Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Επιτροπή Δεοντολογίας: Αντιφάσεις και πολλές εντάσεις στην δεύτερη μέρα της δίκης της ΑΕΚ

Επιτροπή Δεοντολογίας: Αντιφάσεις και πολλές εντάσεις στην δεύτερη μέρα της δίκης της ΑΕΚ

Συνεχίστηκε το Σάββατο (5/6) ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, η δίκη της ΠΑΕ ΑΕΚ και των Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιάννη Παπαδόπουλου, Άγγελου Δανιήλ (πρόεδρος ΕΠΣ Αχαΐας και μέλος Ε.Ε. ΕΠΟ), Κώστα Ντάσιου (αναπληρωτής ταμίας ΕΠΣ Αχαΐας) και Νίκου Αυλωνίτη (πρόεδρος ΕΠΣ Σάλας), που εγκαλούνται για παρεμβάσεις με αθέμιτες ενέργειες σε εκλογικές διαδικασίες προηγούμενων ετών σε Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την πρόταση του εισηγητή της υπόθεσης, η Ένωση απειλείται με αφαίρεση 10 βαθμών, ενώ τα φυσικά πρόσωπα με ισόβια ή και πολυετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Οι μάρτυρες που εξετάστηκαν αρχικά, αφορούσαν και πάλι τις εκλογές στην Ένωση Σάλας.

Πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε ήταν ο Κώστας Σταματίου, εκπρόσωπος σωματείου Σάλας του Ρεθύμνου, που ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Εμένα μου είπαν ότι δεν μπορώ να ψηφίσω και έφυγα. Πήγα να μπω και δεν με άφησαν. Λόγω κάποιου μέιλ που έπρεπε να στείλει το Ρέθυμνο, ότι ήταν εκπρόθεσμο. Δεν παρατήρησα κάτι να συμβαίνει, δεν κατάλαβα κάποια ένταση, βία ή κάτι άλλο. Θα το θυμόμουν. Δεν μου λέει κάτι το όνομα του Γιάννη Παπαδόπουλου».

Ένταση και αντιδράσεις από τους συνηγόρους είχαμε κατά την κατάθεση του Φίλιππου Κανταράκη, επίσης εκπροσώπου σωματείου Σάλας.

Ο εισηγητής της Επιτροπής, Ανδρέας Αθανασίου (ο δικαστής που έχει εισηγηθεί τις ποινές για ΑΕΚ, Μελισσανίδη κλπ), ρώτησε τον μάρτυρα «αν είδε να κάνει κάποιος κουμάντο στις εκλογές, να τους κατευθύνει και αν αυτός ήταν ο Αυλωνίτης (σ.σ. κατηγορούμενος και νικητής τότε των εκλογών)». Αυτό προκάλεσε την έκρηξη της συνηγόρου του Δημήτρη Μελισσανίδη, Έλλης Ρίζου:

«Έλεος! Έλεος! Είναι ερώτηση δικαστού αυτή; Ρωτάει ποιος έκανε κουμάντο στις εκλογές; Αν είναι δυνατόν! Φυσικά και θα ήταν εκεί ο Αυλωνίτης! Αφού ήταν υποψήφιος!».

Ο Φίλιππος Κανταράκης από την πλευρά του, τόνισε:

«Εγώ μπήκα κανονικά στις εκλογές, χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν άφησαν να μπει ο Κίμωνας Αναστασίου, ο προπονητής μας. Δεν ξέρω γιατί. Του απαγόρευσαν την είσοδο. Μπήκαν μπροστά του και δεν τον άφησαν. Δεν είδα να ασκείται βία. Εμείς είχαμε δηλώσει μόνο εμένα. Δεν είχαμε δηλώσει τον Κίμωνα Αναστασίου. Αν είχε φάει ξύλο θα μου το είχε πει, αλλά δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.

