Home / Ομάδες / Είκοσι χρόνια από το… Who is Giourkas

Είκοσι χρόνια από το… Who is Giourkas

Σαν σήμερα, πριν 20 χρόνια… Ο Παναθηναϊκός είχε ήδη χάσει κάθε ελπίδα πρόκρισης, αλλά ένα ματς με τη μεγάλη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μόνο «αγγαρεία» δεν θα μπορούσε να είναι. Άλλωστε ήταν η πρώτη φορά που οι «διάβολοι» επισκέπτονταν την Ελλάδα από τις μάχες με τον Αθηναϊκό δέκα χρόνια νωρίτερα…

Με 30.000 λαού στο πλευρό του, ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να κλέψει τον προβολέα από τη μεγάλη του αντίπαλο. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον παίρνοντας στα χέρια του τις συνθέσεις αναρωτιόταν φωναχτά «Who is Giourkas?», καθώς αγνοούσε την… ύπαρξη του νεαρού τότε μπακ. Ο Σεϊταρίδης φρόντισε να του συστηθεί καταλλήλως.

Στο 25’ και μετά από απομάκρυνση σε εκτέλεση φάουλ του Γκόραν Βλάοβιτς, η μπάλα έφτασε λίγο έξω από την περιοχή. Εκεί την υποδέχτηκε ο 19χρονος άσος και με έναν απευθείας κεραυνό την έστειλε στη δεξιά γωνία του Φαμπιάν Μπαρτέζ!

Ο Παναθηναϊκός σπατάλησε πολλές ευκαιρίες για έναν ευρωπαϊκό θρίαμβο, με τον Λυμπερόπουλο, τον Μπόατενγκ και τον Μπασινά, για να τιμωρηθεί στο 90’ από τον Πολ Σκόουλς που ισοφάρισε σε 1-1.

Η βραδιά όμως έμεινε για πάντα χαραγμένη στη μνήμη των φίλων του Παναθηναϊκού και φυσικά του σκόρερ. «Σίγουρα η πρώτη συμμετοχή στην Ευρώπη να είναι στο Champions League και με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελεί όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή. Χάρηκα πολύ που σημείωσα αυτό το γκολ απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Θα το θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή, επειδή ήταν και το πρώτο μου γκολ», είχε δηλώσει.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Στράτος Αποστολάκης): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Ολιβάρες, Χένρικσεν, Γκούμας, Φύσσας, Μπασινάς (85? Φλίπσεν), Καραγκούνης, Μπόατενγκ, Βλάοβιτς (59? Γκαλέτο), Λυμπερόπουλος (66? Βαζέχα).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Φέργκιουσον): Μπαρτέζ, Γ. Νέβιλ, Σταμ, Μπράουν, Σιλβέστρ (64? Τσάντγουικ), Φ. Νέβιλ (78? Σέριγχαμ), Σκόουλς, Κιν, Μπέκαμ, Κόουλ (78? Σόλσκιερ), Γιορκ.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*