Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Εκδικάστηκε η έφεση της ΑΕΚ και των «πέντε» για τα γεγονότα με ΟΦΗ – Άμεσα η απόφαση!

Εκδικάστηκε η έφεση της ΑΕΚ και των «πέντε» για τα γεγονότα με ΟΦΗ – Άμεσα η απόφαση!

Εκδικάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής (1/10) ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η έφεση της ΑΕΚ και των πέντε προσώπων που τους επιβλήθηκαν ποινές πρωτοδίκως, για υβριστική συμπεριφορά απέναντι στον διαιτητή του αγώνα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Θυμίζουμε ότι το πειθαρχικό όργανο της Super League είχε επιβάλλει απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για ένα μήνα στους Παναγιώτη Κονέ, Γιάννη Παπαδημητρίου, Χρήστο Παπαδημητρίου και Γιάννη Παπαδόπουλο, ένα μήνα απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια καθώς και 5.000 ευρώ πρόστιμο στον Βασίλη Δημητριάδη και τέλος πρόστιμο ύψους 7.500 ευρώ στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων αναμένεται να εκδοθεί πολύ άμεσα, δηλαδή απόψε ή το αργότερο αύριο Σάββατο (2/10). Κάτι που ζήτησε η ΑΕΚ, ώστε σε περίπτωση που υπάρξει απαλλακτική απόφαση για τους Κονέ, Γ. Παπαδημητρίου και Βασίλη Δημητριάδη (τους οποίους αναγνωρίζει ως αξιωματούχους της) να μπορούν οι εν λόγω να ταξιδέψουν την Κυριακή κανονικά στο Αγρίνιο για το ματς με τον Παναιτωλικό.

Την ΑΕΚ εκπροσώπησε ο δικηγόρος, Αλέξης Αλεξίου, ενώ τα πέντε πρόσωπα εκπροσωπήθηκαν από την δικηγόρο Έλλη Ρίζου. Μάλιστα οι Βασίλης Δημητριάδης, Παναγιώτης Κονέ, Γιάννης Παπαδημητρίου και Χρήστος Παπαδημητρίου, εμφανίστηκαν στο δικαστήριο αυτοπροσώπως. Ως μάρτυρας κατέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιώργος Κοσμάς.

Ο Αλέξης Αλεξίου ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Έχω δει πολλές αποφάσεις, αλλά αυτή αποτελεί σταθμό στην αθλητική δικαιοσύνη. Στον συγκεκριμένο χώρο, στη φυσούνα, τοποθετήθηκαν χωρίς τη βούλησή τους με αναγκαστική παρέμβαση της αστυνομίας για να αποφευχθεί κίνδυνος για την σωματική τους ακεραιότητα. Άρα δεν βρέθηκαν εκεί μόνοι τους. Δεν εισήλθαν μόνοι τους. Ξύλο έτρωγαν, για 3-4 λεπτά μετά το δεύτερο γκολ.

Ένας έβρισε, ο Χρήστος Παπαδημητρίου, που έτρωγε ξύλο και του βγήκε ο ώμος. Και προβάλαμε και την ένσταση της δικαιολογημένης αγανάκτησης.

Η απόφαση του πρωτοβαθμίου δέχτηκε ότι οι τέσσερις, προφανώς εν χορώ, είπαν τις επίμαχες φράσεις. Πρωτοφανές γεγονός, τέσσερις άνθρωποι να είπαν ταυτόχρονα την ίδια φράση και να τιμωρήθηκαν και οι τέσσερις. Τέσσερις άνθρωποι από τελείως άλλους χώρους, να έχουν τη φώτιση να πουν στον διαιτητή ακριβώς το ίδιο πράγμα, ότι “φεύγεις σαν κλέφτης”.

Ο Δημητριάδης δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε αποδίδεται. Ο μόνος που είπε την υβριστική φράση απευθυνόμενος σε οπαδό που του είχε επιτεθεί, ήταν ο Χρήστος Παπαδημητρίου. Η ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση με τον Χρήστο Παπαδημητρίου και τον Γιάννη Παπαδόπουλο, οι οποίοι είναι φίλαθλοι της ΑΕΚ (σ.σ. ανέφερε το δεδικασμένο για τον Γιάννη Παπαδόπουλο από την Επιτροπή Δεοντολογίας).

Ελλείψει οποιασδήποτε παραβατικής συμπεριφοράς από τους τρεις εξ αυτών που είναι αξιωματούχοι της, η ΠΑΕ ΑΕΚ πρέπει να απαλλαγεί».

Η Έλλη Ρίζου σημείωσε από την πλευρά της:

«Δεν γίνεται τέσσερις άνθρωποι εν χορώ, σαν χορωδία, να πουν την ίδια φράση και να τιμωρηθούν γι’ αυτή τη φράση και οι τέσσερις. Τους καταδίκασε όλους για κάτι που είπε ένας. Ζητήσαμε να κληθεί ο παρατηρητής να έρθει στο δικαστήριό σας. Και είπε ότι δεν μπορεί να έρθει.

