Home / Μπάσκετ / Euroleague / Ευρωλίγκα: Τέταρτοι σε μέγιστη παρουσία κόσμου εν μέσω COVID οι «αιώνιοι»

Ευρωλίγκα: Τέταρτοι σε μέγιστη παρουσία κόσμου εν μέσω COVID οι «αιώνιοι»

Η πανδημία καλά κρατεί και συνεχίζει να επηρεάζει τις ζωές όλων. Ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, όπως και η Ευρωλίγκα. Η ιστοσελίδα Basketnews αναφέρει τι προβλέπεται σχετικά με τη μέγιστη παρουσία θεατών στο γήπεδο κάθε ομάδας της διοργάνωσης. Κι αυτό δεν συμπίπτει απαραίτητα με τη χωρητικότητα κάθε γηπέδου.

Η Ζαλγκίρις, που ούτως ή άλλως ήταν πρώτη σε μέσο όρο εισιτηρίων τα τελευταία χρόνια, θα έχει πληρότητα 75% στο γήπεδό της και θα έχει τη μέγιστη δυνατότητα φιλοξενίας θεατών στην Ευρωλίγκα με 11.500.

Ακολουθεί η Μακάμπι, που με τα ισχύοντα δεδομένα θα έχει πληρότητα 100% και άρα 10.728 θεατές. Ο Ερυθρός Αστέρας ακολουθεί, αφού παρότι θα είναι στο 50%, μπορεί να φιλοξενεί στις κερκίδες μέχρι 9.200 θεατές.

Την τέταρτη θέση μοιράζονται οι δύο ελληνικές ομάδες, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, που θα έχουν 8.000 θεατές, αριθμός που είναι και το ταβάνι στην Ελλάδα (80% της χωρητικότητας αλλά όχι πάνω από 8.000 προβλέπουν τα μέτρα). Για τους «ερυθρόλευκους» ο αριθμός αυτός είναι το 67% της χωρητικότητας του ΣΕΦ και για τους «πράσινους» μόλις το 43% του μεγαλύτερου ΟΑΚΑ. Έως και 8.000 θεατές θα φιλοξενεί και η Εφές.

Μακάμπι και Βιλερμπάν είναι οι δύο μόνες ομάδες που προτίθενται (αφού τους επιτρέπεται και από την πολιτεία) να έχουν γεμάτα γήπεδα, ενώ για τις υπόλοιπες ομάδες η παρουσία κυμαίνεται από 35% μέχρι 80% της χωρητικότητας του γηπέδου.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*