Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Εγκώμια Τζόρτζεβιτς για «3D» και η παρουσία Γιαννακόπουλου

Εγκώμια Τζόρτζεβιτς για «3D» και η παρουσία Γιαννακόπουλου

Ο ΠΑΟ πριν την Τσεντεβίτα

Αθήνα
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ η συνέντευξη Τύπου του Παναθηναϊκού για τον αυριανό (1/4, 21:45) αγώνα με την Τσεντεβίτα για την 13η αγωνιστική του TOP 16 Euroleague. Ο προπονητής των πρασίνων, Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, τόνισε πως η Τσεντεβίτα είναι μια επικίνδυνη ομάδα γιατί παίζει χωρίς άγχος, ενώ έπλεξε για ακόμη μια φορά το εγκώμιο του Δημήτρη Διαμαντίδη, που αύριο θα βραβευτεί από την Euroleague για την προσφορά του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Συγκεκριμένα ο τεχνικός του «τριφυλλιού» δήλωσε: «Δεν είναι θέμα άγχους, αλλά θέμα επιθυμίας να παίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να νικήσουμε, ώστε να εξασφαλίσουμε θέση στα πλέι οφ. Πάντα υπάρχουν πράγματα τα οποία φοβάσαι ότι μπορεί να αποπροσανατολίσουν την ομάδα, όμως έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη σοβαρότητα των παικτών μου και πως καταλαβαίνουν τη σπουδαιότητα του αγώνα.

Έχουμε την Τσεντεβίτα έναν αντίπαλο που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Είναι μια ομάδα που προέρχεται από παιχνίδια σε υψηλό επίπεδο, τόσο με την Φενέρ, όσο και με την Εφές, όπου ηττήθηκαν στο τέλος. Τα τελευταία τους παιχνίδια είναι σε υψηλό επίπεδο, παρότι έχουν αποκλειστεί και αυτό σημαίνει ότι παίζουν χωρίς άγχος, κάτι που είναι επικίνδυνο. Με την Νταρουσάφακα συνέβη το ίδιο πράγμα. Έκαναν το καλύτερο τους παιχνίδι, για εμάς ήταν ματς που έπρεπε να πάρουμε και αυτό είναι ένα αβαντάζ για ομάδες που δεν έχουν πίεση».

Ο 48χρονος προπονητής αναφερόμενος στο τιμώμενο πρόσωπο το αυριανού αγώνα, τον Δημήτρη Διαμαντίδη, είπε : «Είναι γι’ αυτόν. Πρέπει να τον συγχαρώ για αυτή την τιμή, την αξίζει όλη γιατί είναι το κάτι άλλο. Είναι ξεχωριστός από κάθε πλευρά. Είμαι χαρούμενος γι’ αυτόν και από την άλλη πλευρά περήφανος και χαρούμενος που τον έχω παίκτη και μαθαίνω πολλά από αυτόν. Ξέρω ότι το μεγαλείο του δεν αφορά μόνο του ότι είναι παίκτης, αλλά και γιατί είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος.

Προσωπικά τον θεωρώ τον πιο ολοκληρωμένο από κάθε άποψη επαγγελματία , που είναι στο υψηλότερο επίπεδο σε όλα. Είναι πρότυπο για όλους μας. Ήλπιζα να με άκουγε λίγο περισσότερο σε ένα θέμα που προσπαθώ να… δουλέψω (σ.σ. να τον πείσει να συνεχίσει), αλλά ασφαλώς αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Ας τον αφήσουμε να το ευχαριστηθεί και θέλω να τον συγχαρώ με όλη μου την καρδιά».

Δηλώσεις σχετικά με τον αγώνα με την κροατική ομάδα έκανε και ο Όγκνιεν Κούζμιτς που είπε: «Νιώθω υπέροχα. Θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Έχουμε δουλέψει πολύ για να πάρουμε τη νίκη. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην χαλαρώσουμε. Να παίξουμε το παιχνίδι μας και να νικήσουμε».

Τέλος, από τη δική του πλευρά, ο Νικ Καλάθης σημείωσε: «Θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, προέρχονται από μία σημαντική νίκη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και πιστεύω πως είναι μία διαφορετική ομάδα σε σύγκριση με αυτή που αντιμετωπίσαμε την πρώτη φορά. Εμείς θα πρέπει να βγούμε έξω και να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε. Θα έχουμε μία καλή προπόνηση σήμερα και ευελπιστούμε πως θα πάρουμε τη νίκη».

Αναφορικά με την βράβευση του Δημήτρη Διαμαντίδη, δήλωσε: «Θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι για εμάς αλλά την ίδια στιγμή μία μεγάλη τιμή για τον Διαμαντίδη. Θα βραβευτεί ως ένας από τους πέντε κορυφαίους όλων των εποχών, σίγουρα μεγάλη τιμή, το αξίζει και προσωπικά για εμένα είναι ένας από τους μεγαλύτερους που έπαιξαν ποτέ εδώ. Όπως είπα, μεγάλο επίτευγμα, είμαστε ενθουσιασμένοι και πρέπει να το περάσουμε όλο αυτό και μέσα στο παρκέ».

Με Δ. Γιαννακόπουλο η προπόνηση

Το «παρών» στο ΟΑΚΑ πριν από την έναρξη της προπόνησης του Παναθηναϊκού, έδωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος θέλησε με αυτό τον τρόπο να βρεθεί δίπλα στην ομάδα του πριν από ένα σημαντικό ματς. Ο «ισχυρός» άνδρας του «τριφυλλιού» ευχήθηκε καλή επιτυχία σε παίκτες και προπονητές και εξέφρασε την πίστη του ότι η ομάδα θα βρεθεί με θριαμβευτικό τρόπο στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*