Home / Μπάσκετ / Euroleague / «Εφιάλτης» για τον Παναθηναϊκό

«Εφιάλτης» για τον Παναθηναϊκό

Όλα στραβά στο πρώτο ματς της σειράς. Ένας κακός και χωρίς πλάνο –πλην του συγκινητικού Ραντούλιτσα- Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην Βιτόρια με το… κολακευτικό 84-68 και η Λαμποράλ Κούτσα έκανε το 1-0.

Μόνο για μια… περίοδο πάλεψε στο πρώτο «ματς της χρονιάς» ο Παναθηναϊκός. Στη συνέχεια οι πράσινοι κατέρρευσαν, ήταν εντυπωσιακά κακοί και η Λαμποράλ Κούτσα έκανε πολύ εύκολα το 1-0 στη σειρά, επικρατώντας 84-68.

Από τα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου, οι Βάσκοι πήραν διψήφια διαφορά και μάλιστα έφτασαν στο +22 (64-42), με το τριφύλλι απλώς να μετριάζει το εύρος της ήττας στα τελευταία λεπτά, όπου οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν.

Μονοδιάστατος και χωρίς plan B σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Εξάστερος. Συγκινητικός ο Ραντούλιτσα σταμάτησε στους 21 πόντους και για ένα μεγάλο διάστημα ήταν ο… μόνος ο οποίος προσπαθούσε να κρατήσει όρθια την ελληνική ομάδα. 11 πόντους σημείωσε ο Χέινς που «ζεστάθηκε» όταν πήρε την ευκαιρία, τόσες ασίστ είχε ο Καλάθης, εξωφρενικά κακοί και άστοχοι οι περιφερειακοί, με τον Γουίλιαμς να μετρά 7 πόντους με 3/11 και τον Φελντέιν 2 με 1/6. Ο Διαμαντίδης αγωνίστηκε για μόλις 9’, που πήρε ανάσες όταν… χάθηκε το ματς.

Στους 20 πόντους σταμάτησε ο Άνταμς, 15 είχε ο Μπουρούσης και 11 ο Τζέιμς για την ομάδα της Βασκονίας, η οποία «σκότωσε» τον Παναθηναϊκό με 13/33 τρίποντα (πολλά εξ’ αυτών ελεύθερα λόγω και των κακών περιστροφών), την ώρα που η ομάδα του Τζόρτζεβιτς είχε το… απελπιστικό 3/19. Την Παρασκευή στις 21:45 το δεύτερο παιχνίδι όπου οι Κυπελλούχοι Ελλάδας καλούνται να εμφανιστούν «μεταμορφωμένοι». Άλλωστε απόψε χάθηκε απλώς μια μάχη…

Το ματς

Με τον Ντιόπ σε θέση «5» για την Λαμποράλ, η οδηγία του Παναθηναϊκού να… ταϊστεί ο Ραντούλιτσα ήταν δεδομένη. Ο Σέρβος έκανε «πάρτι» απέναντι στον Σενεγαλέζο (με την απαραίτητη βοήθεια απ’ τους Καλάθη-Γουίλιαμς) και πετυχαίνοντας επτά γρήγορους πόντους, ο Εξάστερος προηγήθηκε 7-10. Προς στιγμήν έδειξε να χάνεται η συγκέντρωση στην άμυνα και οι Βάσκοι ανέκτησαν τα ηνία (12-10), με το τριφύλλι πάντως να βγάζει αντίδραση. Εκμεταλλευόμενο και την αστοχία του Άνταμς, μπήκε ξανά σε θέση οδηγού, 12-14, έχοντας μάλιστα πετάξει και κάποιες «χρυσές» ευκαιρίες (σε εύκολα άστοχα σουτ των Φώτση-Γουίλιαμς) για να… χτίσει κάτι καλύτερο. Προσωρινά η είσοδος του Μπουρούση δεν έδειξε να… προβληματίζει, ωστόσο προς το φινάλε της περιόδου πήρε «φωτιά» και με δύο… τρίποντα (το ένα έμμεσο) έγραψε το 18-16 για τους γηπεδούχους.

