Home / Άλλα Σπόρ / Δύο νίκες και παίζει για την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό ο Γκιώνης στο Contender πινγκ πονγκ της Σλοβ

Δύο νίκες και παίζει για την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό ο Γκιώνης στο Contender πινγκ πονγκ της Σλοβ

Ο Παναγιώτης Γκιώνης με δύο νίκες την Τρίτη στη Νόβα Γκόριτσα, προχώρησε στον τέταρτο προκριματικό γύρο του απλού ανδρών στο WTT Contender πινγκ πονγκ της Σλοβενίας και την Τετάρτη διεκδικεί την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό.

Ο Γκιώνης είχε ν’ αγωνιστεί σε διεθνές event από την περασμένη άνοιξη. Άρχισε αποφασιστικά και με αξιόλογο αγωνιστικό πρόσωπο την προσπάθειά του και ήδη πάει να υλοποιήσει έναν πολύ δύσκολο στόχο δεδομένου ότι στον πρώτο γύρο του αγωνίσματος περνούν από την προκριματική διαδικασία μόνο οκτώ αθλητές.

Στον δεύτερο προκριματικό γύρο νίκησε κατά σειρά τον Φινλανδό Άλεξ Ναούμι και τον Κροάτη Φίλιπ Ζέλικο και την Τετάρτη διεκδικεί την είσοδο στους «32» του Οπεν με αντίπαλο τον ισχυρό Ιάπωνα Γιούτα Τανάκα.

Αφού προχώρησε «bye» στον πρώτο προκριματικό γύρο ο Γκιώνης (νούμερο 102 στο τρέχον παγκόσμιο ranking list) άρχισε τους αγώνες του το πρωί της Τρίτης από τον γύρο των «64». Τέθηκε αντιμέτωπος με τον Φινλανδό Άλε Ναούμι (Νο 253) και, πιάνοντας από την αρχή καλό ρυθμό, επέβαλε το παιχνίδι του. Έφτασε στη νίκη με 3-0 σετ και ουσιαστικά κινδύνευσε πραγματικά μόνο στο δεύτερο σετ (11-3, 11-9, 11-5).

Στους «32» των προκριματικών, ο πολύπειρος πρωταθλητής μας τέθηκε αντιμέτωπος με τον Φίλιπ Ζέλικο. Προ ετών τον είχε αντιμετωπίσει σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τον είχε νικήσει χωρίς ιδιαίτερη πίεση, αλλά από τότε ο Κροάτης έχει αισθητή βελτίωση, μάλιστα σήμερα βρίσκεται στο νούμερο 80 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Γκιώνης μπήκε ιδανικά στο παιχνίδι και με το αρχικό 5-0 άφησε λίγα περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του. Στο δεύτερο σετ, προηγήθηκε 5-1 κι έχασε 6 πόντους στη σειρά για να βρεθεί πίσω με 5-7. Έφτασε άμεσα στην ισοφάριση, αξιοποιώντας το σερβίς του, όμως στην παράταση δέχτηκε τελικά το 1-1.

Στο τρίτο σετ, σετ είχε πάλι καλή αρχή. Έφτασε στο 5-1 και φαινόταν ότι συνέχισε να ελέγχει το ματς. Απόδειξη ότι, αφού κράτησε το πλεονέκτημα και ξαναπήρε το προβάδισμα, είχε ανάλογο εξαιρετικό διάστημα και στο τέταρτο σετ όταν βρέθηκε μπροστά με 4-1. Ο Ζέλικο πλησίασε κι έφτασε στον πόντο, αλλά, χάρη στις καλές επιλογές του και στην ποιότητα σε άμυνα και επίθεση, ο Γκιώνης έφτασε στην τελική επικράτηση στο τέταρτο σετ (11-7, 11-13, 11-7, 11-9).

Λίγη ώρα αργότερα, ο Γιούτα Τανάκα επικράτησε με 3-2 σετ σε αμφίρροπη αναμέτρηση με τον Λαμ Σιου Χανγκ από το Χονγκ Κονγκ και θα είναι ο αντίπαλος του Γκιώνη στον καθοριστικό προκριματικό γύρο των «16». Ο αγώνας αρχίζει στις 14:50 ώρα Ελλάδας. Αυτή την εβδομάδα ο Ιάπωνας βρίσκεται στο νούμερο 119 της παγκόσμιας κατάταξης.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*