Home / Άλλα Σπόρ / Δεληγιάννης: «Στην Τεράσα πανηγύριζαν μετά το πρώτο ματς επειδή έχασαν με μικρή διαφορά»

Δεληγιάννης: «Στην Τεράσα πανηγύριζαν μετά το πρώτο ματς επειδή έχασαν με μικρή διαφορά»

Ο Απόλλων Σμύρνης ντούμπλαρε τις νίκες του απέναντι στην Τεράσα, επικρατώντας και στη Βαρκελώνη μετά το ματς στο Σεράφειο και κατέκτησε μια ιστορική κούπα. Είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος της Ελαφράς Ταξιαρχίας, αφού σήκωσε το Challenger Cup και ο τεχνικός της ομάδας, Νίκος Δεληγιάννης, μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή «Πνίξτε τον φουνταριστό» γι’ αυτό το σπουδαίο επίτευγμα.

Στάθηκε στα κομβικά σημεία που έφεραν αυτή την κούπα, λέγοντας μεταξύ άλλων πως μετά το τέλος του πρώτου τελικού, στην Τεράσα πανηγύριζαν για την ήττα με ένα γκολ διαφορά, ενώ στον Απόλλωνα υπήρξε κατήφεια για το γεγονός πως χάθηκε η διαφορά στο φινάλε του αγώνα.

«Δεν έχουμε χρόνο για να κάτσουμε, σε λίγο έχουμε προπόνηση, είχαμε και το πρωί (σσ. λόγω του αγώνα με τη Βουλιαγμένη την Τρίτη)…», ήταν η πρώτη ατάκα του Νίκου Δεληγιάννη.

Για την εμπειρία του ίδιου και του Γιώργου Αφρουδάκη στα μεγάλα ματς και αν έπαιξε κομβικό ρόλο στον τελικό: «Αξιολογώντας το πια κιόλας, βοηθάει και η εμπειρία που είχαμε από τελικούς. Ο Γιώργος όταν μιλήσει, και το κάνει σπάνια, γνωρίζοντας το υψηλό επίπεδο, το κάνει με μεγάλη ευκολία και δύσκολα θα πέσει σε λακκούβα, που μπορεί ένας παράγοντας λόγω της απειρίας του. Βρίσκομαι μπροστά σε καταστάσεις που τις έχουμε ζήσει επανειλημμένα».

Για το αν θεωρούνταν επιτυχία και μόνο η συμμετοχή σε τελικό: «Ο σύλλογος είναι τέτοιος, που θεωρούσε επιτυχία τη συμμετοχή στον τελικό. Χάσαμε τη διαφορά λόγω κακού χειρισμού στο τέλος. Κομβικό σημείο θεωρώ πως ήταν ότι ήμασταν κατηφείς στο τέλος του πρώτου τελικού και ενώ είχαμε νικήσει. Έδωσα στους παίκτες μου συγχαρητήρια, τους είπα ότι καμιά ομάδα δεν μπορεί να μας κερδίσει με δύο γκολ διαφορά ή αν το κάνει θα πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ.

Όταν ξεκίνησα να τους μιλάω στο Σεράφειο μετά το τέλος του ματς, επειδή τα αποδυτήρια είναι δίπλα-δίπλα και στην οροφή υπάρχει κενό και ακούγεσαι με τον αντίπαλο, οι Ισπανοί πανηγύριζαν και ακουγόντουσαν. Τους είπε δείτε μια ομάδα που πανηγυρίζει, γιατί νομίζει ότι το σκορ την βολεύει. Καμία μεγάλη ομάδα δεν πανηγυρίζει όταν χάνει. Αυτό ήταν το πρώτο σημείο, το δεύτερο ήταν το προηγούμενο βράδυ πριν τον τελικό όταν ήρθαν οι παράγοντες της Τεράσα και είχαμε δείπνο. Είπα στους συνεργάτες μου ότι είναι πολύ σημαντικό που αντίπαλος δεν είναι η Μπαρτσελόνα, γιατί ποτέ δεν μπορούσαμε να την περάσουμε. Θα το πάρουμε το Κύπελλο δεν υπάρχει περίπτωση τους είπα».

Για την τακτική που ακολούθησε ο Απόλλων στον δεύτερο τελικό στην Βαρκελώνη: «Πάνω-κάτω κάναμε το ίδιο μας με το Σεράφειο, αλλά ήμασταν πιο διαβασμένοι στη δική τους άμυνα. Είχαμε πολύ υπομονή, κερδίσαμε αποβολές, βάλαμε αρκετά γκολ στα 5 τελευταία δευτερόλεπτα της επίθεσης. Η Τεράσα δεν μπορούσε να παίξει άμυνα 20 δευτερολέπτων, δεν άντεχε. Ο Βίτσκοβιτς είχε τρομερή διαύγεια στο παιχνίδι, ενώ δεν είναι ο πιο υπομονετικός τύπος. Αλλάξαμε την άμυνά μας στο τρίτο οκτάλεπτο και πήραμε τη διαφορά.

Ο Γαλανόπουλος θα μπορούσε να έχει σώσει 2-3 γκολ, να κρατήσουμε το παθητικό χαμηλότερα δηλαδή. Υπολογίζαμε ότι θα φάμε 9-10 γκολ, αλλά θα βάζαμε σίγουρα τουλάχιστον 12».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*