Home / Άλλα Σπόρ / Διασφαλίζει την παραμονή στη Serie A η Νορμπέλο της Τόλιου

Διασφαλίζει την παραμονή στη Serie A η Νορμπέλο της Τόλιου

Η Κατερίνα Τόλιου βρισκόταν σε αναμονή για το πότε θ’ άρχιζε η Serie A πινγκ πονγκ στην Ιταλία, όπου είχε συμφωνήσει με τη Νορμπέλο. Στην πορεία, το ελληνικό πρωτάθλημα διακόπηκε και το αντίστοιχο της γειτονικής χώρας άρχισε, έστω με καθυστέρηση.

Τελικά, η ελληνική Α1 ακυρώθηκε για φέτος, αλλά η 26χρονη πρωταθλήτρια είχε, τουλάχιστον, την ευκαιρία να συνεχίσει τη δράση με τη Νορμπέλο κι, αφού δοκίμασε την προηγούμενη βδομάδα και την ευρωπαϊκή εμπειρία με τη συμμετοχή στο Europe Cup, τώρα δίνει την πολύτιμη βοήθειά της για την επίτευξη της παραμονής στην κορυφαία κατηγορία.

Η Τόλιου πήρε μέρος σε εξ αναβολής ματς, μέχρι το Σάββατο θα γίνουν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές και η ομάδα της ετοιμάζεται να διασφαλίσει την παραμονή της στη Serie A και για την επόμενη σεζόν.

Στο φετινό ιταλικό πρωτάθλημα μετέχουν μόνο έξι ομάδες, σε μία ειδική συνθήκη που προέκυψε από τις συνέπειες του κορωνοϊού. Στη δεύτερη εθνική κατηγορία υποβιβάζεται μόνο η τελευταία, ενώ στα πλέι οφ πηγαίνουν μόνο οι δύο πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας και γίνεται κατευθείαν ο τελικός για τον τίτλο στις 23 Μαΐου.

Έπειτα από 8 ματς, η Νορμπέλο βρίσκεται στην τέταρτη θέση μαζί με την Έπαν κι έχει 6 βαθμούς. Ουραγός είναι η Κουάτρο Μόρι με μόλις 2 βαθμούς και το κλαμπ από τη Σαρδηνία την αντιμετωπίζει την Πέμπτη εκτός έδρας.

Η Νορμπέλο έχει απόσταση ασφαλείας κι, έστω έναν βαθμό να πάρει την Πέμπτη, θα σιγουρέψει και τυπικά την παραμονή στην πρώτη κατηγορία. Έδωσε το εξ αναβολής ματς της πέμπτης αγωνιστικής, με την οποία ολοκληρωνόταν ο πρώτος γύρος. Αντιμετώπισε την ASV Έπαν εκτός έδρας, γνώρισε την ήττα με 4-1 σετ και η Τόλιου σημείωσε τη μοναδική επιμέρους νίκη. Κατέβαλε την Έβελιν Βιβαρέλι με 3-0 σετ κι ακολούθως έχασε με το ίδιο σκορ από την αδερφή της, Ντεμπόρα Βιβαρέλι.

Η Νορμπέλο συναντά την Κουάτρο Μόρι για την ένατη αγωνιστική και τελειώνει το πρωτάθλημα στις 15 του μήνα, υποδεχόμενη αυτήν τη φορά την Έπαν, από την οποία έχασε την Τρίτη. Ο αγώνας της τελευταίας με την Κουάτρο Μόι την Παρασκευή δεν θα έχει καμία σημασία για τη Νορμπέλο αν φέρει έστω ισοπαλία την Πέμπτη.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*