Home / Άλλα Σπόρ / Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ νέων: Στις θέσεις 17-32 του απλού κορασίδων η Γκαϊντατζή

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ νέων: Στις θέσεις 17-32 του απλού κορασίδων η Γκαϊντατζή

Στην «παρθενική» της συμμετοχή της σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πινγκ πονγκ μικρών ηλικιών η Λεμονιά Γκαϊντατζή έφτασε μέχρι τον τρίτο γύρο στη διοργάνωση της Κροατίας κι έδωσε μία καλή συνέχεια σε αξιόλογα διεθνή αποτελέσματα από την κατηγορία των παγκορασίδων.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ξέρει ότι έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία για πρόκριση στην κορυφαία 16άδα. Στο ματς για τον γύρο των «32» απέναντι στη Βελγίδα Λίλου Μασάρ βρέθηκε μπροστά με 3-1 σετ και ξαφνικά έχασε συγκέντρωση και ρυθμό και αποκλείστηκε με 4-3.

Στο δεύτερο μέρος της διοργάνωσης, την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση εκπροσώπησαν, επίσης, οι παίδες Αλέξανδρος Αλεξόπουλος, Ανδρέας Καραμπελιάς Κώστας Μηλικούδης και οι κορασίδες Στέλλα Τζαρίδου και Δέσποινα Άμπα.

Το απλό κορασίδων άρχισε από τον γύρο των «128». Η Γκαϊντατζή προχώρησε στις «32» με ένα bye και μία δύσκολη νίκη και μία πολύ δύσκολη νίκη στα επτά σετ. Το ίδιο δυνατή ήταν και η αναμέτρηση με τη Μασάρ το μεσημέρι, ωστόσο αυτή τη φορά ήταν η 14χρονη πρωταθλήτρια που έχασε στα επτά σετ.

Εδώ, όμως, η εξέλιξη ήταν πολύ διαφορετική και αφήνει μία πίκρα στην ελληνική πλευρά. Η Γκαϊντατζή πήρε τρία σετ στη σειρά και με προβάδισμα 3-1 βρέθηκε κοντά στην πρόκριση στη 16άδα. Η εικόνα του αγώνα άλλαξε, όμως, η Βελγίδα, που αγωνίζεται με δύο κομπίνα λάστιχα («δοντάκια»), επιβλήθηκε στα επόμενα σετ και τελικά πήρε τη νίκη με 4-3. Τα σετ 7-11, 11-9, 11-8, 11-8, 4-11, 4-11 και 4-11.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού κορασίδων έχασε με ευκολία το πέμπτο, το έκτο και το έβδομο σετ και ο προπονητής της, Γιάννης Σταύρου, εξήγησε: «Σα να ‘άδειασε’’ ψυχολογικά στα επόμενα σετ. Η αντίπαλός της έχει δύο ‘δοντάκια’ επιθετικά, σέρβιρε καλά και είχε και διάρκεια, αλλά η Λεμονιά βρήκε τρόπο να τα αντιμετωπίσει όλα, όπως μαρτυρά και το προβάδισμα με 3-1.

Ωστόσο, μετά έχασε τη συγκέντρωσή της. Ίσως να έβγαλε και κούραση, αφού είχε δώσει 14-15 αγώνες, πάντως έμοιαζε να μην μπορεί να βγάλει τη γνωστή μαχητικότητά της. Έμενε πίσω στο σκορ από την αρχή των σετ και δεν μπορούσε να βρει αντίδραση. Γενικά, πάντως, είναι ικανοποιημένη από την πορεία της στο πρώτο της ευρωπαϊκό».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*