Home / Άλλα Σπόρ / Δύο χάλκινα από τους Ελληνες την πρώτη ημέρα του Athens Junior European Cup τζούντο

Δύο χάλκινα από τους Ελληνες την πρώτη ημέρα του Athens Junior European Cup τζούντο

Στο Athens Junior European Cup τζούντο, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στο κλειστό «Γ. Στεφανόπουλος» στο Περιστέρι, οι Ελληνες τζουντόκα έκαναν αρκετά καλές εμφανίσεις ο Σάββατο και κατέκτησαν δύο μετάλλια την πρώτη ημέρα, με τον Μιχαήλ Τουτλασβίλι να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα -73κ. και τη Μαρία-Νικολέτα Βούλπασιν να κατακτά το δεύτερο στα +78κ.

Υπό το βλέμμα του Γ.Γ.Α., Γιώργου Μαυρωτά, οι Έλληνες τζουντόκα έκαναν το καλύτερο δυνατό, με τον Τουτασβίλι να είναι αυτός που κέρδισε το πρώτο το χάλκινο με ippon απέναντι στον Αρμένιο Τοροσιάν.

Ο πρωταθλητής των -73κ. κέρδισε αρχικά τον Κοσοβάρο Σαραπόλι στον δεύτερο γύρο και τον Ισραηλινό Μπιμπίτκο στον τρίτο γύρο, ενώ στα προημιτελικά αντιμετώπισε τον Γάλλο Αχιμπό. Εκεί, μετά από συγκλονιστική μάχη, οι δυο τους οδηγήθηκαν στο «χρυσό» σκορ, όπου ο Γάλλος πήρε την πρόκριση με ippon.

Στα ρεπεσάζ, είχε μία δεύτερη ευκαιρία και κατάφερε να κερδίσει αρχικά τον Ισραηλινό Σαμαετσένκο με ippon. Ακολούθησε ο Κύπριος Ανδρέου, τον οποίο, επίσης, κέρδισε με ippon και στον αγώνα για το μετάλλιο αντιμετώπισε τον Αρμένιο Αρτάκ Τοροσιάν, επικρατώντας με τον ίδιο τρόπο, για να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

«Ήθελα το χρυσό μετάλλιο, αλλά θα πάμε για αυτό στην επόμενη διοργάνωση» ανέφερε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Μετάλλιο κατέκτησε, όμως, και η Μαρία-Νικολέτα Βούλπασιν, η οποία στα ρεπεσάζ για το χάλκινο επικράτησε της Γαλλίδας Λομπέ με Ippon, κλείνοντας ιδανικά την πρώτη ημέρα για τα ελληνικά χρώματα.

«Ήρθα για το μετάλλιο και κατάφερα να το πάρω. Στα ρεπεσάζ αγωνίστηκα όπως περίμενα και κατάφερα να ανέβω στο βάθρο. Το αφιερώνω στους γονείς μου, που ήταν εδώ να με στηρίξουν, όπως και σε όλους τους συναθλητές μου και τον προπονητή μου.

Θέλω να φέρω κι άλλα μετάλλια για τη χώρα μου και να την εκπροσωπήσω στο μέλλον σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια Πρωταθλήματα, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες», τόνισε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Μαυρωτάς: «Η διεθνής κοινότητα του τζούντο επέστρεψε στην Ελλάδα»

Πριν τους τελικούς της πρώτης ημέρας πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης, όπου ο Γ.Γ.Α., Γιώργος Μαυρωτάς, στην ομιλία του ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες.

«Εκ μέρους της κυβέρνησης, θέλω να καλωσορίσω τους αθλητές και τις αποστολές από τις χώρες της Ευρώπης που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Εύχομαι να απολαύσουν την παρουσία τους στην Αθήνα και να έχουν καλή επιτυχία στη διοργάνωση».

Στη συνέχεια, ο Γ.Γ.Α, πρόσθεσε: «Είναι ένα πολύ θετικό γεγονός ότι, μετά από καιρό, η διεθνής κοινότητα του τζούντο επιστρέφει στην Ελλάδα με τη συμμετοχή 300 αθλητών από 27 χώρες και σε υψηλό επίπεδο. Είναι ένα ενθαρρυντικό και αισιόδοξο βήμα για την Ελλάδα και το άθλημα που δείχνει ότι επιστρέφει σε μία κανονικότητα».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Ηλιάδης, δήλωσε για τη διοργάνωση: «Είναι η πρώτη φορά μετά την covid εποχή, μετά από δύο χρόνια, που το Iliadis Cup -Athens Junior European Cup επιστρέφει. Είναι μία μεγάλη διοργάνωση για εμάς, αλλά και για τους αθλητές που έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν βαθμούς που θα τους βοηθήσουν να δώσουν το παρών στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τα οποία είναι σημαντικά, καθώς εκεί θα διεκδικήσουν έτσι βαθμούς και θα ανέβουν θέσεις στα ranking, καθώς η διοργάνωση παίζει ρόλο ακόμη και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο κ. Ηλιάδης πρόσθεσε πως: «Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μας εμπιστεύεται στο να αναλάβουμε διοργανώσεις και πιστεύω πως τα καταφέραμε. Καταφέραμε να διοργανώσουμε έναν αγώνα με διεθνείς προδιαγραφές στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Και είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση για εμάς, καθώς τον Ιούνιο θα φιλοξενήσουμε στην Κρήτη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βετεράνων, όπου κι εκεί θα είμαστε έτοιμοι».

