Home / Άλλα Σπόρ / Επιστολή της ΟΧΕ σε Αυγενάκη και ΓΓΑ

Επιστολή της ΟΧΕ σε Αυγενάκη και ΓΓΑ

Στην επιστολή της προς τους αρμόδιους Υπουργούς, η ΟΧΕ αναφέρει ότι τα χρονικά περιθώρια για την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των δύο μεγάλων πρωταθλημάτων χάντμπολ της χώρας, της Handball Premier και της Α1 χάντμπολ γυναικών, έχουν στενέψει επικίνδυνα, πως το κίνητρο για τις προπονήσεις θα χαθεί χωρίς αγωνιστική δράση και τονίζει πως τα στατιστικά που προκύπτουν για τη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού στο χάντμπολ δείχνουν πως αυτή είναι μηδαμινή!

Συγκεκριμένα, από την αρχή των προπονήσεων και μετά από ενάμιση μήνα έχουν πραγματοποιηθεί 1.988 τεστ στις ομάδες Handball Premier και Α1 χάντμπολ γυναικών και προέκυψαν πέντε θετικά κρούσματα. Το ποσοστό θετικότητας είναι μόλις 0,25%, κάτι που αποδεικνύει ότι το άθλημα είναι μία από τις ασφαλέστερες αθλητικές δραστηριότητες της χώρας.

Τα στοιχεία αυτά τα έχει στα χέρια της η ΓΓΑ, αφού ενημερώνεται εβδομαδιαίως από την Ομοσπονδία για τους ελέγχους που κάνουν οι ομάδες.

Στην ΟΧΕ θεωρούν πως δεν υπάρχει λόγος να μην αρχίσουν τα πρωταθλήματα χάντμπολ και περιμένουν τα νέα από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων την Παρασκευή.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*