inner

Ο «Ραντούλα» έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να παραμείνει ο Παναθηναϊκός στο «κόλπο», φτάνοντας τους 13 πόντους και μειώνοντας σε 21-20. Οι πράσινοι όμως ήταν ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ μονοδιάστατοι, δεν υπήρχε κανένας άλλος να… βγει μπροστά, η μπάλα «κολλούσε» στην επίθεση κι όταν οι Βάσκοι βρήκαν το χέρι τους από μακριά, τότε η διαφορά άνοιξε για το +9, 29-20. Τα λεπτά περνούσαν, αλλά λύση δεν βρισκόταν και παρά το γεγονός πως ο Μπουρούσης φορτώθηκε νωρίς με φάουλ. Το τρίποντο ήταν μόνιμη «πληγή» για το τριφύλλι, με 1/7, την ώρα που οι γηπεδούχοι μετρούσαν 7/14 (τιμωρώντας τις κακές περιστροφές) και έφταναν άνετα στο 34-22. Σε αυτά τα επίπεδα ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με την Λαμποράλ να πηγαίνει στα αποδυτήρια στο +11, 39-28, αφού… μόνο ο Ραντούλιτσα έπαιζε (17 από τους 28 πόντους της ομάδας του) για έναν Παναθηναϊκό χωρίς ιδέες, χωρίς πλάνο και με σχεδόν όλους(!) τους περιφερειακούς του… να μην υπάρχουν.

inner

Κι όμως με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Τζόρτζεβιτς έδωσε σημεία ζωής, μειώνοντας γρήγορα-γρήγορα σε 39-32. Δυστυχώς αυτό δεν είχε συνέχεια και ήταν απλά η εξαίρεση του αποψινού… κανόνα. Διότι πολύ απλά μέσα σε πέντε λεπτά, η Λαμποράλ έτρεξε επιμέρους σκορ 15-2 και «πάτησε» τον Εξάστερο. Με τον Άνταμς να βάζει σχεδόν τα πάντα, με τους Βάσκους να κάνουν «πλάκα» στους αιθέρες και τους πράσινους να μην κάνουν ΤΙΠΟΤΑ σωστό ούτε στην επίθεση (αστοχία, πολύ κακές επιλογές, κακή κυκλοφορία) ούτε στην άμυνα, διαμορφώθηκε το 54-34… Η ελληνική ομάδα ήταν «απούσα» από το παρκέ, τίποτα δεν λειτουργούσε, ενώ οι γηπεδούχοι συνέχιζαν το… βιολί τους, φτάνοντας ακόμα και στο +22, 64-42. Με τον Διαμαντίδη καθηλωμένο στον πάγκο και τους υπόλοιπους περιφερειακούς «εκτός», το 64-49 στο φινάλε της περιόδου, μάλλον… κολάκευε τον Παναθηναϊκό που παρουσίαζε εικόνα διάλυσης, ενώ ο «καψερός» Ραντούλιτσα είχε κουραστεί.

inner

Τα πράγματα δεν βελτιώνονταν ούτε… στιγμή, με την Λαμποράλ να κάνει «πάρτι» και τον Παναθηναϊκό να πετά στα σκουπίδια την μία (κακή) επίθεση μετά την άλλη… Κάπως έτσι η διαφορά πήγε ξανά στο +20, 69-49. Ουσιαστικά τα πάντα είχαν ήδη κριθεί αφού δεν υπήρχε περίπτωση επιστροφής. Ο ισπανικός σύλλογος χαλάρωσε… φυσιολογικά στα τελευταία λεπτά και ο Εξάστερος έτρεξε επιμέρους σκορ 9-1 (χάρη σε προσπάθειες του Χέινς, αλλά και συνεργασίες των Καλάθη-Χάντερ), μειώνοντας ακόμα και σε 73-60, περίπου 4’ πριν τη λήξη. Η ελληνική ομάδα δέχθηκε ακόμα ένα τρίποντο (με τον Τζέιμς) και ουσιαστικά εκεί… εκμηδενίστηκαν οι όποιες λιγοστές ελπίδες υπήρχαν για ανατροπή. Διαδικαστικού χαρακτήρα το φινάλε του ματς με τον Εξάστερο να… γλιτώνει τον απόλυτο διασυρμό και να γνωρίζει «κολακευτική», βάσει της εικόνας του, ήττα με 84-68.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 39-28, 64-49, 84-68

Λαμποράλ Κούτσα (Περάσοβιτς): Τζέιμς 11 (2), Πλάνινιτς 7, Χάνγκα 10 (2), Μπουρούσης 15 (1), Μπλάζιτς 7 (2), Ντιόπ, Τιγί 7 (1), Άνταμς 20 (4), Κορμπάτσο 2, Μπέρτανς 5 (1)

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Χέινς 11 (2), Πάβλοβιτς 2, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 21, Φελντέιν 2, Διαμαντίδης, Γκιστ 7, Καλάθης 5, Κούζμιτς 4, Γουίλιαμς 7 (1), Χάντερ 7

inner
inner

Πηγή:Sport-fm.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*