Σήμερα το ίδιο δικαστήριο απάλλαξε τον Διούδη και τον Ναζλίδη που βρίστηκαν. Εκεί, δεν ισχύει η έκθεση του παρατηρητή; Μόνο στην δική μας υπόθεση ήταν ευαγγέλιο η έκθεση του παρατηρητή;

Με την απλή κοινή λογική, ούτε σχολική χορωδία να ήταν, ούτε ακόμα και αν κάνανε πρόβες, δεν θα έλεγαν ταυτόχρονα τόσα άτομα την ίδια φράση.

Το “δεν σέβεσαι την ΑΕΚ” ήταν ένα παράπονο για την διαιτησία του. Την άλλη φράση, την υβριστική, την είπε ο Χρήστος Παπαδημητρίου, όπως και το “φεύγεις σαν κλέφτης”. Και τα είπε από δικαιολογημένη αγανάκτηση. Τον είχαν σκοτώσει στο ξύλο και είχε δικαιολογημένο εκνευρισμό.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος απαλλάχθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας ελλείψει δικαιοδοσίας, γιατί δεν είναι αξιωματούχος της ΑΕΚ. Η πρωτοβάθμια απόφαση παραβιάζει αυτό το δεδικασμένο. Είναι ένα επικίνδυνο σκεπτικό. Δέχεται ότι είναι φίλαθλος της ΑΕΚ, αλλά τον τιμωρεί! Είναι αδιανόητο αυτό! Οι φίλαθλοι δεν δικάζονται από τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου. Και ένα μικρό παιδί το ξέρει αυτό. Αν είναι να φέρουμε εδώ να δικάσετε και την ορίτζιναλ, την θύρα 13 ή την θύρα 7. Για τους φιλάθλους τιμωρείται μόνο η ΠΑΕ. Ανοίγει τον ασκό του Αιόλου αυτή η απόφαση.

Υπάρχει έλλειψη δικαιοδοσίας για τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον Χρήστο Παπαδημητρίου, για τον οποίο υπάρχει και δικαιολογημένη αγανάκτηση. Είχε υποστεί μια βάναυση πράξη, του είχαν βγάλει τον ώμο (σ.σ. προσκομίστηκε και χαρτί από ορθοπεδικό).

Καταδικαστήκαμε με βάση μια αόριστη έκθεση και περιμένουμε την απαλλαγή μας».

Ο Βασίλης Δημητριάδης πήρε το λόγο και είπε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί βρίσκομαι εδώ. Δεν έχω πει τίποτα, δεν έχω κάνει τίποτα. Αν δεν βγάλετε απόφαση σήμερα ή αύριο δεν θα είμαι την Κυριακή στο γήπεδο. Είμαι ο γενικός αρχηγός, βρίσκομαι παντού για την ομάδα», ενώ ο Παναγιώτης Κονέ πρόσθεσε: «Με χαροποίησε που μας έβαλαν στα επίσημα. Είπα ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει. Στο δεύτερο γκολ πανηγυρίσαμε και έγιναν συμβάντα που με απογοήτευσαν. Άλλαξαν όλα εκεί. Κινδύνευσε η σωματική μας ακεραιότητα. Και διαμαρτυρηθήκαμε και στον διαιτητή για κάποιες αποφάσεις του σε βάρος της ομάδας μας».

Ο Χρήστος Παπαδημητρίου ανέφερε πως: «Είμαι αμισθί γενικός διευθυντής της Δικέφαλος Α.Ε. που κατασκευάζει το γήπεδο της ΑΕΚ. Βιαίως βρέθηκα στα αποδυτήρια, δεν έχω επισκεφτεί ποτέ τα αποδυτήρια της ομάδας. Τα ΜΑΤ μας οδήγησαν στη φυσούνα για προστασία. Δέχτηκα επίθεση επειδή πανηγύρισα. Μας μετέφεραν τα ΜΑΤ στη φυσούνα και μας έβριζαν χυδαία κάποιοι οπαδοί και απάντησα. Δεν ήρθα ποτέ σε επαφή με τον διαιτητή», ενώ ο Γιάννης Παπαδημητρίου από την πλευρά του υπογράμμισε: «Ουδέποτε ειπώθηκε η ύβρις αυτή από το στόμα το δικό μου. Ξέρω τι τιμωρίες υπάρχουν και δεν θα το ρίσκαρα ποτέ».

Ο Γιώργος Κοσμάς, τέλος, περιέγραψε –ως μάρτυρας- με λεπτομέρειες τα περιστατικά που έλαβαν χώρα μπροστά του.

Η απόφαση, όπως προείπαμε, αναμένεται το αργότερο ως αύριο.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*