Home / Άλλα Σπόρ / Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ ομαδικού: Βγήκαν οι ομάδες που θα παλέψουν για τα μετάλλια

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ ομαδικού: Βγήκαν οι ομάδες που θα παλέψουν για τα μετάλλια

Οι αγώνες Σουηδία-Ουγγαρία και Πορτογαλία-Δανία στα προημιτελικά των ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομαδικού πινγκ πονγκ του Μάλμε ήταν εντυπωσιακοί και εξελίχθηκαν σε «θρίλερ». Μπροστά σε χιλιάδες φίλους της, η «οικοδέσποινα» είδε «τον Χάρο με τα μάτια της» μέχρι να λυγίσει την Ουγγαρία με 3-2 σρτ και να προκριθεί στα ημιτελικά.

Η Πορτογαλία ξεπέρασε με το ίδιο σκορ τη Δανία και θα βρεθεί, επίσης, στη ζώνη μεταλλίων, αλλά νωρίτερα είδε τον αντίπαλο αθλητή Άντερς Λιντ να ξεσπά για την ατομική ήττα του στη μεγάλη ηλεκτρονική οθόνη των αποτελεσμάτων, να τη σπάει και να δέχεται ντισκαλιφιέ με συνέπεια να μην μπορεί και ν’ αντικατασταθεί!

Εξίσου δύσκολα μπήκε στην τετράδα κι η κάτοχος του τίτλου, Γερμανία, (3-2 την Κροατία) και πιο εύκολα η Γαλλία.

Ομοίως, στις γυναίκες αναδείχτηκαν τα ζευγάρια των ημιτελικών κι οι εθνικές ομάδες που καλύπτουν τις θέσεις των μεταλλίων, καθώς δεν υπάρχουν παιχνίδια για τις θέσεις 3-4. Είναι η Γερμανία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία και η Γαλλία.

Η ελληνική αποστολή, εν τω μεταξύ, επέστρεψε στην Αθήνα αργά το βράδυ της Πέμπτης. Τα νεότερα για τον ομοσπονδιακό προπονητή, Γιώργο Καρύτσα, και τον τραυματισμό του στο γόνατο έχουν τη μεγαλύτερη σημασία κι ήταν ενθαρρυντικά. Ο κόουτς φαίνεται ότι γλιτώνει τα χειρότερα μετά την άτυχη στιγμή που είχε έξω από το γυμναστήριο στη Σουηδία.

Αφού δέχτηκε τη φροντίδα στο νοσοκομείο στο Μάλμε εξετάστηκε την Παρασκευή και στην Αθήνα κι η διάγνωση ήταν μερική ρήξη στο δεξί γόνατο. Το πρόβλημα μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί χωρίς χειρουργείο, πάντως την ερχόμενη Δευτέρα ο έμπειρος τεχνικός θα χρειαστεί να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών είναι Γερμανία-Πορτογαλία και Σουηδία-Γαλλία στους άνδρες και Γερμανία-Πορτογαλία και Γαλλία-Ρουμανία στις γυναίκες.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών:

Στους άνδρες:

Γερμανία-Κροατία 3-2

Δανία-Πορτογαλία 2-3

Γαλλία-Βέλγιο 3-1

Ουγγαρία-Σουηδία 3-2

Στις γυναίκες:

Γερμανία-Ιταλία 3-0

Σουηδία-Πορτογαλία 1-3

Γαλλία-Σλοβακία 3-1

Ισπανία-Ρουμανία 2-3

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*