Δεν μου ασκήθηκε κάποια πίεση, δεν υπήρχε άλλος στον χώρο που ψηφίζαμε. Δεν είδα τον κ. Παπαδόπουλο, ούτε τους Ντάσιο και Δανιήλ. Δεν ασκήθηκε βία ή κάποια ένταση με τον κ. Κεραμυδά (σ.σ. αντίπαλος Αυλωνίτη για την προεδρία). Δεν είδα να φέρεται κανείς απρεπώς στον κ. Ντάρλα (σ.σ. απερχόμενος πρόεδρος) ή στον κ. Κεραμυδά».

Όταν ήρθε η ώρα του Κίμωνα Αναστασίου (προπονητής και νομικός σύμβουλος σωματείου) επικράτησε ακόμη μεγαλύτερη ένταση και δέχτηκε σκληρή κριτική και επιθέσεις από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, αφού εμφάνισε διαφορετική εκδοχή από τον Κανταράκη. Ο κ. Αναστασίου ανέφερε:

«Μπήκε ο κ. Κανταράκης μέσα και επιχείρησα να μπω κι εγώ. Δεν με άφησαν εμένα. Δεν είχα δηλωθεί, δεν ήμουν στη λίστα. Πρώτη φορά τους έβλεπα αυτούς στην πόρτα. Δεν θα καθόμουν στις εκλογές, αλλά στους απολογισμούς ήθελα να ήμουν. Πήγα να μπω αλλά ήρθε εκεί ο κ. Αυλωνίτης και είπε “όχι, εσύ δεν θα μπεις”. Και ήρθαν κάποιοι και με έπιασαν από τον γιακά. Εγώ δεν προέβαλλα καμία αντίρρηση. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν διακριτικά. Ρώτησα ποιος έδωσε την εντολή για να μην μπω μέσα και μου είπαν “ο Αυλωνίτης”.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Επηρέασε τις εκλογές αυτό; Μπορεί αυτό να επηρεάσει τις εκλογικές διαδικασίες;

Μπορεί στους απολογισμούς να λεγόταν κάτι που θα επηρέαζε κάποιους αναποφάσιστους. Υπήρχαν μια σειρά από ενέργειες που έκαναν φαβορί τον κ. Αυλωνίτη. Αν υπήρχε αντίλογος, μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.

Δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη σχέση με τον Αυλωνίτη, κακές έγιναν οι σχέσεις μας μετά από αυτό το γεγονός. Ρώτησα τον Αυλωνίτη από πότε η Σάλα έχει σεκιούριτι και αν υπάρχει απόφαση Δ.Σ. Μου είπε ότι “για όλα υπάρχει πρώτη φορά. Δική μου απόφαση είναι, εγώ είμαι η Σάλα”. Και μου είπε “μόλις τελειώσουμε θα σε κανονίσω”.

Κάποιοι μου έλεγαν μετά ότι αυτό έγινε λόγω έλλειψης χώρου. Άλλοι μου έλεγαν ότι όλο αυτό έγινε για μένα. Ρώτησα τους σεκιούριτι ως τι ήταν εκεί και μου είπαν ως υπάλληλοι της ΕΠΟ».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας κανόνισε τελικά; Τι έγινε;

Αργότερα έληξε η συνεργασία μου ως προπονητής με το σωματείο μου. Ρώτησα την διοίκηση του σωματείου αν αυτό έχει σχέση με όσα έγιναν. Μου είπαν ότι δεν έχει καμία σχέση. Εγώ δεν έχω πειστεί ακόμα».

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ (δικηγόρος Αυλωνίδη, Δανιήλ, Ντάσιου): Ποια ήταν η μεθόδευση από τον Αυλωνίτη για αποκλεισμό σωματείων;

Για τον αποκλεισμό του Ρεθύμνου για παράδειγμα».

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Καταθέτετε ψέματα. Η απόφαση για το Ρέθυμνο δεν ήταν του Αυλωνίτη. Ήταν ομόφωνη, μέχρι και ο Κεραμυδάς την ψήφισε!

