Home / Μοτοσικλέτα / MOTO GP / Δείτε πως λειτουργούν οι αερόσακοι στα MotoGP

Δείτε πως λειτουργούν οι αερόσακοι στα MotoGP

Οι πτώσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των αναβατών. Είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο από τη στιγμή που ακροβατούν πάνω σε δυο κομμάτια καουτσούκ με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 300 km/h.

Οι πτώσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των οδηγών… Oι αναβάτες των MotoGP είναι συμβιβασμένοι με την ιδέα του ατυχήματος.

Ζουν με αυτήν, απλά προσπαθούν να την κρατούν κλεισμένη βαθιά σε κάποιο σημείο του εγκεφάλου τους όταν ανεβαίνουν στις μοτοσυκλέτες τους και μπαίνουν στην πίστα για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους.

Οι πτώσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους. Γνωρίζουν ότι είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο από τη στιγμή που ακροβατούν πάνω σε δυο (επεξεργασμένα και εξελιγμένα) κομμάτια καουτσούκ, κινούνται και μάχονται με τους αντιπάλους τους διεκδικώντας το καλύτερο αποτέλεσμα με ταχύτητες που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τα 300km/h.

Οι αγωνιστικές φόρμες, οι μπότες, τα γάντια και φυσικά τα κράνη αποτελούν τις… πανοπλίες τους. Η τεχνολογία, όμως, εξελίσσεται διαρκώς και οι κατασκευάστριες εταιρείες που φροντίζουν για τον εξοπλισμό των απανταχού αναβατών -όχι μόνο των αγώνων- ανακαλύπτουν νέες λύσεις με γνώμονα πάντα την ασφάλεια.

Και τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν κάποια από τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας τα οποία είναι διαθέσιμα στην αγορά, χρησιμοποιούνται και στο δημοφιλέστερο μηχανοκίνητο σπορ των δύο τροχών.

Μια τέτοια λύση είναι και οι αερόσακοι που προσφέρουν ένα επιπλέον στρώμα προστασίας στον πάντα ορατό κίνδυνο μιας πτώσης κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών 3ημέρων.

Στο γράφημα που ετοίμασε το RedBull.com μπορείτε να δείτε πως ακριβώς λειτουργούν οι αερόσακοι και τι προσφέρουν στους κορυφαίους αναβάτες του κόσμου, όταν στην προσπάθειά τους για το καλύτερο αποτέλεσμα, ξεπερνούν τα όρια…

πηγή : sport24.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*