Home / Μπάσκετ / Euroleague / «Δεν θα εστιάσουμε μόνο στον Μπουρούση» είπε ο Τζόρτζεβιτς

«Δεν θα εστιάσουμε μόνο στον Μπουρούση» είπε ο Τζόρτζεβιτς

Εν όψει Λαμποράλ…

Αθήνα
Στην ενέργεια που «βγάζει» η Λαμποράλ Κούτσα στο παρκέ εστίασε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της «πράσινης» προπόνησης στην Fernando Buesa Arena, παραμονή της πρώτης αναμέτρησης της σειράς των πλέι οφ της Euroleague με τους Βάσκους στη Βιτόρια.

Παράλληλα, ο Σέρβος τεχνικός επισήμανε ότι οι παίκτες του δεν θα πρέπει να επικεντρωθούν στον Γιάννη Μπουρούση και να ξεχάσουν τους υπόλοιπους, ενώ υπογράμισε ότι… «είμαστε όλοι εδώ αποφασισμένοι να πετύχουμε τον στόχο μας. Θα πρέπει άπαντες να καταλάβουν πως θα πρέπει να έχουμε το μέγιστο επίπεδο προσπάθειας της καριέρας τους. Μόνο έτσι θα κερδίσουμε. Μόνο αν όλοι οι παίκτες που αγωνιστούν, δώσουν το 100% των δυνάμεών τους».

Από πλευράς παικτών μίλησαν οι Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και Τζέιμς Φελντέιν, με τον Σέρβο σέντερ να δηλώνει ανυπόμονος για τη «μάχη» με τον Μπουρούση και τον Δομινικανό να τονίζει ότι η άμυνα θα είναι το «κλειδί» για την επίτευξη του break.

«Δύο από τα στοιχεία τα οποία χαρακτηρίζουν την Λαμποράλ είναι η ενέργεια που βγάζει στο παιχνίδι της και η αθλητικότητά της. Είναι τα στοιχεία που την “εκφράζουν” και στην άμυνα και στην επίθεση», είπε αρχικά ο Τζόρτζεβιτς και συνέχισε:

«Ο Μπουρούσης είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Κάνει εξαιρετική σεζόν, είναι η αλήθεια, αλλά είναι ένας παίκτης όπως οι υπόλοιποι. Δεν πρέπει να εστιάσουμε στον Μπουρούση και να ξεχάσουμε τους άλλους παίκτες. Η Λαμποράλ έχει πολλούς καλούς παίκτες όπως τον Μπέρτζνς, τον Μπλάζιτς, τον Χάνγκα. Πρόκειται για μία πάρα πολύ καλή ομάδα που δικαίως βρίσκεται εδώ».

Σχετικά με το τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να τα καταφέρει, ο Σέρβος είπε: «Είμαστε όλοι εδώ αποφασισμένοι να πετύχουμε τον στόχο μας. Θα πρέπει άπαντες να καταλάβουν πως θα πρέπει να έχουμε το μέγιστο επίπεδο προσπάθειας της καριέρας τους. Μόνο έτσι θα κερδίσουμε. Μόνο αν όλοι οι παίκτες που αγωνιστούν, δώσουν το 100% των δυνάμεών τους».

Από την πλευρά του ο Τζέιμς Φελντέιν δήλωσε: «Η άμυνα θα είναι το “κλειδί” για την νίκη. Η Λαμποράλ είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα που τρέχει πολύ, ειδικά στο γήπεδό της και βγάζει πάρα πολλούς αιφνιδιασμούς. Θα πρέπει να το σταματήσουμε αυτό για να μπορέσουμε να πάρουμε τον ρυθμό του αγώνα. Εμείς έχουμε έρθει εδώ για να πάρουμε δύο νίκες. Αυτός είναι ο στόχος μας, αλλά αυτό που σκεφτόμαστε τώρα είναι αποκλειστικά η αυριανή αναμέτρηση. Τίποτα άλλο. Θέλουμε να γυρίσουμε στην Αθήνα και να έχουμε το πλεονέκτημα».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν η Λαμποράλ είναι πιο εύκολος αντίπαλος από τις υπόλοιπες ομάδες, απάντησε: «Η ομάδα είναι καλά και δε μας ενδιαφέρει ποιος θα ήταν ο αντίπαλός μας. Όλες οι ομάδες, έτσι και η Λαμποράλ έχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία στο παιχνίδι τους».

Τέλος, ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα τόνισε: «Δεν θα είναι καθόλου εύκολο ματς με την Λαμποράλ. Γενικά δεν θα είναι καθόλου εύκολη σειρά. Όποιος λέει κάτι διαφορετικά μάλλον δεν παρακολουθεί μπάσκετ. Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και εμείς θα είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε, όπως αντιμετωπίζουμε κάθε αντίπαλο. Όπως κάνουμε πάντα.

»Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην άμυνα και να βάλουμε περισσότερους πόντους από τους αντιπάλους μας. Ξέρουμε τι ομάδα έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Την έχουμε παρακολουθήσει, ξέρουμε τα δυνατά και τα… αδύναμα στοιχεία τους. Το τεχνικό μας επιτελείο έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά αλλά τα «κλειδιά» δε θα σας τα πω γιατί μπορεί να τους τα… πείτε».

Όσο για το πρώτο ματς της σειράς, σχολίασε: «Πάντα είναι δύσκολο το πρώτο ματς. Εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει, όποιος κερδίσει αύριο θα πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα. Αλλά μια νίκη δε λέει τίποτα».

Κλείνοντας στάθηκε και στον Γιάννη Μπουρούση: «Έχω παίξει πολλές φορές κόντρα στον Μπουρούση. Είναι πάρα πολύ καλός παίκτης και ανυπομονώ να τον αντιμετωπίσω. Πάντα ανυπομονώ να αγωνίζομαι κόντρα σε καλούς παίκτες», σημείωσε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*