Να σημειωθεί ότι και ο δικηγόρος της ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου και η συνήγορος του Δημήτρη Μελισσανίδη, Έλλη Ρίζου, άσκησαν έντονη κριτική στον μάρτυρα για τα κίνητρα της κατάθεσής του, κατηγορώντας τον για ψεύδη.

Άλλος εκπρόσωπος σωματείου Σάλας, ο Δημήτρης Κουνταρδάς, κατέθεσε από την πλευρά του:

«Δεν ήμουν εντός του χώρου, είχα παραμείνει εκτός, είχα καθυστερήσει. Η εκπρόσωπος του σωματείου μας μπήκε κανονικά. Μου είπε ότι είχε κόσμο μέσα. Δεν μου είπε ότι υπήρχαν βίαιες συμπεριφορές. Ούτε εξυβρίσεις. Μόνο μια ένταση επειδή μίλαγε ο ένας πάνω στον άλλο. Μόνη της ψήφισε, δεν ήταν κάποιος άλλος μαζί της στο χώρο.

Και κάποιοι άλλοι δεν μπορούσαν να μπουν γιατί δεν ήταν γραμμένοι στη λίστα. Είδα απ’ έξω και τον κ. Κίμωνα Αναστασίου. Δεν ήταν γραμμένος στη λίστα. Και ανέβηκαν λίγο οι τόνοι γιατί ήθελε να μπει. Αυτοί στην πόρτα που είχαν τη λίστα, φορούσαν κάποια καρτελάκια. Θεώρησα ότι ίσως είναι κάποιοι άνθρωποι της ΕΠΟ. Δεν θεωρώ ότι ήταν μπράβοι. Ήταν κάποιοι άνθρωποι που έκαναν τη δουλειά τους.

Δεν διαπίστωσα βία ή απειλές. Ούτε κάποια παράνομη δραστηριότητα του κ. Αυλωνίτη. Μόνο κάποιες λεκτικές αντιπαραθέσεις, όπως μου μετέφερε η εκπρόσωπός μας. Εγώ δεν είδα.

Η ΑΕΚ είχε και έχει πολύ καλή ομάδα στο Futsal. Δεν ήταν θέμα εύνοιας. Φέτος έχασε τους τίτλους και μας έκανε σε όλους εντύπωση».

Ο Χρήστος Κολοκυθάς (πρώην αρχιδιαιτητής Σάλας), κατέθεσε μεταξύ άλλων:

«Δεν ήμουν καθόλου στις εκλογές. Έμαθα ότι όλα πήγαν καλά. Δεν γνωρίζω τους Παπαδόπουλο, Δανιήλ και Ντάσιο. Ο Αυλωνίτης για μένα είναι από τους καλύτερους παράγοντες. Δεν επενέβη ποτέ στο έργο μου. Ο κ. Ντάρλας (σ.σ. τέως πρόεδρος Σάλας) στήριζε 100% τον Γραμμένο. Όπως και ο Αυλωνίτης. Και ο Ντάρλας να ψήφιζε στις εκλογές της ΕΠΟ, τον Γραμμένο θα ψήφιζε».

Ακολούθως κατέθεσε το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Σάλας, Νικόλαος Μητσόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε:

«Υπήρχε λίστα στις εκλογές λόγω του περιορισμένου χώρου. Μπήκα μέσα και από πίσω άκουσα να ρωτάνε κάποιους ποιοι είστε εσείς. Ήταν οι Ντάρλας και Κεραμυδάς από πίσω μου και τους άφησαν να μπουν μέσα κανονικά. Δεν δημιουργήθηκε κανένα θέμα.

