Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Επιστροφή στις νίκες για τον Λεβαδειακό κόντρα στην Ξάνθη

Επιστροφή στις νίκες για τον Λεβαδειακό κόντρα στην Ξάνθη

Λιβαδειά
Ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια την Ξάνθη με 1-0 στη Λιβαδειά στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα του Ακη Μάντζιου άνοιξε το σκορ στο 33′ με ανάποδο ψαλίδι του Ντομοβίτσκι, ενώ είχε και δύο δοκάρια. Οι τρεις βαθμοί, πάντως ήταν υπερπολύτιμοι για τον λεβαδειακό που είχε να κερδίσει από την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος!

Ο Λεβαδειακός μπήκε στο πρώτο ημίχρονο πιο δυνατά και έδειξε ότι θέλει πιο πολύ τους τρεις βαθμούς της νίκης. Οι ποδοσφαιριστές του Ακη Μάντζιου έλεγξαν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα. Δεν έδωσαν κανένα περιθώριο στην Ξάνθη να γίνει απειλητική και δημιουργούσαν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Αν μάλιστα ο Μάντζιος ήταν πιο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια το σκορ θα ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία πάντως για το Λεβαδειακό την έχασε ο έμπειρος επιθετικός στο 25’. Ο Μανωλάς έκανε τη σέντρα, ο Μάντζιος με σουτ από τη μικρή περιοχή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Οχτώ λεπτά αργότερα η ασφυκτική πίεση που άσκησε ο Λεβαδειακός μετατράπηκε σε γκολ.

Ο Φαβάλι εκτέλεσε το φάουλ ο Μανωλάς με το κεφάλι βρήκε τον Ντομοβίτσκι κι αυτός με ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη κι ενώ όλοι θα πίστευαν πως η Ξάνθη θα πίεζε για να ισοφαρίσει, ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που συνέχιζε να απειλεί. Μάλιστα στο 65’ έφτασε μία ανάσα από το δεύτερο τέρμα.

Ο Μανωλάς με ωραία προσπάθεια έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Χρειάστηκαν να περάσουν 78’ για να απειλήσει η Ξάνθη! Υστερα από σέντρα ο Λισγάρας βρέθηκε μόνος του στην αμυνα του Λεβαδειακού, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Στο 85’ ο Ελτον εκτέλεσε το φάουλ για τους φιλοξενούμενους, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω. Στη συνέχεια του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και ο Λεβαδειακός πανηγύρισε την πολύτιμη νίκη.

Διαιτητής: Μιχαήλ Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες Κάρτες: Μαχαίρας, Τσιντώνας/ Μπαξεβανίδης, Παπαστεριανός

Σκόρερ: 33’ Ντομοβίτσκι,

Λεβαδειακός (Μάντζιος): Βερέμκο (33’ λ.τρ. Τσιντώνας), Στάθης, Νικολάου, Μανωλάς, Τριποτσέρης, Μαχαίρας, Εντουίν, Γιακουμάκης, Φαβάλι (49’ λ.τρ. Μίνγκας), Ντομοβίτσκι (77’ Ναβάρο), Μάντζιος.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Ντα Σίλβα, Λουσέρο, Χερέα, Φάρκας, Λισγάρας, Ζαραδούκας (46’ Παπαστεριανός), Ντιμιτροφ (68’ Τριάδης), Ράνος (46’ Καπετάνος).
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*