Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Επίσημα στο Champions League ο ΠΑΟΚ!

Επίσημα στο Champions League ο ΠΑΟΚ!

Τη συμμετοχή της στο Champions League της FIBA της επόμενης περιόδου ανακοίνωσε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Στο Champions League της FIBA θα συμμετάσχει την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ο ΠΑΟΚ, καθώς απέστειλε στη διοργανώτρια αρχή όλα τα απαραίτητα έγγραφα, όπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Ο ΠΑΟΚ επισημοποίησε σήμερα την συμμετοχή του FIBA Champions League της αγωνιστικής περιόδου 2016-17, με την αποστολή προς τη διοργανώτρια αρχή όλων των απαραίτητων εγγράφων.

Η νέα διοργάνωση της FIBA, στην οποία, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της διοργανώτριας αρχής θα συμμετέχουν 56 ομάδες, θα ξεκινήσει στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 με την διεξαγωγή δύο προκριματικών ομίλων και θα συνεχιστεί με την κανονική περίοδο και την φάση των ομίλων (με την συμμετοχή 32 ομάδων, σε 4 ομίλους των 8), για να ολοκληρωθεί τέλη Απριλίου 2017 με το φάιναλ φορ της νέας διοργάνωσης.

Συνολικά, αναμένεται να πραγματοποιηθούν 300 αγώνες σε διάστημα οκτώ μηνών. Οι αγώνες θα γίνονται Τετάρτη και Πέμπτη και στο ξεκίνημα της διοργάνωσης, θα συμμετέχουν συνολικά 32 ομάδες στην κανονική περίοδο, εκ των οποίων οι 24 απ’ ευθείας με βάση αθλητικά κριτήρια.

Η διοργάνωση θα αρχίσει στις 27 Σεπτεμβρίου 2016, με τους προκριματικούς, που θα διεξαχθούν σε δύο γύρους (με διπλά παιχνίδια, εντός και εκτός έδρας), από όπου 8 ομάδες θα προκριθούν στην κανονική περίοδο.

Η κανονική περίοδος θα αρχίσει τον Οκτώβριο του 2016 και θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2017. Οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε 4 ομίλους των 8. Μετά τους δύο γύρους της κανονικής περιόδου οι 4 καλύτερες ομάδες κάθε ομίλου θα προκριθούν στα πλέι οφ. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 5η και 6η θέση κάθε ομίλου θα συνεχίσουν στα πλέι οφ του FIBA Europe Cup.

Από τα πλέι οφ θα προκριθούν στην προημιτελική φάση οκτώ ομάδες μετά από διπλούς αγώνες (εντός και εκτός έδρας). Στην προημιτελική φάση οι οκτώ ομάδες θα δώσουν σε τέσσερα ζευγάρια διπλούς αγώνες (εντός και εκτός έδρας) και οι τέσσερις που θα προκριθούν θα πάρουν μέρος στο Φάιναλ Φορ που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως τις 30 Απρίλιου.

Σε κάθε ζευγάρι των πλέι οφ η καλύτερη στην βαθμολογία ομάδα της κανονικής περιόδου θα δίνει στην έδρα της τον δεύτερο αγώνα».

Πηγή:Sport-Fm.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*