Home / Άλλα Σπόρ / Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Έφτασε στην Πολωνία η ελληνική αποστολή πινγκ πονγκ

Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Έφτασε στην Πολωνία η ελληνική αποστολή πινγκ πονγκ

Τα πρώτα δύο ονόματα αθλητών και αθλητριών της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη του πινγκ πονγκ, καθώς και δύο ομοσπονδιακοί προπονητές δίνουν το «παρών» στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στην Πολωνία, οι οποίοι προβλέπονται και ρυθμίζονται από τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές κι, όπως στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν το 2015 και το Μινσκ της Λευκορωσίας το 2019, θα επιδιώξουν και φέτος να πετύχουν ό,τι μπορούν παραπάνω.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Γιάννης Σγουρόπουλος, η Κατερίνα Τόλιου κι η Ελισάβετ Τέρπου βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης στην Πολωνία μαζί με τους δύο εθνικούς προπονητές, τον Κώστα Βατσακλή των ανδρών και τον Γιώργο Καρύτσα των γυναικών. Εγκαθίστανται στο Χωριό και κάνουν και την πρώτη προπόνηση.

Ταξίδεψαν με πολλούς ακόμα Έλληνες πρωταθλητές από άλλα αθλήματα, όπως και τον επί σειρά ετών πρώην πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και νυν γενικό γραμματέα της ΕΟΕ, Μανώλη Κολυμπάδη.

Οι 3οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες διαρκούν από τις 21/06 μέχρι τις 02/07, ενώ το τουρνουά του αθλήματος θα γίνει στη «Hutnik Arena» της Κρακοβίας από τις 23/06 έως τη 01/07.

Περιλαμβάνει τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων, δηλαδή ομαδικό, απλό και διπλό μικτό, απλά οι Έλληνες εκπρόσωποι μπορούν να μετάσχουν μόνο στο απλό. Η κλήρωση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη, «νοκ άουτ» ταμπλό από την αρχή προβλέπει το σύστημα διεξαγωγής σε όλα τα αγωνίσματα. Για τα seeding θα υπολογιστούν οι παγκόσμιοι πίνακες αξιολόγησης της τρέχουσας εβδομάδας.

Ο Γκιώνης κάνει το δικό του …σερί στον θεσμό με τρίτη συμμετοχή, μάλιστα στο Μινσκ γνώρισε την ύψιστη τιμή και περηφάνια να είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής! Ο Σγουρόπουλος κι η Τόλιου είχαν τη χαρά ν’ αγωνιστούν και πριν από τέσσερα χρόνια στη Λευκορωσία, ενώ η Τέρπου θα ζήσει πρώτη φορά στην καριέρα της αυτή τη σπουδαία εμπειρία.

Στο απλό, πρόκειται ν’ αγωνιστούν 49 αθλητές και 51 αθλήτριες. Στο ομαδικό, θα έχουμε από 12 χώρες σε άνδρες και γυναίκες και στο διπλό μικτό 16 ζευγάρια. Όλες μαζί οι συμμετοχές είναι από 32 χώρες.

Θυμίζουμε ότι ο Σγουρόπουλος, η Τόλιου κι η Τέρπου έχουν δηλώσει συμμετοχή στο World Table Tennis Contender της Κροατίας, που θα διεξαχθεί 26 Ιουνίου-2 Ιουλίου. Ωστόσο, θ’ αγωνιστούν κανονικά στο Ζάγκρεμπ μόνο αν αποκλειστούν στις πρώτες ημέρες του απλού στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*