Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Διπρόσωπος ο Άρης, έμεινε στο «μηδέν» με την ΑΕΛ

Διπρόσωπος ο Άρης, έμεινε στο «μηδέν» με την ΑΕΛ

Παρουσιάζοντας διαφορετικά πρόσωπα σε κάθε ημίχρονο, ο Άρης ήρθε ισόπαλος χωρίς τέρματα με την ΑΕΛ στο Κλεάνθης Βικελίδης, στο προτελευταίο φιλικό προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν. Οι «κίτρινοι» παρουσίασαν μέτριο έως κακό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο, αδυνατώντας να δημιουργήσουν και να απειλήσουν. Στο δεύτερο, η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική, αφού οι αλλαγές βοήθησαν την ομάδα να παίξει καλύτερα. Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη (15 στο σύνολο, οι 6 στην εστία) και το μόνο που έλειψε από τους παίκτες του Άκη Μάντζιου ήταν το γκολ.

Η ΑΕΛ, από την πλευρά της, κρατάει το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο αφενός παρουσιάστηκε «σφιχτή» στην άμυνα, ενώ είχε και τις καλύτερες στιγμές για να σκοράρει. Στο δεύτερο μέρος, δεν κατάφερε να κρατήσει τη μπάλα και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν μπόρεσε να κάνει ούτε μια τελική προσπάθεια.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ήταν η επανεμφάνιση του Λέριν Ντουάρτε με τη φανέλα του Άρη, μετά από πάρα πολύ καιρό και συγκεκριμένα από τα πλέι οφ της προπέρσινης σεζόν. Επίσης, ανεπίσημο ντεμπούτο με τη φανέλα των κίτρινων έκανε ο Εντιαγέ. Αντίθετα, τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα Ιτούρμπε και Λούμορ έμειναν εκτός αποστολής. Δεν αποκλείεται να πάρουν λεπτά συμμετοχής στο τελευταίο φιλικό με τον Βόλο το προσεχές Σάββατο (14/5).

Το ματς:

Χωρίς ρυθμό ο αγώνας στο πρώτο ημίχρονο και όσοι επέλεξαν να το παρακολουθήσουν, είτε από κοντά, είτε από την τηλεόραση, δεν έχουν να θυμούνται πολλά. Το φιλικό παρέπεμπε στις πρώτες μέρες προετοιμασίας, ειδικά για τον Άρη, ο οποίος είχε τεράστιο επιθετικό πρόβλημα. Από τους «κίτρινους» έλειψε η ταχύτητα και η δημιουργία, με αποτέλεσμα να απειλήσει ελάχιστα τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η ΑΕΛ πίεζε ψηλά και αμυνόταν σωστά, μην αφήνοντας ελεύθερους διαδρόμους για να δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή της και ήταν αυτή που είχε τις πιο σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι η μοναδική τελική προς την εστία έγινε από πλευράς «βυσσινί» στο 3’ με ένα σουτ του Γιάκου, που μπλόκαρε ο Σιαμπάνης. Από την άλλη, οι «κίτρινοι» είχαν στο 20’ ένα γύρισμα του Μαντσίνι, που μάζεψε ο Θεοδωρόπουλος και μια κάθετη πάσα του Μπρούνο στον Μαντσίνι στο 26’, που κόπηκε από τον Ηλιάδη. Ένα λεπτό αργότερα, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Ακούνια , που δέχθηκε διαγώνια μπαλιά, μπήκε στην περιοχή από αριστερά, αλλά σούταρε ψηλά άουτ. Στο 45’ η ΑΕΛ έχασε ευκαιρία από αυτές που δεν χάνονται, με τον Γιάκο να μην μπορεί να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα από τα δύο μέτρα σε κενή εστία. Στις καθυστερήσεις ήταν η σειρά του Άρη να βρεθεί κοντά στο γκολ, αλλά ο Τζέγκο αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Με τις έξι αλλαγές που πραγματοποίησε ο Άκης Μάντζιος στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Άρης άρχισε να γίνεται πιο… ελκυστικός. Οι «κίτρινοι» άρχισαν να αναπτύσσονται ορθολογικά και να δημιουργούν φάσεις με μεγαλύτερη ευκολία. Σε δυο σουτ του Μπερτόγλιο (50’ και 56’), αντέδρασε σωστά ο Σουλούκος, ενώ στο 64’ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι εντός περιοχής σε σέντρα του Σούντγκρεν. Στο ίδιο διάστημα, οι παίκτες της ΑΕΛ δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους και κατ’ επέκταση να αναπτυχθούν και να απειλήσουν τους αντιπάλους τους. Μέχρι το 61’ που αποχώρησε, ο Σιαμπάνης ήταν απλός παρατηρητής.

Στο 70’ ο Άρης σκόραρε με τον Μάνο, αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε, αφού ο σκόρερ όταν δέχθηκε τη μπάλα ήταν σε θέση οφσάιντ. Έξι λεπτά αργότερα, ο Μπερτόγλιο έκανε αδύναμο σουτ, που μπλόκαρε ο Σουλούκος, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Γκάμα μπήκε από αριστερά και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά έκανε κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, η πίεση των γηπεδούχων μεγάλωσε, με τον Ντουάρτε να σουτάρει δυνατά στο 82’, αναγκάζοντας τον Σουλούκο σε εντυπωσιακή επέμβαση. Γκολ πέτυχε και η ΑΕΛ στο 85’ με τον Ζησούλη, αλλά και αυτό σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 88’ ήταν η σειρά του Μπερτόγλιο να σουτάρει δυνατά και τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να κρατάει το μηδέν. Τίποτε δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά, με το 0-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης (61’ Ντένις), Γκάνεα (89’ Μαρμαρίδης), Σάκιτς (46’ Δεληζήσης), Μπεναλουάν (46’ Σάσα), Ασλανίδης (61’ Φαμπιάνο), Ματίγια (46’ Μπερτόγλιο), Τζέγκο (46’ Εντιαγέ), Μπρούνο, Χαϊροβιτς (57’ Γκάμα), Ματέο Γκαρσία (69’ Ντουάρτε), Μαντσίνι (46’ Μάνος).

ΑΕΛ (Κώστας Φραντζέσκος): Θεοδωρόπουλος (46’ Σουλούκος), Παπαγεωργίου Α. (95’ Δάκτυλος), Μπέρτος (Μαυριάς), Ηλιάδης, Πατράλης (81’ Χαλάτσης), Κοτσιανούλης (35’ Παπαγεωργίου Κ.), Γιάκος (61’ Γκοτζαμανίδης), Συμελίδης (61’ Κούστα), Γλυνός (46’ Κολομπιάνο), Ακούνια (81’ Ζησούλης), Μαϊδανός (46’ Θεολόγου).

Διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*