Ο Δημήτρης Γιαννόπουλος ήταν από τους Έλληνες αθλητές που έφτασε μία «ανάσα» από τον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο σε μία εξαιρετική παρουσία. Αν και ο νεότερος της κατηγορίας των -66κ.,κοίταξε στα μάτια τους αντιπάλους του, για να ηττηθεί από τον Νορβηγό Μπρόβολντ στον τρίτο γύρο των ρεπεσάζ: «Είναι τιμή να αγωνίζομαι σε αυτήν τη διοργάνωση και, μάλιστα, κόντρα σε μεγαλύτερους ηλικιακά αθλητές. Ήθελα ένα μετάλλιο και έφτασα κοντά. Ήξερα, όμως, το βαθμό δυσκολίας του εγχειρήματος, λόγω ηλικίας.

Εύχομαι να βρεθούμε και του χρόνου σε τόσο σημαντικούς και ωραίους αγώνες. Λόγω πανδημίας, δεν είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε αγώνες και ήταν μια όμορφη εμπειρία εδώ. Πλέον, στρέφω το βλέμμα μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπου θέλω να φτάσω ψηλά».

Η αναλυτική παρουσία των Ελλήνων την πρώτη ημέρα:

ΑΝΔΡΕΣ

-60κ.

Στον δεύτερο γύρο αποκλείστηκε ο Θόδωρος Γκόγκουα από τον Ισραηλινό Βεκσλέρ.

Στην ίδια φάση έμεινε εκτός ο Χάρης Καλανίδης από τον Ρουμάνο Ανχελ, ο Χρήστος Πρανγκίδης από τον Αζέρο Μαμαντλί, ο Γιώργος Μαυρίδης από τον Πολωνό Μπλάζακ, ο Αλέξανδρος Κατσαρώνας από τον, επίσης, Αζέρο Καριμλί, και ο Νίκος Παπαστεργίου από τον Αζέρο Πιρίγιεφ.

Ο Ανδρέας Πρίφτης ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο από τον Κύπριο Χριστοδουλίδη, ωστόσο μπήκε στα ρεπεσάζ, όπου αντιμετώπισε τον Αρμένιο Μπανταγιάν, με τον αντίπαλό του να παίρνει το «εισιτήριο» για τον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου.

Στα ρεπεσάζ πέρασε και ο Αδάμ Αναστασόπουλος, όπου κόντρα στον Ισραηλινό Σούλμαν ηττήθηκε με ippon.

-66κ.

Ως τον τρίτο γύρο έφτασε στην κατηγορία ο Δημήτρης Γιαννόπουλος. Με δύο διαδοχικές νίκες επί του Κύπριου Καλαϊτζίδη και του Γάλλου Λεκόκ, έφτασε στα προημιτελικά, όπου ηττήθηκε από τον Καζάκο Ζαϊζαγκαλίεφ με ippon.

Πέρασε, ωστόσο, στα ρεπεσάζ όπου αντιμετώπισε τον Αζέρο Μπαγκίροφ, τον οποίο κέρδισε και, στη συνέχεια, κόντρα στον Νορβηγό Μπρόβολντ, όπου έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Στον δεύτερο γύρο σταμάτησε η πορεία των Αντώνη Μπιντζάμοφ (ήττα από τον Καζάκο Μουσακάνοφ), Ηλία Πριονίδη (ήττα από τον Αρμένιο Αμπραχαμιάν) και Βασίλη Μπριόλα (ήττα από τον Σουηδό Μαξλίν).

Στον πρώτο γύρο αποκλείστηκε ο Ιωάννη Γεωργαράς από τον Βούλγαρο Γιότοφ, ο Χρήστος Αραμπατζής από τον Μολδαβό Λούνγκου, ο Φώτης Καρυπίδης από τον Ισραηλινό Ραχμάνι, ο Λευτέρης Χρηστάκης από τον Δανό Ρόζενμπεργκ.

-73κ.

