Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Είδε μια χαραμάδα… φωτός η ΑΕΚ

Είδε μια χαραμάδα… φωτός η ΑΕΚ

Μια μικρή πίστωση χρόνου για να επουλώσει τις αγωνιστικές της «πληγές» έδωσε στον εαυτό της η ΑΕΚ.

Παρόλο που δεν μάγεψε κιόλας απέναντι στον Παναιτωλικό, η «Ένωση» βελτίωσε τουλάχιστον την αμυντική της λειτουργία και με συνταγή Χιμένεθ, πήρε το απαραίτητο τρίποντο (1-0).

Το γκολ του Γαλανόπουλου από ασίστ του (πολύ καλού) Μάνταλου ήταν αρκετό για τους «κιτρινόμαυρους», που έχασαν με τραυματισμό τον (εξαιρετικό ως τότε) Γκαρσία και είδαν τον Μιτάι να επιβεβαιώνει ξανά πως αξίζει εκείνος να θεωρείται βασικός.

Πώς έπαιξε

Σε αρκετές αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό προχώρησε ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ανδαλουσιανός άφησε έξω τον Τσιντώτα (μετά το σερί κακών εμφανίσεων) και ξεκίνησε τον Αθανασιάδη. Παράλληλα έδωσε φανέλα βασικού στον Μιτάι, τοποθέτησε Γαλανόπουλο-Σάκχοφ στα χαφ και άφησε στον πάγκο τον Λιβάγια για να δώσει τη θέση του στον Τάνκοβιτς. Με αυτά τα δεδομένα, το 4-2-3-1 της ΑΕΚ διαμορφώθηκε ως εξής:

Το ματς

Περίπου σαν κανονική ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο η ομάδα του Χιμένεθ. Θέλοντας να βγάλουν εγωισμό, οι «κιτρινόμαυροι» στρίμωξαν από νωρίς τον Παναιτωλικό. Πριν καν συμπληρωθεί πεντάλεπτο τον είχαν ήδη απειλήσει δυο φορές (με εκτέλεση φάουλ του Τάνκοβιτς και άστοχο σουτ του Γκαρσία). Αν και εγκαταστάθηκαν νωρίς λοιπόν έξω από την περιοχή -με ζωηρό τον Μάνταλο και τον Γκαρσία να μοιάζει ένα κλικ πάνω από συμπαίκτες και αντιπάλους- χρειάστηκε μια λάθος ενέργεια αντιπάλου (ανάποδη κεφαλιά του Λιάβα) για ν’ αγγίξουν το γκολ.

Αυτό αποδείχθηκε όμως ότι ήταν θέμα χρόνου να έρθει. Όχι επειδή η ΑΕΚ ήταν τόσο πιεστική. Aντιθέτως ο Παναιτωλικός ισορρόπησε μετά από ένα σημείο και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Αλλά επειδή φαινόταν ότι κάποια ατομική έκλαμψη ποιότητας των γηπεδούχων θα ήταν αρκετή για να προηγηθούν. Αυτό συνέβη λοιπόν λίγο πριν το ημίχρονο όταν ο Μάνταλος εκμεταλλεύτηκε μια πάσα του Μπακάκη (που μάλλον προοριζόταν για σουτ) και με ψυχραιμία σέρβιρε το γκολ στον Γαλανόπουλο.

Όσο ιδανικά τελείωσε όμως το πρώτο μέρος για την ΑΕΚ, τόσο άδοξα ξεκίνησε το δεύτερο. Κι αυτό διότι ο Γκαρσία τραυματίστηκε σε ανύποπτη φάση και χρειάστηκε να δώσει τη θέση του στον Λιβάγια. Αυτό -έστω και από σπόντα- θα μπορούσε να βγει σε καλό για την «Ένωση»: Όμως ο Κροάτης (στην πρώτη επαφή του με την μπάλα) χαράμισε πάνω στον Κνετ το… μισό γκολ που του προσέφερε ο Μάνταλος. Θα μπορούσε, μάλιστα, το πράγμα να στραβώσει και πάλι από το πουθενά για τους κιτρινόμαυρους: Όταν η ασυνεννοησία Τσιγκρίνσκι-Νεντελτσιάρου δεν έγινε… ασίστ για τον Ντάλσιο, επειδή εκείνος πλάσαρε χαλαρά στον Αθανασιάδη.

Αφού τη γλίτωσε λοιπόν εκεί (και αφού ο Ολιβέιρα σε μια ακόμα φάση που θα μπορούσε να εκτελέσει από τη μικρή περιοχή, έκανε μια ενέργεια παραπάνω και κόπηκε) η ΑΕΚ άρχισε να αγχώνεται. Όσο περνούσε η ώρα -και όπως έδειχναν και οι αλλαγές του Χιμένεθ- προτεραιότητά της ήταν πλέον να προστατεύσει το σκορ. Και παρόλο που αυτή δεν έμοιαζε ασφαλής επιλογή με τη φετινή εικόνα της άμυνάς της, το κατάφερε. Διότι έστω και με άγχος, μπόρεσε για πρώτη φορά φέτος να… μην πανικοβληθεί και να φτάσει χωρίς μεγάλους κινδύνους εντέλει στην απαραίτητη νίκη.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το control room του sport-fm.gr

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*