Home / Άλλα Σπόρ / Επιστρέφουν στο γήπεδο οι αθλητές της Εθνικής χάντμπολ

Επιστρέφουν στο γήπεδο οι αθλητές της Εθνικής χάντμπολ

Η EHF ανέβαλε τους προκριματικούς ομίλους του EURO 2022 χάντμπολ ανδρών και αυτό επηρέασε και την Εθνική ομάδα, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Όμως, τις τελευταίες ημέρες η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία χειροσφαίρισης συνεργάστηκε με τις εθνικές ομοσπονδίες- μέλη της, ώστε να γίνει ένας νέος προγραμματισμός για την προκριματική φάση.

Αν και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, συμφωνήθηκε η Εθνική μας να αγωνιστεί με το Βέλγιο στις 7 Ιανουαρίου 2021. Η EHF αποδέχτηκε το αίτημα της ΟΧΕ το παιχνίδι να διεξαχθεί στο ΔΑΚ Κορυδαλλού.

Οι αθλητές και το τεχνικό επιτελείο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος υποβλήθηκαν σε tests covid-19, τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά, κάτι που θα γίνεται κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με την ΚΥΑ, ώστε να πραγματοποιηθεί κανονικά η προετοιμασία της Εθνικής, αρχίζοντας τις προπονήσεις της από την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.

Πρώτος στόχος είναι να βρουν και πάλι ρυθμό οι διεθνείς που βρίσκονται σε απραξία εδώ και καιρό. Για αυτόν το λόγο και στις πρώτες κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού, Γιάννη Αρβανίτη, δεν συμπεριλήφθηκαν οι αθλητές της ΑΕΚ που προπονούνται καθημερινά με την «Ένωση», όπως και οι αθλητές που αγωνίζονται στο εξωτερικό και συνεχίζουν τη δράση τους.

Αναλυτικά, κλήθηκαν οι: Τσίλης, Κανδύλας, Δεληχρήστος, Τερλέτσκι, Μιχαηλίδης, Πασσιάς, Μπάγιος (Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή), Κολλύρης, Καρακεχαγιάς, Στεφανίτσης, Παγιάτης (ΑΣΕ Δούκα), Λιάπης, Παπαβασίλης (ΠΑΟΚ), Χουρσουντιάν, Βλάχος (Άρης Νικαίας OlympicDiagnostic), Τσιγαρίδας (Διομήδης Άργους)

Το νέο πρόγραμμα του ομίλου, όπως προτάθηκε από την ΕΗF:

7/1 Ελλάδα- Βέλγιο

9-10/1 Βέλγιο- Ελλάδα

13-14/1 Σερβία- Ελλάδα

16-17/1 Βέλγιο- Σερβία

9-10/3 Γαλλία- Βέλγιο

27/4 Ελλάδα- Γαλλία

29/4 Ελλάδα- Σερβία

29/4 Βέλγιο- Γαλλία

2/5 Γαλλία- Ελλάδα

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*