Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Δεν σκόραρε η ΑΕΚ, αλλά ανέκτησε αυτοσεβασμό και κέρδισε Γέβτιτς

Δεν σκόραρε η ΑΕΚ, αλλά ανέκτησε αυτοσεβασμό και κέρδισε Γέβτιτς

Μπορεί πολλοί να περίμεναν απόψε ήττα στην Τούμπα, για την ΑΕΚ, αλλά η Ένωση, ως μια ομάδα χωρίς λογική που…τηρεί τις σχετικές παραδόσεις, είχα την αισιοδοξία τουλάχιστον πως δεν θα χάσει. Και αυτό το πίστευα, ακόμα και όταν προέκυψαν τα προβλήματα, που πρόσθεσαν ακόμα μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Σίγουρα το 0-0 δεν αποτελεί αποτέλεσμα που σου δίνει πρόκριση. Ειδικά στον γηπεδούχο του επαναληπτικού, όταν ισχύει ακόμα, όπως στο δικό μας Κύπελλο φέτος ακόμα, ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε αυτό συμψηφίστε και την παράδοση, που έχει ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ τα τελευταία χρόνια. Από την άλλη, για μια ομάδα λαβωμένη σε πολλούς τομείς, που δεν πάει καλά στα ντέρμπι και με τον συγκεκριμένο αντίπαλο και που υπήρχαν και πολλά ζητήματα ψυχολογίας και αναστάτωσης, αποτελεί ένα καλό αποτέλεσμα. Όχι το χειρότερο, ούτε το καλύτερο. Αλλά σου δίνει μια αίσθηση σε ένα διπλό ματς 180 λεπτών, πως έχεις τις πιθανότητες σου, για την πρόκριση.

Η ΑΕΚ είχε τις πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες στο παιχνίδι. Ο Τσούμπερ πάλι για εκατοστά είδε να μην του μετράει ένα γκολ, σπατάλησε μια μεγάλη ευκαιρία από την κάθετη του Γέβτιτς στην επανάληψη και φυσικά είναι εκείνος που δεν ολοκληρώνει μόνος του στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Ένωσης στο ματς. Ο Σέρβος αντικατέστησε, όχι απλά επαρκώς, αλλά παραπάνω από επάξια τον Μάνταλο και αν είχε ολοκληρώσει με γκολ την προσωπική του ενέργεια στο 34′ θα είχε βάλει τη σφραγίδα του σε ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα. Το δίδυμο του Τζαβέλλα με τον Μήτογλου έκανε μια εμφάνιση που επιβεβαιώνει πως ο νεαρός στόπερ κολλάει και με τους δύο άλλους πιο έμπειρους και μεγαλύτερους του, όσο δεν κολλάνε οι άλλοι δύο μεγάλοι μεταξύ τους. Και αυτό είναι κάτι που οφείλει να το προσέξει πολύ ο Γιαννίκης. Είναι σημαντική η εμφάνιση όλων των παιδιών της ΑΕΚ απόψε, όχι στο κομμάτι του ατομικού, όχι στην απόδοση του κατά παίκτη, αλλά στις ομαδικές τους αντιδράσεις. Και αυτό είναι που έχει περισσότερο ανάγκη αυτή τη στιγμή, η «κιτρινόμαυρη» ομάδα. Απόψε ήταν τέτοια.

Το κύριο είναι πως απόψε η ΑΕΚ ανέκτησε ένα σημαντικό κομμάτι του αυτοσεβασμού της και πως πολλά παιδιά, που για κάποιον ανεξήγητο λόγο τελευταία δεν παίρνουν χρόνο συμμετοχής, στάθηκαν πολύ καλά και στάθηκαν περισσότερο απ’ όλα σαν ομάδα μέσα στο γήπεδο της Τούμπας. Δίνοντας στην Ένωση την ευκαιρία να ανασάνει βαθιά, στον κόσμο επίσης και φυσικά να πάρουν αποτέλεσμα που αφήνει εντελώς ανοικτή τη ρεβάνς, με την ελπίδα πως ο «δικέφαλος» θα έχει συνέλθει ακόμα περισσότερο και θα μπορέσει να σημειώσει επιτέλους μια κομβική νίκη, μια νίκη που θα λαβώσει πραγματικά τον συγκεκριμένο αντίπαλο και θα την κρατήσει εντός της διεκδίκησης του πιο ουσιαστικού στόχου που της έχει απομείνει.

Υ.Γ.: Τα όσα είπε ο Λουτσέσκου, αν βρουν απάντηση, αυτή πρέπει να είναι μόνο εντός αγωνιστικού χώρου. Μάλλον το ότι δεν έγινε αποδεκτός από τον κόσμο της ΑΕΚ το καλοκαίρι, του δημιούργησαν νέα… θέματα!

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*