Home / Άλλα Σπόρ / «Δρόμεια 2024»: Με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 28 χώρες

«Δρόμεια 2024»: Με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 28 χώρες

Το φετινό μίτινγκ στίβου «Δρομεια» αποτελεί «μαγνήτη» για τους ανθρώπους των σπριντ διότι δίνει βαθμούς για προκρίσεις για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού της Ρώμης και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Τα «Δρόμεια 2024» θα θυμίζουν ένα μικρό παγκόσμιο πρωτάθλημα. Σπρίντερ με διακρίσεις σε Ολυμπιακούς, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα χρησιμοποιήσουν τη διοργάνωση, προκειμένου να κάνουν μία δυνατή προπόνηση ενόψει των μεγάλων αθλητικών ραντεβού της χρονιάς.

Ο αριθμός των αγωνιζομένων, σε σχέση με την περυσινή χρονιά, θα είναι διπλάσιος. Το 2023 συμμετείχαν 107 αθλητές και αθλήτριες από το εξωτερικό ενώ φέτος, μέχρι τώρα, έχουν

δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 200. Οι πολλές συμμετοχές αποτέλεσαν αιτία για να αλλάξει το πρόγραμμα των αγώνων και να αρχίσει νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό.

«Το διεθνές μίτινγκ στίβου «Δρόμεια», το οποίο αποτελεί μία συνδιοργάνωση του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης με τον Δρομέα Βάρης, απέσπασε το 2023 την πρώτη θέση στην κατάταξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και πλέον από φέτος έχει προαχθεί στην κατηγορία Silver Continental Tour σε όλα τα αγωνίσματα.

Οι κορυφαίοι αθλητές που θα συμμετάσχουν, αποσπούν την προσοχή του παγκόσμιου αθλητικού στερεώματος κι ο αγώνας συμβάλλει καθοριστικά στην προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους, αλλά και στη συνεχή προσπάθεια υποστήριξης σημαντικών δράσεων για την εξωστρέφεια της πόλης μας», δήλωσε ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Το επίπεδο της διοργάνωσης θα είναι ιδιαίτερα υψηλό κι όσοι βρεθούν στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Βάρης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δυνατές κούρσες. Οι

δηλώσεις συμμετοχής βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει ότι θα αγωνιστούν αθλητές κι αθλήτριες από ΗΠΑ, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Φινλανδία, Μ. Βρετανία, Σουηδία, Πολωνία, Δανία, Γερμανία, Νορβηγία, Κύπρο, Ελβετία, Εσθονία, Σλοβενία, Τσεχία, Λετονία, Τουρκία, Αίγυπτο, Άγιο Μαυρίκιο, Ουγκάντα, Μποτσουάνα, Κένυα, Δομινικανή Δημοκρατία, Γκάμπια, Νιγηρία και, φυσικά, από την Ελλάδα.

Ανάμεσα στις συμμετοχές βρίσκονται πολλοί αθλητές, τα ονόματα των οποίων «φιγουράρουν» στους πρώτους 100 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου αναβάθμισε τα «Δρόμεια» κι από «Bronze» τα ανέβασε στην κατηγορία «Silver».

Η διοργάνωση αυτή τη χρονιά περιλαμβάνει έξι αγωνίσματα ταχυτήτων και θα μοιράσει έπαθλα ύψους 50.000 ευρώ. Θα διεξαχθεί με τις αιγίδες του ΣΕΓΑΣ και του Υπουργείου Αθλητισμού.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*