Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Εντυπωσιακός Κολοσσός, «πάτησε» το τραγικό Περιστέρι

Εντυπωσιακός Κολοσσός, «πάτησε» το τραγικό Περιστέρι

Ήταν… Κολοσσός! Η ομάδα της Ρόδου πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και επιβλήθηκε με 80-65 του Περιστερίου.

Έτσι, οι «νησιώτες» ανέβηκαν στο 5-7 και μπορούν να αισθάνονται πιο… ασφαλείς στην κατηγορία. Κορυφαίοι για τους θριαμβευτές οι Καντέρ (22 πόντοι, 11 ριμπάουντ), Άρτις (16 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ) και Ξανθόπουλος (10 πόντοι, 6 ασίστ).

Από την άλλη, η ομάδα των δυτικών προαστίων -που παρατάχθηκε χωρίς τον Γιάννη Μπουρούση- υποχώρησε στο 7-5 κι έχασε πολύτιμο έδαφος στην κούρσα για την τετράδα. Πάλεψαν οι Τζόουνς (14 πόντοι, 12 ριμπάουντ), ΜακΛιν (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ), αρνητικοί στο ντεμπούτο τους οι Γούνταρντ και Γκουτιέρες.

Το ματς

Ο Κολοσσός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με τον Ζάρα να εκτελεί, έτρεξε 7-0 και πήρε μικρό προβάδισμα (11-5 στο 4’). Σε εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Πεδουλάκη «έσφιξαν» αμυντικά και περιόρισαν τους γηπεδούχους.

Με σερί 9-0, η ομάδα των δυτικών προαστίων ανέτρεψε την κατάσταση και πέρασε μπροστά (11-14 στο 8’). ΜακΛιν και Πέτεγουεϊ εκτέλεσαν στο φινάλε της πρώτης περιόδου κι έφεραν τους φιλοξενούμενους στο +5 (13-18).

Το 2ο δεκάλεπτο ήταν παράσταση για ένα ρόλο, με τους «νησιώτες» να κυριαρχούν απόλυτα. Το 19-22 (12’) μετατράπηκε σε 35-24 (16’) με επιμέρους 16-2 για τους γηπεδούχους, που εκμεταλλεύτηκαν τη νωθρότητα του Περιστερίου.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύσεις στο πρόσωπο του Τζόουνς, αλλά ήταν φανερό πως ο Κολοσσός ήταν στη ζώνη του… λυκόφωτος. Με τον Άρτις να εκτελεί έξω από τα 6,75μ., η ομάδα της Ρόδου έκλεισε το ημίχρονο με «αέρα» 12 πόντων (42-30).

Στην εκκίνηση της 3ης περιόδου, οι παίκτες του Πεδουλάκη βελτίωσαν την απόδοσή τους και «έπνιξαν» τους γηπεδούχους. Με επιμέρους σκορ 11-2, οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» έριξαν τη διαφορά (46-41 στο 25’) κι έδειξαν ότι έχουν σφυγμό.

Στις πρώτες στιγμές της 4ης περιόδου, το Περιστέρι έδειχνε να πατάει καλύτερα και με λέι-απ του νεοαποκτηθέντα Γούνταρντ, πέρασε μπροστά στο σκορ (58-60 στο 33’) μετά από αρκετή ώρα.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι βαδίζουμε προς ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι υπέστησαν μπλακ-άουτ. Με σερί 13-0 (!) σε μια κρίσιμη καμπή του αγώνα, η ομάδα της Ρόδου ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση και απέκτησε διψήφια διαφορά (71-60 στο 34’) βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη της. Στην αντίπερα όχθη, οι παίκτες του Πεδουλάκη δεν είχαν τα κουράγια να το παλέψουν και μοιραία υποχρεώθηκαν στην ήττα (80-65).

Περισσότερα σε λίγο…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*