Σπουδαία εμφάνιση από τον Μιχαήλ Τσουτλασβίλι, ο οποίος έφτασε ως τα προημιτελικά της κατηγορίας. Κέρδισε τον Κοσοβάρο Σαραπόλι στον δεύτερο γύρο και τον Ισραηλινό Μπιμπίτκο στον τρίτο γύρο, ενώ στα προημιτελικά αντιμετώπισε τον Γάλλο Αχιμπό. Εκεί, μετά από συγκλονιστική μάχη, οδηγήθηκαν στο «χρυσό» σκορ, όπου ο Γάλλος πήρε την πρόκριση με ippon.

Στα ρεπεσάζ, είχε μία δεύτερη ευκαιρία και κατάφερε να κερδίσει αρχικά τον Ισραηλινό Σαμαετσένκο με ippon. Ακολούθησε ο Κύπριος Ανδρέου, τον οποίο, επίσης, κέρδισε με ippon και στον αγώνα για το μετάλλιο αντιμετώπισε τον Αρμένιο Αρτάκ Τοροσιάν, τον οποίο και κέρδισε με ippon, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Εξαιρετική η παρουσία και του Σταύρου Δούμα, ο οποίος κέρδισε αρχικά στον δεύτερο γύρο τον Αζέρο Χαζιτάντζε και, στη συνέχεια, τον Σέρβο Τζόρτζεβιτς, φτάνοντας, επίσης, στα προημιτελικά, όπου αντιμετώπισε τον Πολωνό Κοβάλσκι και εκεί αποκλείστηκε.

Πέρασε κι αυτός στα ρεπεσάζ, όπου βρήκε απέναντί του τον Καζάκο Αλσέιτ, τον οποίο κέρδισε με ippon. Ακολούθησε στον επόμενο γύρο το ματς με τον Σέρβο Ράιζιτς, όπου ηττήθηκε με Ippon για να καταταγεί έβδομος.

Στον ίδιο γύρο αποκλείστηκε και ο Παναγιώτης Κωφίδης. Αρχικά, αποκλείστηκε από τον Αρμένιο Τοροσιάν, αλλά πήγε στα ρεπεσάζ κόντρα στον Τούρκο Τσελεμπί, τον οποίο κέρδισε. Στον επόμενο γύρο, πριν τον αγώνα για το μετάλλιο, ηττήθηκε από τον Κοσοβάρο Σένα.

Στον δεύτερο γύρο ολοκλήρωσε την παρουσία του ο Ιάσωνας Κοτζεγιαννίδης μετά την ήττα του από τον Ισραηλινό Σαμαρτσένκο, όπως και ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος που κέρδισε τον Αρμένιο Χαρουτιουνάν, αλλά ηττήθηκε από τον Βρετανό Εκλι, αλλά και ο Νίκος Παπαδόπουλος (έχασε από τον Καζάκο Αλσεϊτ).

Στον πρώτο γύρο ηττήθηκαν οι Γ. Κοτζαχρήστος και Ιωάννης Παπαναστασίου.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

-63κ.

Στον δεύτερο γύρο αποκλείστηκε η Αγγελική Τσέπα από την Γαλλίδα Ζιρί, η Σοφία Ξανθοπούλου από την Κροάτισσα Σίμιτς και η Αλεξάνδρα Παπαγιαννάκη από την Τσέχα Σκάλσκα. Η Παπαγιαννάκη πέρασε στα ρεπεσάζ, όπου αντιμετώπισε την Ισραηλινή Μελοσιάν και την κέρδισε με ippon και στον επόμενο γύρο αντιμετώπισε την Πολωνή Πάλκα, χάνοντας, ωστόσο, την ευκαιρία να προχωρήσει.

Στον πρώτο γύρο έμεινε εκτός η Ελένη Καραστρατίδου από την Τουρκάλα Αϊντίν και η Σοφία Ματσιρίδη από την, επίσης, Τουρκάλα Τουτούς.

-70κ.

Στον πρώτο γύρο αποκλείστηκε η Χριστίνα Σταμούλη από την Τσέχα Ζαμπρίντσκα, αλλά και η Χαραλαμπία Μαρή από την Ισραηλινή Μπαρ Ορ. Η Σταμούλη στα ρεπεσάζ αγωνίστηκε απέναντι στην Ισραηλινή Μάλκα, όπου ηττήθηκε και κατετάγη ένατη.

+78κ.

Η Μαρία Νικόλ Βούλπασιν ήταν η μοναδική ελληνική παρουσία στην κατηγορία, με την Τουρκάλα Γιλμάζ να την κερδίζει στον προημιτελικό. Η Βούλπασιν πάλεψε στα ρεπεσάζ για το χάλκινο κόντρα στη Γαλλίδα Λομπέ.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*