Home / Ποδόσφαιρο / Europa League / Εκπληκτική ευρωπαϊκή περμιέρα για τον ΠΑΣ, 3-0 την Οντ

Εκπληκτική ευρωπαϊκή περμιέρα για τον ΠΑΣ, 3-0 την Οντ

Στα προκριματικά του Europa League

Αθήνα
Σε θρίαμβο εξελίχθηκε η πρώτη εμφάνιση στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, με το σύλλογο της Ηπείρου να κατανικά στους «Ζωσιμάδες» τη νορβηγική Οντ Γκρένλαντ με 3-0 και να αποκτά σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, ενόψει της ρεβάνς την ερχόμενη Πέμπτη, 21 Ιουλίου.

Τα γκολ της ομάδας του Γιάννη Πετράκη σημείωσαν οι Μιχαήλ στο 7ο, Ναδάλες στο στο 31ο και Ακόστα στο 68ο λεπτό.

Το ξεκίνημα των γηπεδούχων ήταν “ονειρεμένο” καθώς άνοιξαν το σκορ μόλις στην πρώτη τελική προσπάθειά τους, στο έβδομο λεπτό: στο κόρνερ του Ακόστα ο Μιχαήλ πλάσαρε με το αριστερό στη γωνία σημειώνοντας ένα ιστορικό γκολ, το πρώτο του ΠΑΣ Γιάννινα στην Ευρώπη.

Στο 31ο λεπτό ο «Άγιαξ της Ηπείρου» διπλασίασε στην τρίτη τελική προσπάθειά του (!), όταν ο Καρανίκας σέντραρε από δεξιά και ο Ακόστα που είχε τρυπώσει στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας βρήκε την μπάλα με το δεξί για το 2-0.

Από εκεί και ύστερα υπήρχε ο εξαιρετικός Πασχαλάκης, που κράτησε το πλεονέκτημα στο σκορ για την ομάδα του στο 20΄, όταν μπλόκαρε το σουτ του Νίλσεν και στο 34΄ μετά την κεφαλιά του Ακαμπουέζε, στις μοναδικές δύο φάσεις που η Οντ ανησύχησε τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο.

Η ομάδα της Ηπείρου συνέχισε με την ίδια τακτική και στο δεύτερο ημίχρονο: άφησε την κατοχή της μπάλας στους Νορβηγούς και έχοντας μπλοκάρει την ανάπτυξή τους από τα άκρα έψαχνε σε κάποια ευκαιρία την αντεπίθεση.

Κάπως έτσι προήλθε το τρίτο γκολ, όταν στο 68ο λεπτό ο Φερφελής κέρδισε τις μονομαχίες λίγο κάτω από το κέντρο, έφυγε μπροστά αλλά στο τετ α τετ νικήθηκε από την Ρόσμπαχ, για να πάρει το ριμπάουντ ο Ακόστα που είχε ακολουθήσει και να σημειώσει το 3-0 διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκλεν Νίμπεργκ (Σουηδία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπέριος, Καρανίκας – Έρικσεν

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπέριος, Καρανίκας, Ναδάλες, Λίλα, Κοζορώνης, Ακόστα (90΄+ Σκόνδρας), Γιάκος (80΄ Δώνης), Φερφελής (77΄ Κόντε)

ΟΝΤ (Νταγκ-Έλιεφ Φάγκερμο):
Ρόσμπαχ, Ρουντ, Γκρέγκαρντ, Μπεργκ (46΄ Γένσεν), Χάλβορσεν, Γιόχανσεν, Νόρντκβελ (86΄ Μπέργκαν), Νίλσεν (73΄ Χάουγκεν), Χάγκεν, Έρικσεν, Ακαμπουέζε

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*