυσικά πάντα υπάρχουν περιθώρια εξέλιξης αλλά νομίζω πως έχω φτάσει σε ένα καλό επίπεδο. Έχεις κάποιον ποδοσφαιριστή ως πρότυπο για τη συγκεκριμένη θέση; Μου αρέσουν πολλά μπακ, αλλά αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποια θα έλεγα τον Ζόρντι Άλμπα και τον Γκριμάλντο. »

Ο Βασίλης Ζαγαρίτης έξω από το γήπεδο πως είναι σαν χαρακτήρας;

«Νομίζω είμαι ένας άνθρωπος που δεν ξεσπά εύκολα, είμαι πολύ ήρεμος. Μπορώ να συναναστραφώ πολύ εύκολα με τους γύρω μου. Μέσα στο γήπεδο ίσως κλείνομαι περισσότερο και βγάζω μία αγριάδα που δεν την βγάζω στην καθημερινότητα. Αισθάνομαι πως έχω ξεκαθαρίσει τα πράγματα, πως πρέπει να είμαι όταν πατάω στο γήπεδο. Δεν επιτρέπεται να είσαι μαλθακός, πρέπει να βγάζεις αυτοπεποίθηση σε κάθε κίνηση, σε κάθε μαρκάρισμα.»

Μετά τις τελευταίες καλές σου εμφανίσεις έχουν υπάρξει πολλά αφιερώματα σε σένα, πολλά κολακευτικά σχόλια. Πως διαχειρίζεται ένα παιδί αυτή τη δημοσιότητα;

«Δεν ξέρω αν θα γίνω πειστικός, αλλά δεν διαβάζω όσα γράφονται για μένα. Διαβάζω συνήθως τους τίτλους και τα προσπερνάω. Είναι κάτι που ξέρω ότι συμβαίνει και δεν θέλω να επηρεάζομαι από ό,τι γράφεται. Δεν χρειάζεται να δίνω βάση»

Κλείνοντας θα ήθελες να στείλεις μία ευχή προς τον κόσμο για το νέο έτος;

«Να έχει όλος ο κόσμος καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία και αγάπη. Ας είναι το 2021 η χρόνια που θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας. Ας ελπίσουμε πως τα δυσκολότερα πέρασαν. Λίγη υπομονή και σύντομα όλα αυτά θα αποτελούν παρελθόν».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*