Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Επιθετική ανάπτυξη και απαιτήσεις από τον Γιοβάνοβιτς

Επιθετική ανάπτυξη και απαιτήσεις από τον Γιοβάνοβιτς

Αποστολή: Διονύσης Δεσύλλας

Συνέχεια στη σκληρή δουλειά για τους παίκτες του Παναθηναϊκού που γυμνάστηκαν το πρωί. Οι πράσινοι δούλεψαν πάρα πολύ στο κομμάτι της μεσοεπιθετικής λειτουργίας και επιθετικής ανάπτυξης με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να δείχνει ξεκάθαρα ότι όσο περνάει ο καιρός έχει απαιτήσεις για τη σχεδόν… ιδανική εκτέλεση των ασκήσεων.

Μετά το “ζέσταμα”, οι παίκτες χωρίστηκαν σε δυο ομάδες, ενώ γήπεδο όπου εκτελούταν η άσκηση ήταν τοποθετημένα 10 ανδρείκελα.

Οι ομάδες ήταν οι παρακάτω:

-Πορτοκαλί: Σάντσες, Σερπέζης, Ρόμπι, Χατζηθεοδωρίδης, Πέρεθ, Αγιούμπ, Αϊτόρ, Σανκαρέ, Αθανασακόπουλος, Χατζηγιοβάνης, Καρλίτος, Ιωαννίδης.

-Πράσινοι: Κώτσιρας, Βέλεθ, Σιδεράς, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Σαβιέρ, Μπουζούκης, Βιγιαφάνιες, Ενγκμπακοτό, Μακέντα, Καμπετσής.

Η άσκηση αφορούσε την επιθετική ανάπτυξη και τον τρόπο που η ομάδα πρέπει να βγαίνει μπροστά και να ολοκληρώνει με σέντρα από τα πλάγια και εκτέλεση. Τερματοφύλακας ήταν ο Χατζηγιαννάκης.

Στη δεύτερη άσκηση που είχε να κάνει πάλι με το ίδιο κομμάτι, ο Γιοβάνοβιτς κράτησε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται από τα χαφ και μπροστά. Ο Σέρβος τους χώρισε σε τρεις ομάδες των τεσσάρων. Οι παίκτες ήταν οι Σανκαρέ, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Ιωαννίδης, Καμπετσής, Καρλίτος, Αθανασακόπουλος, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Σαβιέρ, Μακέντα, Μαουρίσιο σε τρεις ομάδες.

Η πρώτη πάσα πήγαινε στον φορ που είχε πλάτη στην εστία. Αυτός τη γύριζε στον χαφ και η μπάλα έφτανε είτε στα πλάγια για να γίνει σέντρα (χαμηλή ή όχι), είτε περνούσε κάθετα για να ολοκληρωθεί η φάση με τελείωμα. Τερματοφύλακες στην άσκηση ο Χριστογεώργος και ο Ξενόπουλος.

Μετά το τέλος του προγράμματος, κάποιοι ποδοσφαιριστές έμειναν για εκτελέσεις φάουλ. Οι παίκτες ήταν οι: Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής, Ιωαννίδης, Καρλίτος, Μακέντα, Μπουζούκης, Ενγκμπακοτό, Αϊτόρ, Αγιούμπ, Χατζηθεοδωρίδης με τερματοφύλακε τους Χριστογεώργο και Ξενόπουλο

Εντολές και απαιτήσεις από τον Γιοβάνοβιτς



Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων οι διακοπές από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν αρκετές, όπως και οι εντολές του. Ο Σέρβος είναι απαιτητικός. Ειδικά όσο περνάει ο καιρός θέλει οι προπονήσεις να είναι όλο και καλύτερες και οι ποδοσφαιριστές να βελτιώνονται συνεχώς, δείχνοντάς το, φυσικά, μέσα από τις ασκήσεις.

Στην πρώτη άσκηση, όταν ένας αμυντικός χαφ ανέβηκε με τη μπάλα, ο Σέρβος διέκοψε την προπόνηση και τοποθέτησε τους παίκτες που ήταν πιο προωθημένοι στις θέσεις που θέλει αυτός. Ζητούσε πέντε ποδοσφαιριστές μπροστά απ’ αυτόν με την μπάλα. Οι τρεις να είναι πιο κοντά του και οι δυο προωθημένοι.

“Θέλω να παίρνετε αυτές τις θέσεις, για να έχει πιο πολλές επιλογές ο παίκτης που έχει τη μπάλα. Αν δεν έχουν σωστές θέσεις οι παίκτες μπροστά από αυτόν με τη μπάλα, να τη γυρίσετε στην άμυνα μέχρι να τοποθετηθούν σωστά”, έλεγε ο 59χρονος προπονητής.

Στην ίδια άσκηση, αν η πάσα πήγαινε στον κεντρικό επιθετικό, ο Γιοβάνοβιτς του έλεγε να κάνει κίνηση διαγώνια, για να πάρει μαζί του τον αμυντικό και να αφήσει κενό για να έρθει άλλος συμπαίκτης του στον χώρο, ώστε να τον εκμεταλλευτεί.

Στη δεύτερη άσκηση, ο Γιοβάνοβιτς πολλές φορές φώναζε “όχι, δε μου αρέσει αυτό”, ενώ όταν ο παίκτης που ήταν έτοιμος να εκτελέσει ήταν σε θέση οφσάιντ, το έλεγε, επίσης, στους παίκτες του. “Μην κάνετε μηχανικά την πάσα, δείτε που είναι ο παίκτης που τη δίνετε”, φώναζε, επίσης, στους ποδοσφαιριστές.

Παρά το γεγονός ότι αρκετές φορές οι ασκήσεις “έβγαιναν” καλά και η μπάλα κατέληγε γκολ ή όχι, ο Γιοβάνοβιτς ζητούσε ακόμη καλύτερη εκτέλεσή τους και ταχύτητα. Με αυτόν τον τρόπο έδειξε αυτό που σας αναφέραμε παραπάνω. Ο Σέρβος είναι απαιτητικός και όσο περνάει ο καιρός θέλει να βλέπει όλο και καλύτερα πράγματα από τους ποδοσφαιριστές του.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*