Home / Επικαιρότητα / Εισαγγελική παρέμβαση για δηλώσεις Μπέου: Προέτρεψε σε βία κατά οικολογικών οργανώσεων

Εισαγγελική παρέμβαση για δηλώσεις Μπέου: Προέτρεψε σε βία κατά οικολογικών οργανώσεων

Νέα εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου. Ο δήμαρχος βόλου απάντησε στις αντιδράσεις οικολογικών οργανώσεων για κοπή δέντρων στον Κραυσίδωνα, λέγοντας πως «λύνονται με χαστούκια», ενώ προέτρεψε και τον περιφερειάρχη, Δημήτρη Κουρέτα, να πράξει το ίδιο.

Σύμφωνα με το gegonota.news, η Εισαγγελία έδωσε εντολή σε πταισματοδίκη να ερευνήσει όλα τα καταγγελλόμενα από τους εκπροσώπους των οικολογικών οργανώσεων εις βάρος του δημάρχου Βόλου που είναι καταγεγραμμένα σε βίντεο , αλλά θα ερευνηθούν και όλες οι διαδικασίες που δρομολογεί η Περιφέρεια, με βάση επίσης την επίσημη ανακοίνωση εκπροσώπων οικολογικών οργανώσεων και επιστημόνων

Το επίμαχο περιστατικό συνέβη στο δημαρχείο Βόλου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τη συμμετοχή του Δημήτρη Κουρέτα. Ο περιφερειάρχης σχολίασε τις αντιδράσεις των οικολογικών οργανώσεων, τονίζοντας πως οι διαφορές τους θα λυθούν μέσω της δικαστικής οδού.

«Αν κάποιος θεωρεί ότι αυτά που κάνουμε δεν είναι σύννομα και δεν προστατεύουν το περιβάλλον, τα δικαστήρια είναι στη διάθεσή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τον λόγο πήρε ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος σχολίασε: «Οι λύσεις δίνονται με χαστούκια, δυστυχώς όμως η Περιφέρεια δεν μπορεί να τα δώσει. Οπότε περιμένει τον Νόμο. Θα σας θυμίσω τότε που δένονταν σε φοίνικες στα Αστέρια Αγριάς. Λύσεις δίνονται με χαστούκια, αλλά η Περιφέρεια δεν τα δίνει. Όμως καθυστερούν και αν πνιγεί ο κόσμος θα κοιτούν ο ένας τον άλλον. Αυτά τα ανδραγαθήματα να σταματήσουν».

Οι εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών οργανώσεων ζήτησαν την παρέμβαση του εισαγγελέα για προτροπή σε βία, όπως και έγινε.

Αξίζει να σημειωθεί πως θα ερευνηθεί, επίσης, πώς και με ποιου υπεύθυνου την εποπτεία θα κοπούν όλα τα πλατάνια στον Κραυσίδωνα και στα ρέματα του Νότιου Πηλίου. Επίσης, γιατί δεν υπάρχει απόφαση περιβαλλοντικής Αρχής για το έργο και Έκθεση Τεκμηρίωσης από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας για να εγκριθεί η εξαίρεση της κοπής των πλατάνων από την περιβαλλοντική αδειοδότηση. Στην άποψη της Περιφέρειας ότι οι εργασίες «εκτελούνται κατόπιν αδείας από το Δασαρχείο» οι εκπρόσωποι των οικολογικών οργανώσεων απάντησαν και αυτό θα διερευνηθεί ότι σύμφωνα με τις Δασικές Αστυνομικές Διατάξεις δασαρχείων της χώρας.

Επίσης παρέθεσαν την θέση του Περιφερειακού Συμβούλου και Εντεταλμένου Συμβούλου Τεχνικών έργων του Δημήτρη Κουρέτα, κ. Τσιάρα σχετικά με τον τρόπο καθαρισμού των ποταμών και των ρεμάτων.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*