Ο αποκλεισμός του Ρεθύμνου ήταν επειδή καθυστέρησαν να στείλουν τα χαρτιά τους. Υπήρχε προθεσμία και δεν τα έστειλαν. Ο Κίμωνας Αναστασίου δεν μπήκε γιατί του είπαν ότι δεν ήταν στη λίστα. Ήθελε να μπει ως νομικός σύμβουλος του Ρεθύμνου. Προσπάθησε να μπει, δεν τον αφήνανε και άρχισε να φωνάζει. Δεν έγινε κάτι παραπάνω.

Η ΑΕΚ έχασε το πρωτάθλημα και μάλιστα με μια ρύθμιση που την ψήφισε και ο Αυλωνίτης. Ψήφισε δηλαδή κατά της ΑΕΚ ουσιαστικά. Ήταν μια αλλαγή που στην ισοβαθμία της ΑΕΚ με τον Δούκα, το πρωτάθλημα το έπαιρνε ο Δούκας».

Ο Νικήτας Τζιουβέλης (μέλος τότε του απερχόμενου Δ.Σ. της Σάλας και υποψήφιος με το νέο), ανέφερε τα εξής:

«Οι σεκιούριτι υπήρχαν για να διασφαλίσουν την τάξη στις εκλογές, γιατί ήταν πολλά άτομα σε έναν μικρό χώρο. Ο Κίμων Αναστασίου δεν είχε δικαίωμα να μπει. Προπονητής ήταν και δεν είχε νομιμοποίηση από κάποιο σωματείο. Προσπάθησε να μπει, έσπρωξε λίγο και τον παρεμπόδισαν με τα σώματά τους. Δεν χρησιμοποίησαν βία, αν αυτό εννοείτε.

Όλη η διαδικασία της Συνέλευσης ήταν άψογη. Δεν έγινε κάτι που εγώ να το θεωρώ μεμπτό. Δεν διαπίστωσα τίποτα, δεν έγινε τίποτα. Όλοι ψήφισαν κανονικά, σε κλειστό χώρο, χωρίς να μπορεί κανείς να τους επηρεάσει».

Ο Εμμανουήλ Ρινάκης που στις εκλογές εκπροσωπούσε σωματείο Σάλας, υπέπεσε σε αντιφάσεις σε σχέση με την αρχική του κατάθεση, όπου έλεγε πως στις εκλογές έκανε κουμάντο ο Αυλωνίτης. Μάλιστα, από την έδρα του είπαν: «Αν καταθέτετε κάτι να το πηγαίνετε μέχρι τέλους. Έχουν έρθει άνθρωποι εδώ και κατηγορούνται με αυτές τις καταθέσεις».

Ο ίδιος είπε μεταξύ άλλων ότι «το μοναδικό περιστατικό που είδα ήταν τον κ. Αναστασίου να σπρώχνει και να σπρώχνεται. Προσπαθούσε να μπει με το ζόρι».

Τέλος, κατέθεσε και ο Ανδρέας Δημητρέλος, εκτελεστικός γραμματέας της Ένωσης Σάλας, που ανέφερε από την πλευρά του τα εξής:

«Τους σεκιούριτι τους ζητήσαμε από την ΕΠΟ. Με απόφαση Δ.Σ. Η αίθουσα ήταν μικρή και χρειαζόταν έλεγχος. Είχαν οδηγία να μην επιτρέψουν την είσοδο σε όσους δεν είχαν δικαίωμα να συμμετάσχουν.

Απ’ ότι μου είπαν, ο Αναστασίου έλεγε ότι ήθελε να έρθει για να κάνει μπάχαλο. Η αντιπαλότητα του Αυλωνίτη με τον Κεραμυδά θεωρώ ότι είναι εκδικητικότητα, γιατί ο Αυλωνίτης του είχε κάνει μήνυση για πλαστογραφία.

Ο κ. Ντάρλας είχε ακαδημίες. Και προσπαθούσε να τις πουλήσει στον Ολυμπιακό. Και μετά στον Παναθηναϊκό».

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα (7/6), με αντικείμενο πλέον τις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*