Home / Άλλα Σπόρ / Δεύτερος στη δανέζικη Λίγκα πινγκ πονγκ με τη Β 75 ο Σταματούρος

Δεύτερος στη δανέζικη Λίγκα πινγκ πονγκ με τη Β 75 ο Σταματούρος

Στο συναρπαστικό φινάλε της δανέζικης Λίγκας πινγκ πονγκ, οι τελικοί των πλέι οφ έφτασε ως τον τρίτο αγώνα για να αναδειχτεί πρωταθλήτρια η Νέστβεντ με συνολικό σκορ 2-1. Όλα τα ματς είχαν συναρπαστική εξέλιξη, το 1-1 γράφτηκε με εκτός έδρας νίκες των φιναλίστ κι ο καθοριστικός τελικός στην έδρα της Νέστβεντ κρίθηκε με σκορ 5-4 και στο golden set!

Ο αθλητής της Εθνικής μας ομάδας ανδρών, Γιώργος Σταματούρος, σημείωσε νίκες σε όλους τους τελικούς, νωρίτερα στα ημιτελικά των πλέι οφ είχε μεγάλη συμβολή στον αποκλεισμό της Ρόσκιλντε, της παραδοσιακά κορυφαίας δύναμης της χώρας και γενικά τα πήγε εξαιρετικά σε αυτή την καινούργια και πολύ χρήσιμη εμπειρία του στο πρωτάθλημα της Δανίας.

Οι τελικοί των πλέι οφ έγιναν διαδοχικά την περασμένη βδομάδα μετά από τους αγώνες του Σταματούρου στο προκριματικό στάδιο 2 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομαδικού στο Όσιγιεκ, όπου, μαζί με τους συμπαίκτες του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, πανηγύρισαν την πρόκριση στα τελικά της Σουηδίας.

Υπέρ της ομάδας που θα έφτανε πρώτη στις δύο νίκες θα κρινόταν ο τελικός των πλέι οφ στη λεγόμενη Herre Bordtennisliga Slutspil. Η Β 75 είχε μειονέκτημα έδρας κι έδωσε ως γηπεδούχος τον πρώτο αγώνα στο Hirtshals. Στην πρώτη γερή κόντρα, η Νέστβεντ, που είχε τερματίσει πρώτη στην κανονική διάρκεια και στην τετράδα των πλέι οφ απέκλεισε τη Χίλεροντ με 2-0 νίκες, έφτασε στην επικράτηση με 5-3 σετ.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2021 στο απλό ανδρών νίκησε αρχικά με 3-2 σετ τον Τσέχο Μίχαλ Όμπεσλο και ακολούθως έχασε με 3-0 από τον Σουηδό Σιμόν Άρβιντσον.

Ο Όμπεσλο είναι πολύ γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους, καθώς φέτος αγωνίστηκε στην Α2 Εθνική κατηγορία με τον Άρη Νικαίας και πανηγύρισε την άνοδο στην Α1, ενώ στο κοντινό παρελθόν έχει πάρει δύο πρωταθλήματα Ελλάδας με την ΑΕΚ. Οι φίλοι του αθλήματος έχουν εικόνες και από τον Άρβιντσον από τη σύντομη θητεία του στον Ολυμπιακό.

Στα μέσα της εβδομάδας, ακολούθησε ο δεύτερος τελικός στη «M?rk N?stved Hallen». Διεξήχθη νέα συγκλονιστική αναμέτρηση, όπου, μετά από τέσσερις ώρες, νίκησε η Β 75 με 5-4 σετ κι ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1. Μετά το 4-4 από τους φιλοξενούμενους στο ένατο επί μέρους ματς εφαρμόστηκε ο κανονισμός της ομοσπονδίας για το golden set.

Ο Σουηδός Μπάριους έκαμψε τον συμπατριώτη του Τόρνκβιστ με 11-9 και η Β 75 διατήρησε τις ελπίδες για τον τίτλο. Στον δεύτερο τελικό, ο Σταματούρος επικράτησε ξανά του Όμπεσλο με 3-2 και οριακό σκορ στο πέμπτο σετ. Μάλιστα, το site της ομοσπονδίας της Δανίας επισήμανε ότι ο Πειραιώτης διεθνής είχε τραυματισμό και πήρε και ιατρικό τάιμ άουτ πριν αρχίσει το πέμπτο σετ.

Στον δεύτερο ατομικό αγώνα του κάμφθηκε με 3-1 σετ από τον Άρβιντσον, αλλά δεν γινόταν να παλέψει στο 100%, με το ρεπορτάζ των Δανών να σημειώνει ότι «δυσκολεύτηκε με τον τραυματισμό του, ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε να κινηθεί κανονικά και συχνά προσπαθούσε να διευθετήσει γρήγορα τις μπάλες».

Στην ίδια αίθουσα έγινε στις 12 του μήνα ο αποφασιστικός τρίτος αγώνας που χάρισε νέες συγκινήσεις στους φιλάθλους. Μετά από σκληρή αναμέτρηση, οι αντίπαλοι έφτασαν ξανά στο 4-4, εκεί αναμετρήθηκαν δεύτερη φορά ο Ρουμάνος Τσιρίτα με τον Σουηδό Μπάριους, αλλά αυτή τη φορά στο ένα σετ (golden set ).

Ο Τσιρίτα επικράτησε με 11-9 και η Νέστβεντ πανηγύρισε τον τίτλο. Νωρίτερα, ο Σταματούρος ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός, καθώς επανήλθε στην κατάλληλη κατάσταση. Στην αρχή του αγώνα ξεπέρασε με 3-1 σετ τον Άρβιντσον και, στη συνέχεια, πέτυχε νέα νίκη εναντίον του Όμπεσλο, αυτή τη φορά με 3-0 σετ.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*