Home / Άλλα Σπόρ / Εξασφάλισε μετάλλιο στο ισπανικό τουρνουά Α.Με.Α. ο Χατζηκυριάκος

Εξασφάλισε μετάλλιο στο ισπανικό τουρνουά Α.Με.Α. ο Χατζηκυριάκος

Την Πέμπτη, ο Μάριος Χατζηκυριάκος άρχισε την προσπάθειά του για διάκριση στο ισπανικό τουρνουά πινγκ πονγκ Α.Με.Α., ενταγμένο στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος, το οποίο γίνεται στην Costa Brava στην περιοχή Platja d’Aro.

Ο Χατζηκυριάκος είναι δεύτερο φαβορί στην κλάση 6 των ορθίων, έχει στόχο την κατάκτηση της πρωτιάς και στην εναρκτήρια μέρα κατάφερε ν’ αναδειχτεί νικητής στο δεύτερο γκρουπ του απλού ανδρών και παράλληλα να εξασφαλίσει θέση στο βάθρο των νικητών. Πρώτευσε στο δεύτερο γκρουπ με δύο νίκες, από τη βάση του ταμπλό προχωρά άνευ αγώνα στα ημιτελικά, επειδή στο ταμπλό των «8» είναι έξι οι αθλητές και θα βρίσκεται σίγουρα στα μετάλλια, καθώς δεν προβλέπονται παιχνίδια για τις θέσεις 3-4.

Την Παρασκευή, θα γίνει γνωστό και το… χρώμα του μεταλλίου. Στο ITTF Fa 20 Costa Brava Spanish Para Open 2022 ο Χατζηκυριάκος πραγματοποιεί την πρώτη διεθνή εμφάνισή του μετά τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και, τεστάροντας την αγωνιστική του κατάσταση, έχει σημασία το γεγονός ότι θα συμμετάσχει, επίσης, στο διπλό ανδρών και το διπλό μικτό.

Στην τεχνική καθοδήγηση έχει τον προσωπικό του προπονητή και τέως ομοσπονδιακό, Πολυχρόνη Πολίτση.

Ο στόχος, μάλιστα, του πρώτου ελληνικού χρυσού μεταλλίου στο απλό διεθνούς Οπεν Α.Με.Α. μετά από 18 χρόνια έχει σχέση και με τον προπονητή του. Την περίοδο 2004-2005, ο Πολίτσης είχε αναδειχτεί στο Μπουένος Άιρες πρωταθλητής στην κλάση 6 του τουρνουά της Αργεντινής κι αυτή είναι η μοναδική έως σήμερα διεθνής πρωτιά στο αγώνισμα για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση από αθλητή με αναπηρίες.

Ο Χατζηκυριάκος συμπλήρωσε, βέβαια, πολλούς μήνες χωρίς αγώνες στο εξωτερικό, αλλά παρουσιάζεται στην κατάλληλη κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο γκρουπ, όπου τέθηκε επικεφαλής, επιβλήθηκε και στους δύο αγώνες του χωρίς να χάσει σετ.

Το πρωί της Πέμπτης, νίκησε τον Αμερικανό Ουίλιαμ Αλτσχάλερ με 3-0 σετ (11-5, 11-5, 11-6) και το μεσημέρι της ίδιας μέρας τον Γάλλο Εστέμπαν Ερό με το ίδιο σκορ (11-9, 11-7, 11-9).

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Χατζηκυριάκου στην τετράδα του απλού δεν είναι ακόμα γνωστοί.

Στα διπλά, ο Χατζηκυριάκος θα συνεργαστεί με Πορτογάλο αθλητή και με Ινδή αθλήτρια κι εδώ επιβάλλεται να σημειώσουμε ότι «κόπηκε» στα τουρνουά του Para Table Tennis το αγώνισμα του ομαδικού. Ο λόγος έχει να κάνει με το Παραολυμπιακό πρόγραμμα, καθώς καταργήθηκε το ομαδικό, ενώ μπήκε στην κορυφαία διοργάνωση και το διπλό μικτό.

Στα διπλά, έχουν σχηματιστεί κάποιες κατηγορίες με βάση τον συνολικό αριθμό της κλάσης των δύο αθλητών που έχουν δηλωθεί ως δίδυμο. Στο διπλό ανδρών στην Ισπανία ο Χατζηκυριάκος και ο Μάριο-Ζοάο Μπαστάρδο μετέχουν στην κλάση MS14. Είναι και οι δύο της κλάσης 6, άρα αθροιστικά ο αριθμός τους φτάνει στο 12.

Το ελληνοπορτογαλικό ζευγάρι κληρώθηκε στο πρώτο από τα δύο γκρουπ της κατηγορίας. Θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα «νοκ άουτ» απέναντι στους επικεφαλής Γάλλους Εστέμπαν Ερό/Κλεμέντ Μπερτιέ την Παρασκευή και τους Ισπανούς Γκονζάλο Ροντρίγκεθ/Πάμπλο Ρομέρο Παρένο το Σάββατο.

Με τον ίδιο τρόπο, υπολογίζονται κάποιες κατηγορίες και στο διπλό μικτό. Ο Χατζηκυριάκος και η Πουνάμ Πουνάμ, επίσης, της κλάσης 6 αγωνίζονται κι εδώ στην XS14.

Στην πρώτη φάση έχουν γίνει τρία γκρουπ και το ελληνοϊνδικό ζευγάρι βρέθηκε στο τρίτο, όπου και θα συναντήσει την Παρασκευή τους Γάλλους Κλεμέντ Μπερτιέ/Μοργκέν Κεϊλό (επικεφαλής) και το Σάββατο 26/3 τους Μπόρνα Ζοχίλ/Μι Ναμ Παρκ από την Κροατία και τη Νότιο Κορέα αντίστοιχα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*